Има предложения за съкращаване сегашния състав на военна полиция

Pan.bg 14 юли 2011 | 13:53 views (1692) commentaries(0)
img /Otbrana.com/

Генерали и старши офицери от големите щабове са предложили на министъра на отбраната да бъде намален състава на служба «Военна полиция» пропорционално на големите съкращения в армията. Otbrana.com научи, че това ще стане през следващите три години до 2014 г. В момента кадровици от дирекция “ Управление на човешките ресурси” вече пресмятат щатовете, без които ВП ще може да изпълнява задълженията си. Първоначалните анализи и изчисления свеждат службата до 600 калпака.
От първи юли тази година в службата служат 938 военни полицаи. На един полицай се падат приблизително 40 военнослужещи. Преди това службата надхвърляше бройката от хиляда души. В изпълнение на Бялата книга на отбраната в служба „Военна полиция” вече бяха извършени някои структурни реформи. Службата напуснаха и воини пред пенсия, имаше и уволнения с командирско решение.
Очакванията са подготвяните нови съкращения да бъдат във всички структури. Ще има оптимизиране на управлението на службата и регионалните служби. Предвижданията са да станат още по-малки и гъвкави и военнополицейските формирования към видовете въоръжени сили. За състава на военнополицейските роти думата ще имат командирите на СВ, ВВС и ВМС.
Наскоро бе приет Закон за военната полиция, който разшири правомощията на военните полицаи спрямо цивилните граждани и по отношение на военнослужещите. При условие, че в бъдеще стане факт предложението за съкращение на ВП, то законът ще бъде само за 600 души...
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker