Американски офицер уволнен: обяви присъствие на марксистки идеи във войските

Pan.bg 16 май 2021 | 07:38 views (559) commentaries(0)
img
пан.бг
Американски офицер беше уволнен, след като обяви господството на марксистките идеи във войските
Военните са разследвали дали думите му са "забранена идеологическа и политическа дейност"
Полковникът от американските космически сили Матю Ломейер беше отстранен , след като публично изрази мнението си, че идеите на марксизма стават все по-често срещани сред американските военни. Това съобщи в събота CNN.

Ломеер е бил гост на телевизионно предаване. По време на разговора полковникът разказа за своя книга, чиято основна идея се свежда до факта, че марксистката идеология завладява умовете на военните. "Преди около 10 месеца видях концепции, които според мен са фундаментално несъвместими и противоречат на това, което Америка беше, е и трябва да бъде. Концепцията не беше широко разпространена в социалните медии или в цялата страна през последната година, но се разпространи сред военните на Съединените щати. И аз осъзнах, че тези понятия имат марксистки характер ", - цитира телевизионната компания, думите на Ломейер по време на предаването.

Впоследствие полковникът е освободен от командването на своето подразделение. "Генерал Стивън Уитинг, началник на Командването за космически операции, освободи полковник Матю Ломейер от 11-та космическа оповестяваща ескадрила поради загуба на увереност в командните му способности. Това решение се основава на неотдавнашни публични коментари от полковник Ломейер. В скорошен подкаст , "говорител на Министерството на отбраната на САЩ каза това пред телевизионния оператор, добавяйки, че военните са под разследване за " забранена идеологическа и политическа дейност ".

Рецензентите ще проучат и книгата на Ломейер, която вече е излязла на масовия пазар. В анотацията на книгата се казва, че това е „своевременно и откровено изявление от действащ полковник от Космическите сили, който вижда въздействието на неомарксистка програма на основно ниво“ в американската армия.

източник
тасс
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка