Несменяемият Лавров

Pan.bg 23 яну 2020 | 02:13 views (381) commentaries(0)
img
ТАСС
glasove.com
Вече 16 години министърът представлява интересите на руската дипломация в преговорите по най-острите проблеми на нашето време, подробно излага позицията на Русия от трибуната на ООН и други международни сцени, посочва ТАСС.
Заемайки длъжността министър на външните работи от март 2004 г., Сергей Лавров остава на поста си и в новото руско правителство. Вече 16 години министърът последователно представлява интересите на руската дипломация при преговори по най-належащите проблеми на нашето време, провежда двустранни срещи, включително с колеги от държави, известни с непримиримия си подход към Москва, и подробно излага позицията на Русия от трибуната на ООН и други международни сцени. Броят на пътуванията на Лавров в чужбина не може да бъде изчислен: както начело на руската делегация, така и като част от екипа на президента, Лавров посещава няколко държави месечно, сред които горещи точки като Сирия, Ирак, Афганистан.

Не само политиците, журналистите и наблюдателите говорят за професионализма, почтеността и ерудицията на Лавров. Руският външен министър спечели и любовта на хората, за което свидетелстват първите места, които заема в годишните рейтинги, както и популярността на дрехи и аксесоари с неговия образ и надпис:"We LOVErov".
Лавров е известен с дипломатическия си стил, който се състои в последователна, понякога трудна защита на позицията на Русия. Той обаче никога не допуска заплахи или резерви в американския стил, че „всички опции остават на масата“. "Ние сме любезни хора", многократно подчертава руският външен министър. А дипломацията е способността за договаряне. Според министъра никой изкуствен интелект никога няма да замени дипломата като личност. "Решенията никога не могат да бъдат постигнати, докато ... не се погледнете един друг в очите и просто не започнете да обсъждате интересите на участващите страни, за да се опитате да намерите баланс между тези интереси", убеден е Лавров.В допълнение към способността да бъде професионален и строг преговарящ, със сигурност е необходимо добро чувство за хумор за човек, който представя страната си на външнополитическата арена. Лавров със сигурност го има: остроумна забележка неведнъж е помогала на първия руски дипломат да обезвреди дори и най-разгорещената атмосфера по време на работата си.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker