Вучич: Няма да променим политиката си към Русия независимо от ЕС

Pan.bg 10 окт 2014 | 00:07 views (2384) commentaries(8)
img bgnes.com


Сръбският премиер Александър Вучич заяви отново днес,че не смята да промени политиката си на стремеж към членство в Евросъюза и едновременно да поддържа добри отношения с Русия.

"Сърбия е страна,на която вярват и на Изток, и на Запад",подчерта Вучич пред журналисти, добавяйки,че от 7-8 месеца е принуден да слуша спекулации за натиск върху неговата страна да промени отношението си към Русия заради сближаването с ЕС. "Сърбия има своя политика и тя няма да се промени", подчерта премиерът. "Ние чухме изказване на Йоханес Хан /кандидат за еврокомисар по европейската политика на добросъседство и преговори за разширяване/, че Сърбия няма шанс да влезе в ЕС в близките 5 години. Това не е особено изненадващо,ние очаквахме такова решение, но определено ще продължим реформите и нашия път към ЕС", заяви Александър Вучич. /ТАСС

Белград / Сърбия
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 8

 1. #1
  Broadsword 10 окт 2014, 17:10
   
  0
   
  0

  Еми, правилната позиция ... която една друга страна която белким' се води и член на ЕС трябваше да заеме ... Държавата ни е обречена. Без собствена защита, пълна апатия и лентяйстване на народа, тотален политически катарзис, пълно нехайство към нарастващата сила на "вътрешните вагове" (ДПС) и нито един стабилен външно-политически стълб на който да се опрем стабилно, понеже оплюхме и отчуждихме традиционните си съюзници, а новите ни "приятели" съзаклятничат против нас с враговете ни, защото виждат че държавничеството ни е от малумен селски калибър.

 2. #2
  Иванн 10 окт 2014, 21:20
   
  0
   
  0

  Не може един комунист да има правилна позиция. Ако комунистите са правилни хора, те щяха да построят комунизма или все още прилежно да го строят. Или в най- лошия случай да дадат чесрен отговор защо не са го построили. Може ли световните лъжци и убийци за всички времена да са с правилни позиции. С какви позиции щяха да са, ако бяха нормални, мирни и толерантни към другите.

 3. #3
  Krasimir Dimitrov 11 окт 2014, 00:27
   
  0
   
  0

  Сърбите си защитават националните интереси, тоя №2 си знае само лекциите за краставицата! Научи и нещо друго и тогава коментирай?

 4. #4
  Иванн 11 окт 2014, 03:45
   
  0
   
  0

  Аз драги Краси живея на Балканския полуостров и добре познавам най- важните ни съседи- Турция, Югославия, днешна Сърбия и Гърция. Както Съветския Съюз и днешна Русия. Вие комунистите извеснъж забравийте тези държави и от сутрин до вечер само за Щатите говорите и за техния империализъм. За вас Съвстски Съюз не е съществувал и неговия комунизъм, комунистическа Югославия също, НРБ още повече. Нито лозунги помните, нито конгресни решения, нито петилетки, нито звеноводски минетки.

  Не е имало манифестации, нито социалистическо съревнование, нито месечни планове, нито годишни, нито преизпълнение на плановете и работа в следващите петилетки. Амо ти си млад човек, разбирам те, напълно си прав за краставицата и не ти споря. Но точно рази краставица ни млатеше всеки ден по врата и не давале да погледнем встрани. Нашия живот мина под знака на краставицата. Да, тази същата, комунистическата, която сега комунистите я превърнаха в капиталистическа и империалистическа и обърнаха съветските оръжия срещу тези, които ги произведоха и ни ги дадоха. И когато казвам, че идиотизма на комунизма е непобедим, вие скачате. Я ми дай една ловна пушка, да ходим 20 години заедно на чов и един ден да я насоча срвщу теб. Ще ти е приятно, така ли? Не мисля.

 5. #5
  H5N1 11 окт 2014, 15:33
   
  0
   
  0

  тоя, независимо дали ние ще говорим за снежния човек или за "прозореца на Ортега-Нейсъп", той пак ще си приказва за комуниста и комунизма, и комуната, и комуноидите...
  Aman of you, be!

 6. #6
  Иванн 12 окт 2014, 13:37
   
  0
   
  0

  Абе Преславе и всички комунисти и некомунисти.
  Нългария е комунистическа държава от вс. посоки-Президент, правителство, полиция,разузнаване, дипломация, икономика, търговия, медии, държавна пропаганда. Всичко владеят и упаравляват комунистите, само че са се маскирали под нови названия- капиталисти, русофили, леви и бембени.
  България и всичк ние сме на комунистите и Русия.
  Отърване няма!

 7. #7
  Lora 12 окт 2014, 15:01
   
  0
   
  0

  do 6


  Когнитивният дисонанс е състояние, характерно със сблъсък в съзнанието на индивида между неговите знания, убеждение, нагласи и новопостъпила от околната среда информация, която им противоречи. Теорията за когнитивния дисонанс е изградена върху допускането, че човек е мотивиран да поддържа съгласуваност или консонанс между двойки релевантни когниции, като понятието когниция се отнася до всяко познание или убеждение за себе си, за поведението или средата. Когнициите X и Y се считат за дисонантни "ако не-X следва Y"

  Когнитивният дисонанс е описан в книгата на Фестингър "Когато пророчеството не се сбъдне" (When Prophecy Fails), публикувана през 1956 г. В нея той описва динамиката на убежденията и поведението на членове на последователи на култ към НЛО. Когато се оказва, че в предварително обявения ден, Земята не бива нападната от извънземни, много малка част от членовете на култа признават заблудата си, докато по-голямата част започват да вярват, че извънземните са отменили нападението заради тяхната вяра и действията, които са извършили, като така са спасили човечеството от гибел. Така Фестингър описва ситуация, в която индивидът е повече склонен да "напасне" реалността към убежденията си, отколкото да приеме нови факти, които им противоречат.

  Възможно обяснение на този феномен идва и от теорията за Аз-концепцията, според която индивидът поддържа позитивна представа за себе си и информация, която противоречи на тази представа, бива отхвърляна или адаптирана, за да послужи за подсилване на позитивното себевъзприятие.

  Дисонансът може да бъде отслабен чрез промяна на една от дисонантните когниции, чрез намаляване на значението на дисонанса или чрез прибавяне на нова информация, която да подкрепя една от несъответстващите когниции или която по някакъв начин "примирява" двата дисонантни елемента. Например човек може да отслаби дисонанса, създаван от когнициите "Аз пуша" и "Пушенето причинява рак", като спре да пуши, като отрича или омаловажава доказателствата, свързващи пушенето с рака, или като търси доказателства в подкрепа на свое убеждение, че двете нямат причинно-следствена връзка.

  Т.е. оправия за тебе няма.

 8. #8
  H5N1 12 окт 2014, 21:41
   
  0
   
  0

  Благодаря, Lora!

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка