Посланици на единадесет държави гостуват на Чепеларе

Pan.bg 20 юни 2019 | 16:28 views (510) commentaries(0)
img
actualno.com


Посланиците на Алжир, Аржентина, Армения, Босна и Херцеговина, Бразилия, Грузия, Кипър, Монголия, Палестина, Република Южна Африка, Северна Македония гостуват на Чепеларе, за да се запознаят с възможностите за туризъм и бизнес, местните традиции и култура, съобщават от пресцентъра на общината.

Идеята е да се покаже частица от красотата на Родопа планина пред представители на дипломатическия корпус у нас, а също така възможностите за развитие на туризъм в четири сезона, пъстротата на културния живот.

Посещението на посланиците се осъществява по покана на кмета на Чепеларе Славка Чакърова и с любезното съдействие на сдружение „Спектър 21 век“ и издание „Дипломатически спектър“. Програмата предвижда среща с местния бизнес, запознаване с туристическите и културни забележителности в района. Като част от програмата на 21 юни е организиран концерт „Шлагерите на Европа“ на Христо Паскалев-Паскал, който ще представи Чепеларе като община, в която се цени не само българската, но и европейската традиция. Събитието в Чепеларе е първото, което се организира от такъв мащаб за дипломатическия корпус извън София.

Концертът „Шлагерите на Европа“ се осъществява под мотото: „Да живеем заедно в Европа, значи и да пеем заедно нейните шлагери“ и предвижда създаването на музикален албум.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка