Младежи от ученически гвардейски отряди връчиха на президента Румен Радев клетвените си обещания в Деня на храбростта и празник на Българската армия – 6 май

Pan.bg 07 май 2024 | 07:21 views (860) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на Пресценътра на ПрезидентствотоБългарските гвардейци са един от символите на държавността, въплъщение на родните традиции и на славните победи на Българската армия, еталон за чест и доблест. Това заяви президентът Румен Радев пред младежи от ученически гвардейски отряди, които приветства днес на „Дондуков“ 2 по случай 6 май - Ден на храбростта и празник на Българската армия. Държавният глава посрещна в президентската институция младежи от ученическия гвардейски отряд и духовия оркестър при Професионалната техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ - Габрово, както и ученическите гвардейски отряди при Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство „Пейо К. Яворов“ – Гоце Делчев, Средно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ – Рудозем и Общински младежки дом – Русе.

В Гербовата зала капитаните на отрядите връчиха клетвените си обещания на държавния глава и върховен главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев. Инициативата е на сдружение „Младежки гвардейски отряди”, чиято цел е да възроди патриотичното чувство в младите хора, както и възпитанието в дух на обич към българската история и традиции. В приветствието си президентът Радев поздрави ръководителите на младежките гвардейски отряди за успешното развитие на инициативата, която включва вече 20 младежки гвардейски отряда и 4 младежки гвардейски оркестъра.

Държавният глава приветства желанието и всеотдайността на младежите да тръгнат по стъпките на Националната гвардейска част и им напомни, че те са пример за своите връстници както в учението, така и в делата си. „Учете се от делата на строителите на съвременна България и следвайте техните завети. Растете като добри хора и достойни българи, отговорни към нашето общество и държава и не забравяйте, че всички ние разчитаме на вас, защото вие сте бъдещето и надеждата на България, подчерта президентът Румен Радев пред младите гвардейци.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Младежи от ученически гвардейски отряди връчиха на президента Румен Радев клетвените си обещания в Деня на храбростта и празник на Българската армия – 6 май

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/4 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка