В Русия отговориха на изявление на американски дипломати относно прехвърлянето на Крим в Украйна

Pan.bg 08 апр 2020 | 12:30 views (3474) commentaries(1)
img
pan.bg

Руските политици коментираха предложението на трима бивши американски посланици в Украйна да се възползват от коронавирусната епидемия и да окажат натиск върху Москва да прехвърли Крим в Украйна.

По-рано трима дипломати - Стивън Пайфър, Джон Хърбст и Уилям Тейлър, публикуваха съвместна статия на уебсайта на Националното обществено радио (NPR) на САЩ. В него ситуацията с COVID-19 се разглежда като „неочаквана възможност“ да предложат на Русия „да сложи край на конфликта в Украйна“, по-специално да върне полуострова в замяна на отмяна на санкциите.

"Глупост и цинизъм"
Вицепрезидентът на кримския парламент Владимир Бобков нарече идеята на американските посланици глупава и цинична, а също така обърна внимание на неуместността на подобни изявления в разгара на пандемията.

„Цялата цивилизована част на света днес търси всякаква причина да се обединим и да си помагаме взаимно“, каза Бобков в интервю за "РЕН ТВ".

"Обща деменция"
Член на Съвета на федерациите от Крим Сергей Цеков смята предложението на дипломатите за нелогично, тъй като Русия, според сенатора, се справя с коронавируса по-добре от Украйна.

Според него: напротив, ситуацията с коронавируса за пореден път ни убеждава, че завръщането на Крим в Русия ще помогне на полуострова да се измъкне от ситуацията с COVID-19 с по-малко загуби.

"Зле разбират Русия"
Сенаторът от Севастопол Екатерина Алтабаева нарече изявлението на посланиците неоснователно.

"Кризата не само не създава условия Крим да се върне в Украйна, напротив, създаде условия за отмяна на санкциите, които бяха незаконно наложени срещу Русия, на полуострова и на неговите жители - с цел не само да се преодолее пандемията, но и острите прояви на икономическата криза по целия свят, на които вече сме свидетели “, каза Алтабаева пред РИА Новости.

Депутатът от Държавната дума от Севастопол Дмитрий Белик предположи, че Пайфер, Хербст и Тейлър са с „розови очила“ и поставят абсурдни идеи за обсъждане, защото не разбират добре Русия.

Дмитрий Белик: Те просто не познават националния ни манталитет, не искат да учат нашата история и затова разчитат на принципите на натиск в отношенията с нашата страна. Русия е видяла много и вече е преживяла неща, които другите не са сънували. В цялата си история е била под западни санкции.
Член на Държавната дума на Руската федерация Дмитрий Белик

Политикът също подчерта, че карантината, в която страната се намира заради коронавируса, не влияе
върху боеспособността и държавните принципи, един от които е неприкосновеността на статута на Крим.

„Мечтите не са вредни“
От своя страна, шефът на Крим Сергей Аксьонов нарече изявлението на американските дипломати фантазия.

Казват, че когато Бог иска да накаже човек, Той го лишава от разум! САЩ са световен лидер в броя на заразените хора с коронавирус, броят на жертвите на инфекцията се приближава до 13 хиляди, а американските политици мечтаят или за колонизиране на Луната, или за „завръщане“ на Крим. Мисля, че в този случай, мечтите са вредни.

Аксьонов добави, че бившите дипломати могат лично да посетят полуострова, за да разберат какво е мнението на кримчани за „завръщането в Украйна“, но за това ще трябва да преминат през двуседмична карантина, тъй като пристигат от страна с опасност от зараза с коронавирус.

Източник: РИА Новости Снимка: offnews

Превод и редакция: pan.бг
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  elmo2232 09 апр 2020, 20:52
   
  8
   
  1

  По скоро Аляска ще бъде върната на Руската Федерация от колкото Кримският п-в да се върне към Украйна.

Напиши коментар

Задължителни полета*

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още
eXTReMe Tracker