КОМАНДИРСКИ СБОР НА БАЗАТА ЗА КОМАНДВАНЕ, УПРАВЛЕНИЕ И НАБЛЮДЕНИЕ

Pan.bg 16 мар 2023 | 23:49 views (2571) commentaries(0)
img
pan.bg

В периода от 06.03.2023 г. до 08.03.2023 г. в района на Втора зона за управление и наблюдение се проведе ежегодният командирски сбор на Базата за командване, управление и наблюдение (БКУН) на Военновъздушните сили. В него взеха участие командирът на БКУН полковник Юрий Луканов, ръководният състав от командването на базата, командирите и началниците на щабове на подчинените военни формирования. Бяха поканени за участие в сбора офицери от ВА „Г. С. Раковски”, ВВВУ „Г. Бенковски”, факултет „A, ПВО и КИС“ към НВУ „В.Левски“ и командването на Военновъздушните сили.
В продължение на два дни бяха разгледани въпроси, свързани със задачите и развитието на Базата за командване, управление и наблюдение, в контекста на предстоящите предизвикателства към Военновъздушните сили.
По време на докладите бяха обсъдени въпроси, свързани и с воденето на ефективен учебен процес с младите кадри, осигуряване на тактическа и специална подготовка на щурманите-насочвачи, разчетите на радиолокационните станции, военнослужещите от подразделенията за комуникационно-информационни системи и логистика в условия на дефицит от материални средства и ограничени финансови ресурси.
Във връзка с основната тема активно участие взеха командирите на подчинените военните формирования, като акцентираха върху спецификата на експлоатацията и обслужването на техниката и предложение на последователни стъпки за по-нататъшни решения и действия.

Основните акценти на дискусиите по време на сбора бяха осигуряване носенето на непрекъснато бойно дежурство с националните сили и средства, както и с тези временно развърнати от НАТО за усилен Air Policing. Участниците в сбора обсъдиха също така и подготовката за участие и осигуряване провеждането на национални и международни учения, и летателни тренировки, процеса на развитие и адаптиране на системата за гражданско-военната координация по използването на въздушното пространство.
В своето обръщение към присъстващите полковник Юрий Луканов благодари на личния състав за постигнатите добри резултати, пожела здраве и бъдещи професионални успехи при преодоляване на предизвикателствата през настоящата 2023 година.

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка