Сдружението на жените военнослужещи организира литературен конкурс

Pan.bg 23 сеп 2020 | 14:44 views (555) commentaries(0)
img pan.bg
Източник: Конкурсът е за съвременен разказ с военна тематика под наслов „Новият Йовков“. Посветен е на паметта и творчеството на Йордан Йовков и десетките писатели, журналисти, художници и общественици, участвали като военни репортери във войните за национално обединение на България (1912-1918) и в Заключителната фаза на Втората световна война (1944-1945). В търсене на новия майстор на късия разказ организаторите на очакват да постигнат по-добро разбиране и подкрепа сред обществеността за усилията и труда на хората в отбраната при изпълнение на мисията им за защита на сигурността и националните интереси, формиране на трайни ценности сред подрастващата младеж, формиране на военнослужещите, цивилните служители и членовете на техните семейства като всестранно развити и пълноценни личности с богата нравствено-ценностна система и национална култура.


Съобщението за конкурса

Сдружението на жените военнослужещи организира литературен конкурс за съвременен разказ с военна тематика под наслов „Новият Йовков“.

Конкурсът се провежда по повод 140 години от рождението на Йордан Йовков и се посвещава на делото на военните репортери, журналисти и всички свързан с отразяването на героизма на Българската армия през годините.

КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА КОНКУРСА

ПРАВО НА УЧАСТИЕ

Конкурсът е отворен за участие на всички граждани без ограничения.

Лица, ненавършили 18 години, участват в конкурса само със съгласието на своите родители или законни попечители, което се отразява във формуляра за участие.

ЦЕЛ НА КОНКУРСА

Конкурсът е посветен на паметта и творчеството на Йордан Йовков и десетките писатели, журналисти, художници и общественици, участвали като военни репортери във войните за национално обединение на България (1912-1918) и в Заключителната фаза на Втората световна война (1944-1945).

С провеждането на конкурса целим да се даде възможност за изява на талантливи автори в областта на литературата и репортажната журналистика, като се поощри тяхното развитие.

В търсене на новия майстор на късия разказ организаторите на Конкурса очакват да постигнат по-добро разбиране и подкрепа сред обществеността за усилията и труда на хората в отбраната при изпълнение на мисията им за защита на сигурността и националните интереси, формиране на трайни ценности сред подрастващата младеж, формиране на военнослужещите, цивилните служители и членовете на техните семейства като всестранно развити и пълноценни личности с богата нравствено-ценностна система и национална култура.

УСЛОВИЯ НА КОНКУРСА

Всеки кандидат може да участва с максимум 3 (три) литературни произведения – есета / разкази, написани специално
за този конкурс.

Задължително условие е текстът да не е публикуван (включително електронно) и да не е даван за печат.

Обемът на творбите, изпратени по електронна поща/e-mail е до 15 000 знака с интервалите на български език.

Основната тема или героите на литературните произведения трябва да бъдат свързани с живота и дейността на хората от отбраната – военнослужещи и членовете на техните семейства, приятели и близки.

Формуляр за участие в конкурса миже да намерите на сайта на Сдружението на жените военнослужещи www.buafwa.org

Изпратете формуляра за участие, заедно с разказите на електронна поща (e-mail): newYovkov@gmail.com

СРОК ЗА УЧАСТИЕ

Краен срок за участие в конкурса: 24:00 часа на 21 ноември 2020 г.

Повече информация и заявки за участие в сайта на Сдружението на жените военнослужещи www.buafwa.org
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка