Reflex (Чехия): "Западът е тръгнал по пътя на самоунищожението"

Pan.bg 09 юли 2020 | 22:43 views (956) commentaries(2)
img
pan.bg
Западът потънал в самообвинения, раздробен е не вярва в собствените си сили, пише чешкото седмично списание Reflex. Ако през 2019 г. Западът се самобичуваше с климатичната истерия, то през 2020 г. към това бяха прибавени пандемията COVID-19 и президентските избори в САЩ, които нарушиха евроатлантическото единство. Големият спад в икономиката се съпровожда от масови протести, по време на които се унищожават паметници на исторически личности. Западното общество се оказа поразено, поляризирано и разпокъсано. Сега то не е готово да издържи на агресивната политика на Китай, вълните от мигранти, радикалния ислям, нарастващото разслоение на бедни и богати, както и натиска на напористата Русия. Налага се усещането, че Западът собстеноръчно е решил да се измъчва и да престане да съществува. От САЩ до Чехия се наблюдава неразбираемо поведение на елитите, социалните мрежи са затрупани с обвинения в расизъм и колониализъм, преобладават идеологическите и социалните разногласия, а неверието в собствените сили е ясно забележимо. В медиите се появиха материали, в които бунтовете се оправдат, дори когато нещо е изгорено и унищожено. Твърди се, че само по този начин може да се отървем от „първоначалния расов грях, който е дълбоко вкоренен“. И това важи не само за САЩ, където изясняват отношенията си Доналд Тръмп и Джо Байдън. Това е характерно за всички западни страни. Все още не е ясно дали такава малка страна като Чехия е в състояние да защити своите интереси в хода на глобализацията. Ще остане ли конкурентна и независима или ще продължи да върви "в опашката" на Европейския съюз? Няма отговори на тези въпроси. Вместо "членоразделни" обяснения как Прага може да се справи със съществуващите предизвикателства, политиците се ограничават до празни и безсмислени изявления, а социалните мрежи са пълни с коментатори и „експерти“. В Чешката република, както и в другите западни страни, все повече се култивира онова, което разделя и дори не се търси обща позиция. Най-вероятно се дължи на липсата на разбиране за това, което въобще се случва в този свят. На Запад отдавна няма силни и демократични лидери. Москва, Пекин и радикалният ислям просто трябва да почакат малко, докато западната цивилизация се самоунищожи, тъй като сега Западът води цивилизационна война срещу себе си.
Л. Дойчинов
По информация на https://inosmi.ru/politic
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  Borei 10 юли 2020, 00:39
   
  4
   
  3

  "Москва, Пекин и радикалният ислям просто трябва да почакат малко, докато западната цивилизация се самоунищожи, тъй като сега Западът води цивилизационна война срещу себе си."

  Много точна диагноза!

  Всичко започна много по-рано, още 90-те години на миналият век, когато Берлинската стена падна!
  Западът тогава изживяваше своята кулминационна точка и от тогава тръгнаха "надолу"!
  Тогава само Западна Германия беше трета в света по икономика. И жизненият стандарт на Западната Г. беше най-високият в Европа, беше недостижим за другите европейци тогава. Дойче Марката беше силна и желана валута по света.
  НО, след обединението и пускането на всеки в Германия, "обединената" вече силно "забуксува"!
  А след масовата инвазия и на чернилките, вече става ясно на всеки, че Еврора вече си отива и нищо не може да я спаси!

  И САЩ направиха горе долу същото! След сриването на СССР, силно се зарадваха, че са единствените победители в света :)!!!
  Започнаха завоевателни войни по света, показаха лидерска слабост на неспособен лидер! Въобразявайки си, че "винаги имат право" и са "божествени", "богоизбрани"!!!
  Пороците им от миналото се засилиха до невъзможност. "Печатарите на доларите" там, "произведоха" трилиони с нищо не покрити "пари"! Индустрията им беше изнесена в Азия от алчност. По-добре да работят "жълтите" за "жълти стотинки", докато те "хитрите", слагат 500% надценка и продават стоките им в САЩ и в Западна Европа! НО, "жълтите" не са никак глупави! Научиха технологиите и принципите на индустриалните общества, придружени от азиатската упоритост и трудолюбие и вече могат и сами всичко да разработват и произвеждат и без тях!
  А САЩ останаха без индустрия и с милиони безработни, които трябва да хранят!
  Нищо чудно, че измислиха "пандемиите"? С тяхна помощ искат да се отърват от "излишните гърла"!
  Техните олигарси изобщо не искат да "паднат от властта"! Клановете са били там на върха над 100 години и за това вече са стигнали и до тази лудост: "Светът и планетата трябва да се спасят от хората, от масовото пренаселяване!" Само те да останат с някакво малко количество послушни роби - чипирани и превърнати в биороботи хора! А всичко друго, цял свят под ножа!!!

  И за сега, техните протежета в другите страни накараха почти цял свят да влезе в този "филм": пандемии, вируси, маски, диктаторски ограничения и глоби, малтретиране на гражданите! НО, дали народите ще се съгласят доброволно (или с насилствени ваксини) да измрат, за да оставят тези психопати, сами да живеят на планетата???

  Западът ще умре, но колко хора ще умрат с него? Милиарди или само тези, умопомрачените "богоизбрани" олигарси? За сега не е ясно?

  Би трябвало армиите и полицията на всяка една страна да се опълчат на официалните власти и да минат на страната на народа?

  Само така, заедно ще оцелеят. Застанат ли обаче на страната на управляващата мафия в отделните страни, то всички и те ще бъдат утилизирани от психопатите!
  Те само ще помогнат на сащиянската мафия да изтреби населението във всички отделни страни, НО след това и самите силови структури, както и президентите, премиерите и техните близки, всички те също ще бъдат унищожени!!!

  Това е планът на "богоизбраните" олигарси! Искат робовладелски строй, с много малко население!

  Само силовите структури дано го разберат още сега, преди да са започнали "вторите" и "третите" "вълни" и да са станали готови "ваксините"!!!

  Трябва да минат на страната на народа си! Да престанат да служат на сащиянската мафия! Да се опълчат заедно против планираният геноцид!

  Понеже дори и ББ и генералът от щаба, както и здравният министър, армията и полицията и всички други ги чака същата съдба, както и на обикновенните българи! НО за сега са заблудени и си вярват, че са "приятели на сатанистите" и те ще останат???

  Ха-ха-ха...Само след половин година ще умрат и те, след геноцида на населението!

 2. #2
  ducho 10 юли 2020, 10:56
   
  1
   
  0

  Много точен анализ на ставащото в света днес. За съжаление много тъжен. Но мисля, че българите пак ще оцелеем (или поне по-голямата част от народа ни). Напук на всички империи, които са ни владели.

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка