Бойко Борисов получил спешен SMS от Бургас

Pan.bg 26 фев 2020 | 12:06 views (767) commentaries(1)
img
dariknews.bg
Бургаският поет Недялко Йорданов изпратил SMS на премиера Бойко Борисов, за да го уведоми за случващото се с Маринковите хамбари и предстоящото заличаване на стари сгради в сърцето на Бургас. Затова и, уточнява той с пост в социалната мрежа Facebook, министърът на културата Боил Банов, пристигна спешно в града, за да "разнищи" казуса с кмета Димитър Николов.
"Свързах се чрез ес ем ес с премиера Борисов и съобщих, че би трябвало незабавно да се реагира на предстоящото разрушение на цял един стар бургаски квартал в самия център на града. Неговата реакция се оказа мигновена и в Бургас пристигна след три часа министъра на културата", пише Недялко Йорданов.

Скъпи мои приятели от Бургас.
Бях изгубил надежда, че нещо справедливо вече може да се случи у нас.
Признавам, постъпих така в миг на отчаяние и направих недопустимото до сега. Свързах се чрез ес ем ес с премиера Борисов и съобщих, че би трябвало незабавно да се реагира
на предстоящото разрушение на цял един стар бургаски квартал в самия център на града.
Неговата реакция се оказа мигновена и в Бургас пристигна след три часа министъра на културата Боил Банов.
На срещата с кмета Димитър Николов е взето решение за незабавно спиране на разрушението и се предлага на съответната инстанция да обяви квартала за групов паметник на културата.
Колкото и да не ми е в характера , искам да обявя публична благодарност на тези трима души, които взеха присърце този толкова болезнен за бургазлии проблем, както и да изразя своето възхищение от всичките млади хора, които излязоха на мълчалив протест пред старинната сграда , в която се помещава книжарница "Хеликон", построена преди един век от големия италиански архитект Рикардо Тоскани.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Borei 26 фев 2020, 12:22
   
  8
   
  1

  Цялото това е много похвално!
  Но ние все повече ще попадаме в подобните ситуации!

  Имаме война на капитала, против всичко и всички!
  Капиталът иска да се увеличава и са му все едно паметници на културата, хора, кметове и премиери... Рано или късно капиталът ЩЕ ги премахне всичките тези "пречки", понеже живеем в такава система! Много е близко да измени законите, както го направил в САЩ и в "по-развитите" страни по света.... И тогава "законите" са на негова страна!

  Тази матрица му дава пълното право и рано или късно той ще ни победи!

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker