Опит за сплашване? Полицейска акция в "Булсатком"

Pan.bg 09 яну 2013 | 20:01 views (7904) commentaries(1)
img Служители на икономическа полиция са нахлули в офиса на ТВ +, телевизията на оператора "Булсатком". Отпреди Нова година между оператора и btv Media group има търговски спор за таксите, които плаща операторът за седемте канала на btv.
По предварителна информация на "Блиц" е арестувана телевизионна водеща. Твърди се, че в медията има засилено полицейско присъствие. На въпрос на "Сега" от полицията засега отказват коментар. От ТВ+ също се въздържат от информация.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  navigon2010 09 яну 2013, 23:57
   
  0
   
  0

  В Полски Тръмбеш ще правят сателитни антени вместо внос от Китай и Португалия
  Публикувана в брой: 244 / 2012-12-19
  Видяна: 1052 пъти

  LZ3MX

  Тодор Антонов и Максим Заяков
  „Делтаком електроникс” купи за 985 444 лв. част от общинската фирма „Подем”, инвестира над 4 млн. лв.

  В СЛЕДВАЩИТЕ НЯКОЛКО ГОДИНИ ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ ЩЕ ПРОИЗВЕЖДА САТЕЛИТНИТЕ АНТЕНИ, които сега се внасят от Китай, Португалия и други страни на Източна Азия. Освен това амбициите са да се произвеждат антените за спътникова телевизия. Предвидената инвестиция на „Делтаком електроникс” за това преборване на китайската индустрия е за над 4.2 млн. лв. в следващите пет години.
  Новата база на дружеството на един от най-заможните хора у нас Максим Заяков и на баща му Веселин Заяков ще бъде върху част от терена на общинската фирма „Подем” върху повече от 10 дка. Преди няколко години „Делтаком електроникс” откри в града едно от най-модерните предприятия в страната за електроника за кабелна и сателитна телевизия, а сега продължава да инвестира именно в тази община.
  Един от собствениците на „Булсатком” Максим Заяков, който е и управител на компанията купувач, е заявил инвестиционни намерения още преди няколко месеца в общината. След приключване на всички процедури на последното си заседание съветниците продадоха терена за 985 444 лева след проведен конкурс, на който за имота участва само „Делтаком електроникс”. Продажбата на обособена част от общинската фирма „Подем” пък не означава нейното закриване, макар дружеството да носи загуби на собственика си.

  КАКВО ОБЕЩАВА ИНВЕСТИТОРЪТ

  Според бизнес програмата на „Делтаком електроникс” за 5 г. трябва да се извършат инвестиции за не по-малко от 4 200 000 лв. В тази сума влизат изграждане на производствени сгради, складови площи и прилежащите им терени за 1 млн. лв. в рамките на първите две години. Закупуване, доставка и монтаж на производствено оборудване от Италия. Хидравличната преса ще струва 764 350 евро, ексцентрик пресата – 545 798 евро, инсталацията за прахово боядисване – 337 600 евро.
  В сградния фонд през следващите две години ще се инвестира 1 млн. лв.
  СПОРЕД БИЗНЕС ПЛАНА ПРЕЗ 2015 Г. ТРЯБВА ДА БЪДАТ НАЕТИ ПО ТРУДОВ ДОГОВОР 32-МА ДУШИ - квалифицирани работници, оператори на съоръжения и транспортни средства. Заложената бройка е минимална...
  „Идеята е да правим наши сателитни антени, абсолютно цялата антена, която досега бе внос. Намеренията на собствениците са в следващите 10 години тук да се организира едно много голямо производство, което да започне в първите три години. В работещото предприятие на компанията бяхме 27 души, сега са 57 общо. Така че работните места в новото производство може да станат повече от посочените в бизнес офертата”, обяснява директорът на компанията в Полски Тръмбеш Тодор Антонов.

  ЗЕМНА СТАНЦИЯ ЗА САТЕЛИТНИ АНТЕНИ

  ИНВЕСТИТОРИТЕ ИМАТ И ДРУГ ТЕРЕН ОТ БЛИЗО 7 ДКА В ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ, който преди време е купен от частно лице. Върху него ще се строи земна станция за сателитни антени за приемане и предаване от спътника. Антените ще бъдат 12-метрови, но все още не е ясно колко ще бъдат монтирани на третия обект. Когато това стане, „Булсатком” ще излъчва сигналите си от Полски Тръмбеш до всички селища у нас.
  Фирмата, която ще прави тази земна станция, е „БЪЛГАРИЯ САТ” АД с основен предмет на дейност спътникови далекосъобщителни дейности, каза още г-н Антонов. Тази фирма е създадена преди една година с 10 млн. лв. капитал, сочи справка в Търговския регистър. В нея участват Максим Заяков, Богдана Иванова, Веселин Заяков, Пламен Генчев и Георгиос Скикос от Гърция. Управители са Максим Заяков и Пламен Генчев. В момента двамата са управители и на „Булсатком”. Фирмата се бори за четвърти мобилен оператор.

  Нели СУКОВА
  http://www.borbabg.com/?action=news

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка