ЦРУ разсекрети документи за Степан Бандера: Фашист и агент на Хитлер

Pan.bg 24 яну 2020 | 09:56 views (469) commentaries(7)
img
blitz.bg


Сред тези документи са данни на американското разузнаване за националистически лидер

ЦРУ разсекрети и направи публично достояние няколко хиляди архивни документа за Втората световна война, съобщава CNN.

Сред тези документи са данни на американското разузнаване за украинския националистически лидер Степан Бандера и работата му за Хитлер.

Докладът от четири страници е озаглавен „Степан Бандера и украинската държава през 1941 г.“

В документа американските разузнавачи характеризират Бандера като „фашист“ и „агент на Хитлер“.

„На 30 юни 1941 г. украинският фашист и професионален агент на Хитлер Степан Бандера обяви възстановяването на държавата Западна Украйна във Лвов“, се казва в документа.

Според САЩ през петте седмици на „държавата“ на Степан Бандера са били убити около 5 хиляди украинци, 15 хиляди евреи и няколко хиляди поляци.

Документите са били разсекретени в съответствие със "Закона за разобличаване на нацистки военни престъпници."

Степан Бандера е бил водач на Организацията на украинските националисти и украинската въстаническа армия, забранена в Русия. Тези организации имат много престъпления зад гърба си.

Едно от най-известните е клането във Волин, когато през 1943 г. е унищожено полското население на Волин.

Освен това Бандера брутално е убил хиляди украинци, които отказали да сътрудничат на националистите. Бандерските групи участват в битки срещу СССР.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 7

 1. #1
  Borei 24 яну 2020, 11:13
   
  8
   
  3

  Който още не вярва, че днес на власт в Украйна са фашисти, одобрени обаче от САЩ и Запада, да види разните видеа, как демонстрират в Украйна "активистите" и викат "Бандера наш герой!"

  И САЩ е добре, че разсекретиха тези документи, за да знаем истината за Бандера. НО защо помагат на днешните украйнски фашисти? Дават им оръжия и финансова помощ, за да воюват с Русия? И то от военният бюджет на САЩ? За военни цели? Прокси война с Русия?

  Е, това е толкова очебиеща провокация спрямо Русия, че даже е нереално, че последната все още не реагира по-остро спрямо тях?

 2. #2
  Анализатор 24 яну 2020, 12:12
   
  2
   
  6

  Нещо агента на Хитлер е хвърлен от нацистите в концентрационен лагер, защото обявява независима Украйна и там остава до края на 44та.

  Как точно автора на статията го определи като "фашист" не разбрах. Но от блиц не може да се очаква логино мислене, те си изпълняват поръчки.

 3. #3
  Borei 24 яну 2020, 12:38
   
  6
   
  2

  Отговор на коментар: #2

  Щом не вярваш на Блиц, ето виж много оригинални документи директно от архива на ЦРУ....
  Интересни неща.

  https://www.cia.gov/library/readingroom/search/site/bandera


  Този е имал и фашитки наклонности, но си е бил и терорист. Наистина е отговорен за много убити хора.
  Бил е против всички и на края са го ликвидирали в Германия, след ВСВ...

 4. #4
  САМО НАПРЕД 24 яну 2020, 16:36
   
  6
   
  4

  Отговор на коментар: #3

  Borei,АЗ КАТО СЪМ НАЦИОНАЛИСТ И АНТИКОМУНИСТ ,ФАШИСТ ЛИ СЪМ!?

  АКО ТРЯБВА ДА ИЗБИРАМ МЕЖДУ ФАШИСТ И КОМУНИСТ БИХ ИЗБРАЛ ПЪРВОТО!
  ЗАЩОТО НЕ СЪМ ИНТЕРНАЦИОНАЛИСТ-РОДООТСТЪПНИК,
  ЗАЩОТО НЕ ПРИЕМАМ Теорията " на Дарвин за "еволюцията,
  ЗАЩОТО ВЯРВАМ В БОГ И В ПРАВОТО НА ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ И СВОБОДАТА НА ЧАСТНАТА ИНИЦИАТИВА..И Т.Н.

 5. #5
  Borei 24 яну 2020, 23:09
   
  1
   
  2

  Отговор на коментар: #4

  По убеждения е позволено да сме каквито си искаме да бъдем!

  Проблемите идват, ако започне насилие и убийства. Ако някой от убедените убеждава и други в "правотата" на убежденията си и започне вътрешен и външен терор, например.

  Естествено най-доброто за нашата стана е, ако имаме убедени патриоти. Да сме съгласни да работим и с други страни, в най-различни области, но да не предаваме интересите на нашата страна и народ!

  Абе то може да искаш и да сме интернационално - открита страна, без да предаваш нашите национални интереси. Виж как Русия се опитва да го прави? Иска да търгува с другите, пуска техните хора да учат и работят и в другите страни, но не си предава националният интерес. То днес е трудно да се "затворим". От икономическа гледна точка трябва да работим и с другите. Иска се разумна мярка обаче на всичко.


  "ЗАЩОТО НЕ ПРИЕМАМ Теорията " на Дарвин за "еволюцията,
  ЗАЩОТО ВЯРВАМ В БОГ И В ПРАВОТО НА ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ И СВОБОДАТА НА ЧАСТНАТА ИНИЦИАТИВА"

  Тука става интересно преплитане :).... При частната собственост, точно теорията на Дарвин "върлува" много силно :)!!

  Тези, които могат и са по-силни, по-умни, умеят нещо по-различно, напредват доста бързо при частната собственост. За съжаление много хора са дезориентирани и не могат да открият себе си и страдат при една чисто капиталистическа система... Обезверени са, изпадат в мизерия или дори тръгват да убиват други или се самоубиват. Други си виждат некадърността, но започват да се занимават с предателство, корупция, криминалност.... само и само "за да забогатеят", въпреки некадърността си...

  Свободната инициатива е хубаво нещо, НО едно нормално общество не трябва да отпуска много хора до нищета и отчаяние.

  Винаги съм бил за някаква смесена система:
  Може да вземем предимствата и от двете познати системи: Частна и държавна собственост да имаме в една страна!
  Тези, които имат таланти, разбират много, трудолюбиви са, амбициозни, да им е позволено да имат свои бизнеси и да развиват системата напред. За огромната маса от обикновенни хорица обаче е добре да има и държавни предприятия. Държавата да ги приема на работа, да им използва и техният труд и да ги обезпечи все пак с някакъв нормален живот!

  Само така един народ може да оцелее и се развива напред.
  "Чистият" капитализъм, както и "чистият" социализъм се провалиха с трясък! Виж какво става днес с България при "ПРАВОТО НА ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ И СВОБОДАТА НА ЧАСТНАТА ИНИЦИАТИВА"?
  Огромно разслояване на населението, половината избягаха в други страни, държавата тука не им дава перспектива и надежда, има доста обедняли и напълно обезверени хорица, които с нищо не са заслужили такава "лоша съдба"....
  Бог е направил всичките различни. НО, защо дарбите на едни са ценени при частната собственост, а други са обречени на вечна мизерия???

  То за какво ни е изобщо общество и държава, ако сме си организирали отношения, подобни на тези в джунглата?
  Ето, ако ти си по-умен и по-кадърен от мен, например. Работиш си нещо интересно, имаш голяма и успешна фирма, млада и хубава жена, деца, хубави къщи и имоти и всичко си ти е на ред....
  А аз, ако не съм открил себе си, или ако имам дарби, които в тази система не са продаваеми, ще влача полугладно съществуване... НО все пак разбирам, какво става и нищо не може да ме спре, в една такава "несправедлива" система да започна да се занимавам с грабежи или даже да те убия, просто от злоба, че ти имаш всичко, а аз нямам нищо :)!!!

  За това се иска някаква умерена, по-социална система, да няма гладуващи и умиращи, понеже не могат да се отопляват и лекуват...
  Дори в по-горният случай и за тебе, като богат и много успешен при "свободната инициатива" е по-добре да живееш спокойно и да не те закача никой. За това има данаци. Плащаш някакви данаци на държавата, а тя да уравновеси състоянието на хората в обществото, за да няма ужаси, убийства и насилие... Всички да могат да живеят, според възможностите си. НО да има и един екзистенц-минимум, който да държи слабите също!

  Това е иделано общество. Ти да си силен и имаш възможност да достигаш върхове, но и да няма мизерия наоколо и такива, които от отчаяние да ти пречат на живота!!! Това го нямаме за сега, понеже днешната върхушка не го разбира и за това не го прави!

  И ако живееш в едно такова общество, няма да мислиш, че си "фашист", "комунист" или "национален предател"... Това са крайности и то ненужни... Плюс това, защо трябва някаква си "комунистическа партия" да е на власт и само тогава може да има някаква по-социална система? Възможно е да се организира разумно и без някакви си партии!!! Между другото. Руските тайни служби са влизали в контакт с други цивилизации и онези им обяснили, каква обществена система те имат. Точно такава. Някаква смесена система, подобна на смес от "нашите" "социализъм" и "капитализъм". Но никой не страда в техната система. Осигурени са всички с необходимото, като най-способните движат системата напред :)!!! А другите помагат, според способностите си!

  Просто трябва да направим такава България и тогава всички ще сме добре в нея!!!

 6. #6
  САМО НАПРЕД 25 яну 2020, 08:28
   
  4
   
  0

  Отговор на коментар: #5

  БЛАГОДАРЯ ТИ Borei,

  ЗНАЕХ СИ АЗ ,ЧЕ СЪМ НАЦИОНАЛ-СОЦИАЛИСТ!:))

 7. #7
  Borei 25 яну 2020, 11:33
   
  2
   
  2

  Отговор на коментар: #6

  Социализмът, ако му се прибави И частната собственост, да е позволена за тези, които могат и разбират и да имаме свобода, на пътуване, учене или, който иска да живее в чужбина, да има право, става ИДЕАЛНО общество!

  Някога, Германия е била първата в света "социалистическа страна" и то по принуда. След като с хитрост са я победили в ПСВ и тези "хитрите" "победители" са й наложили невъзможни за изпълнение условия и унижение на страната и народа, народът е изпаднал в абсолютна мизерия и отчаяние... Докато на власт се появява Хитлер с идеите си за "национал-социализъм".
  Вдъхнал вяра пак на народа, неговите хора са хранили всички бедни с казани храна безплатно... Немецът е повярвал, че има спасение и няма да тънат в мизерия.
  Сам Хитлер разказва какви огромни достижения са имали само за няколко години развитие в такава система - някакъв социализъм!!!!
  И наистина, по тяхно време са имали огромен скок в икономиката и съответно и във военната промишленост.
  До тук добре, но им се е качило и самочувствието на силни и решили, че са "изключителни", "богоизбрани арийци" и че територията им е малка и трябва да вземат територийте на съседите си :)...
  Точно тука е възникнала огромната им грешка....
  ВСВ и абсолютното поражение и убити над 50 милиона в Европа....

  Никой не трябва да започне да се мисли за "изключителен" и че "има право да убива и завладява другите"...
  Социализмът, сам по себе си не е опасен. Опасен е ако се смеси с тезата за "изключителност" и желанието да се завладяват и убиват други "низши народи"....

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker