ВОЕННОСЛУЖЕЩИ ОТ 12-ТА АВИАЦИОННА БАЗА – ДОЛНА МИТРОПОЛИЯ ОБЕЗВРЕДИХА НЕВЗРИВЕН БОЕПРИПАС

Pan.bg 05 окт 2022 | 18:40 views (279) commentaries(0)
img pan.bg
Източник: ИЦ на ВВС


Днес, 05.10.2022 год. „Формирование за разузнаване и унищожаване на невзривени боеприпаси” към 12-та авиационна база бе активирано за обезвреждане на невзривен боеприпас, открит в частен имот в село Българене, община Ловеч.
При извършване на строително–ремонтни дейности в частния имот на ул. „Пенко Грозев“ № 10, собственикът открива ръчна граната и подава сигнал на телефон 112.
Формированието от състава на 12-та авиационна база своевременно бе активирано и транспортирано до мястото на откриване на боеприпаса. Под ръководството на капитан Деян Христов специалистите идентифицираха и внимателно анализираха боеприпаса - отбранителна ръчна граната.

Извършена бе проверка на района за наличие на други боеприпаси. При стриктно спазване на мерките за безопасност, гранатата бе транспортирана на безопасно за населението място, където бе унищожена чрез взривяване.
По време на изпълнение на задачата военнослужещите показаха бърза реакция, висок професионализъм и отлична координация при неутрализиране на рискови за населението ситуации.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка