Бюджетният дефицит на САЩ е 3 трилиона долара само от началото на фискалната 2020 г.

Pan.bg 09 сеп 2020 | 07:59 views (437) commentaries(0)
img ПАН.БГБюджетен дефицит на САЩ от 3 трилиона долара от началото на фискалната 2020 г.
Бюджетната служба на Конгреса прогнозира, че бюджетният дефицит може да бъде "най-големият от 1945 г." до края на годината

Бюджетният дефицит на САЩ се е увеличил с 198 млрд. Долара през август, възлизайки на 3 трилиона долара през първите 11 месеца на фискалната 2020 г. (стартирал на 1 октомври 2019 г.). Това следва от доклад, публикуван във вторник от бюджетната служба на Конгреса на САЩ (CBO).

„Комбинираният дефицит на федералния бюджет за първите 11 месеца на фискалната 2020 г., според изчисленията на CBO, е бил 3 трилиона долара, с 1,9 трилиона долара повече от дефицита, регистриран за същия период на миналата година“, се казва в документа.

Бюджетната служба на Конгреса прогнозира, че бюджетният дефицит ще бъде 3,3 трилиона долара до края на тази фискална година. Така дефицитът на бюджета на САЩ ще бъде „най-големият от 1945 г.“, равен на 16,0% от БВП. През фискалната 2019 г. бюджетният дефицит беше 984 млрд. Долара.

От март насам федералните власти на САЩ са вложили около 3 трилиона долара в икономиката, за да стимулират икономическия растеж по време на пандемията.

Избухване на болестта, причинена от коронавирусна инфекция, е регистрирано в края на 2019 г. в Централен Китай и се е разпространило в повечето страни. На 11 март Световната здравна организация го призна за пандемия. Всички държави и територии бяха принудени да предприемат различни спешни санитарни и епидемиологични мерки, което доведе до дълбока международна икономическа криза. Според прогнозата на МВФ тази година световната икономика ще спадне с почти 5%, но ще се възстанови и ще нарасне с 5,4% през следващата година.


превод и редакция

ПАН.БГ

източник
тасс
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка