Институтът по отбрана е избран за координатор на проект за близо 18 млн. евро

Pan.bg 04 авг 2022 | 08:12 views (522) commentaries(0)
img pan. bg
Източник: Otbrana.com


Предстои да бъде разработена мрежа от усъвършенствани взаимосвързани (обединени) домейн, ориентирани кибер центрове за обучение и учения.


Институтът по отбрана „Проф. Цветан Лазаров“ е избран за координатор на проекта „Авангардна платформа и европейска мрежа от центрове за обучение и тренировки по киберсигурност“ (ACTING) по линия на Европейския фонд за отбрана (ЕФО). Това е най-големият проект в областта на киберотбраната с бюджет от 17,784,582.50 евро. Така Институтът по обрана бележи уникално постижение превръщайки се в първия и единствен координатор на проект на ЕФО у нас.

Голямо признание е и отредената роля на Института по отбрана да заеме водеща роля начело на консорциум от общо 28 организации от 13 страни. Този успех е благодарение на усилията на всички партньори, а за нас е чест и отговорност да бъдем част от консорциума, съобщават от института.

Продължителността на проекта е 48 месеца, а основните видове дейности включват проучване, проектиране, прототипиране и тестване. Предстои да бъде разработена мрежа от усъвършенствани взаимосвързани (обединени) домейн, ориентирани кибер центрове за обучение и учения. Проектът има за цел да включи сложни методи и техники за симулация на потребители, анализ на ефективността на кибероператорите и оценяване на ситуационната осведоменост в киберсигурността.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка