Тръмп отлага G7 до септември, ще покани за участие Русия и още три държави

Pan.bg 31 май 2020 | 09:57 views (392) commentaries(0)
img pan.bg

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че възнамерява да отложи срещата на върха на Г-7 до септември и да покани на нея четири държави, включително Русия.

"Президентът съобщи някои новини за G7, за които ни разреши да огласим. Той го отлага до септември и планира да покани Русия, Южна Корея, Австралия и Индия", заявиха от канцеларията на президента пред журналисти.

"Не ми се струва, че G7 е достатъчно представителна за случващото се в света. Това е много остаряла група държави", каза Тръмп.

От своя страна директорът на Белия дом за стратегически комуникации Алиса Фара заяви, че срещата на върха с разширената група страни ще позволи да се обсъждят въпроси, свързани с КНР.

"Алиса Фарах каза, че (срещата на върха) ще събере нашите традиционни съюзници, за да поговорим как да се справим с бъдещето на Китай", се казва в изявление на репортерите.

Преди това Тръмп написа в Twitter, че иска да бъде домакин на срещата на върха в очен формат, въпреки пандемията на коронавирус, „на планираните дати или около тях“. Първоначално беше планирано срещата на върха да се проведе на 10-12 юни. По-късно Белият дом допусна, че срещата на върха ще се проведе до края на месеца.

Източник: РИА Новости Снимка: cdn25.img.ria.ru

Превод и редакция: pan.бг
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*