Китай нарече Полша: "най-важният инструмент на САЩ срещу Русия", но от конфронтацията ще пострада Полша

Pan.bg 28 май 2020 | 13:47 views (1447) commentaries(0)
img
pan.bg


"Феникс" е сигурен, че Полша ще пострада най-много от конфронтацията между Русия и САЩ.

В Китай, Полша беше наречена „най-важният инструмент на САЩ срещу Русия“. Това заявиха репортери на портала "Феникс". Те публикуваха материал, в който обясниха, че в Америка Варшава се смята за важно оръжие в конфронтацията с Руската федерация.

По-рано Полша беше част от страните членки на Варшавския договор. Водещата роля в това споразумение беше заета от СССР. Въпреки това, веднага след разпадането на Организацията на Варшавския договор, Полша премина на Запад. Заради покровителството на САЩ, Варшава трябваше да се справи с дипломатическия и военен вектор на развитие, насочен срещу Руската федерация.

В Китай смятат, че Русия е ангажирана с укрепването на собствените си граници и военни позиции. Тази стъпка беше отговор на изявлението на САЩ, че американските войници провеждат съвместни учения с полските военни близо до границите на Руската федерация. Авторите на публикацията смятат, че на Полша ще бъде възложена голяма роля по отношение на САЩ, тъй като тази държава беше първата, която се присъедини към ученията в Европа.

Москва ще трябва да отговори на жеста на Америка и Полша с "равни" действия. Поради това Варшава ще бъде застрашена от евентуална атака и в случай на конфронтация ще пострада повече от другите страни.

Източник: piter.tv Снимка: /static.piter.tv

Превод и редакция: pan.бг
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка