Lockheed разкри нова модификация на C-130 - C-130XJ

Pan.bg 09 дек 2011 | 11:47 views (1936) commentaries(0)
img flightglobal.com
Lockheed Martin е разработил по-евтина модификация на C-130J Super Hercules, в която са отстранени някои черти от основния дизайн. C-130XJ ще се предлага на американски и чуждестранни купувачи, които не се нуждаят от автоматичната система за обработка на товарите и някои други системи.Това са ВВС на ЮАР, както и Агенцията на горите на САЩ. C-130XJ се предлага също и на американските ВВС, особено като се има предвид евентуалното спиране на програмата за производство на C-27J Spartan от L-3 Communications/Alenia Aeronautica.
Новата версия по възможности ще е много близо до базовия вариант C-130J, като се запазват двигателите Rolls-Royce AE2100, а авиониката на Honeywell ще е почти идентична. Натоварването и закрепването на товарите ще става механизирано и ръчно, а няма да е автоматично както при C-130J Super Hercules.
Представена е и концепцията за C-130NG, който външно се различава по новия дизайн на носовата и задна част на фюзелажа и по вертикални аеродинамични повърхности в края на крилата (winglets). C-130NG е предназначен за замяна на самолетите Hercules, излизащи от експлоатация след 2030 година.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още
eXTReMe Tracker