Sohu разказа как Русия реагира на коварната американска стратегия за „увеличаване на разходите"

Pan.bg 03 дек 2020 | 11:44 views (954) commentaries(1)
img
pan.bg
Китайските експерти коментират асиметричните мерки на Руската федерация в отговор на опитите на САЩ да въвлекат Москва в нова надпревара във въоръжаването. Москва успя да разработи ефективни мерки за противодействие на коварната стратегия на Вашингтон, която в миналото доведе до разпадането на СССР. Това е описано в материал на китайския портал Sohu. Експертите от КНР отбелязват факта, че руското ръководство е направило правилните заключения от резултатите от Студената война и в момента предприема асиметрични стъпки, които представляват значителна заплаха за американците. „Така наречената политика на "увеличените разходи" (increased costs), включена в документ на Пентагона още от 1976 г., има за цел да увеличи военните разходи“, отбелязва изданието, посочвайки, че „сега САЩ отново използват този коварен сценарий, за да накарат Русия да похарчи всичките си пари и ресурси за отбранителния сектор." Китайските анализатори изразяват увереност, че всички настоящи военни провокации на американците край границите на Русия са насочени към принуждаването на Москва да участва в надпреварата във въоръжаването. От руска страна обаче нямат намерение "да настъпят същото гребло" като разпадналия се СССР. Вместо това Руската федерация реагира на коварната американска стратегия за „увеличаване на разходите“ не чрез увеличаване на военните разходи, а с по-строги действия за пресичане на американските провокации, чиято цел е да принуди Пентагона да се откаже от тази линия на поведение. „Руските кораби наистина започнаха да действат по-агресивно, за да увеличат рисковете и съответно цената на провокациите от Съединените щати“, казват анализаторите от Sohu. В същото време експертите посочват създаването на руска база за снабдяване в Судан, която ще позволи на руския флот не само да намали разходите за задграничните кампании, но и да застраши интересите на американците във важния за тях африкански регион: "Създаването на отвъдморска база разширява възможностите за развръщане на руските военноморските сили, както и позволява на неговото задгранично военно влияние да проникне по-нататък в Африка, се отразява негативно на африканската стратегия на САЩ". В тази светлина в КНР отбелязат, че в момента Русия успешно прилага нови методи за противодействие, които не само стратегически оспорват, но и тактически увеличават рисковете за сигурността на самите САЩ.
Л. Дойчинов
По информация на https://politpuzzle.ru
Снимка: https://www.goodfon.com/wallpaper
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Borei 03 дек 2020, 12:34
   
  7
   
  2

  "...Вместо това Руската федерация реагира на коварната американска стратегия за „увеличаване на разходите“ не чрез увеличаване на военните разходи, а с по-строги действия за пресичане на американските провокации,..."

  А то има и други методи, още по-ефективни даже...

  А как например да се "налее масло в огъня" сега, когато там САЩ са разделени на две големи групи, които са изобщо непримирими, Демократи-глобалисти и Републиканци?
  Много малко им трябва, да се "драсне клечката" и да се избият сами!!! Гражданска война! Евтино и ефективно! Копие на "Майданите" :)!!!
  Само след 1-2 години ще уринират негрите до американските стратегически погреби с ракетите :)!!!

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка