Беларус: Западът узурпира международното право! Време е да ги поставим "на тяхното място"

Pan.bg 14 сеп 2021 | 11:59 views (1734) commentaries(0)
img
pan.bg

Беларус ще постави бариера пред незаконното прилагане на санкции, заяви заместник-председателят на Федерацията на профсъюзите на Беларус (ФПБ) Вадим Грачев на конференция в Минск. Думите му предаде «БелТА».

По думите на Грачев, Западът е узурпирал международното право и прилага ограничителни мерки, когато пожелае, заради политическите си желания или убеждения.

„Все още има време да се спрат (западните политици), да се огледат и да вземат няколко важни решения: да премахнат санкциите, да се извинят на Беларус и на беларуския народ и да компенсират причинените щети“, каза заместник-председателят на ФПБ.

В същото време Грачев е уверен, че е време пре Запада да се постави бариера, за да се предотврати въвеждането на санкции. Според него, за това трябва да се посочи на западните държави, че те са нарушили нормите и законите на международното право.

„Санкциите в една или друга степен водят до ограничаване на човешкото право на труд, здраве и прилична храна. Време е да сложим край на това. Време е да поставим западните политици на тяхното място“, подчерта Грачев.

Източник: gazeta.ru Снимка: Nikolay Petrov/BelTA/Reuters

Превод и редакция: pan.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка