От съображения за сигурност САЩ ще се откажат от китайското телекомуникационно оборудване

Pan.bg 02 юли 2020 | 15:22 views (829) commentaries(0)
img
Pan.bg
В Америка идентифицираха компаниите, които заплашват държавната сигурност. Федералната комисия за комуникации на САЩ (FCC) официално определи китайските Huawei Technologies Co. и ZTE Corp. От FCC твърдят, че телекомуникационното оборудване на Huawei се използва в САЩ, за да шпионира в полза на Пекин. От Huawei обаче отхвърлят тези твърдения.
„И Huawei, и ZTE са в тясна връзка с Китайската комунистическа партия и военните институции на страната“, написа Аджит Пай, шефът на FCC, в Twitter.
„Ние даваме ясен сигнал: правителството на САЩ и FCC не могат и няма да позволят на комунистическата партия на Китай да използва уязвимостта на американските телекомуникационни мрежи“.
По-рано регионалните американски компании, работещи в рядко населените райони, активно използваха евтино оборудване от Huawei и ZTE, но след решението на FCC те ще трябва да заменят оборудването, производство на тези китайски компании в своите мрежи. Предварителното решение за класиране на Huawei и ZTE като компании, които представляват заплаха за държавната сигурност на САЩ, е формулирано през ноември 2019 г. Сега то е одобрено и влиза в сила веднага.


The Economic Times
Снимка ©: Huawei Technologies Co.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка