До Шаламанов и Христосков: ДА СЕ ГАВРИШ С ХОРАТА СЛУЖЕЩИ В СИСТЕМАТА ЗА СИГУРНОСТ Е ГРОЗНО И ОПАСНО!

Pan.bg 29 сеп 2014 | 14:26 views (11330) commentaries(25)
img Проф. Стойко Стойков, водач на листата на партия „Нова алтернатива“ за 22 МИР: КАК ДА ВЯРВАШ НА ПОЛИТИЦИТЕ, КОГАТО МИНИСТРИТЕ ТЕ ПРЕДАВАТ?

image
полк. (о.з.) проф. д-р Стойко Стойков
експерт по сигурността на ПП „НОВА АЛТЕРНАТИВА”

Сигурността на държавата ни за пореден път е вкарана в спиралата на конфликта с псевдо-политиците си, което недвусмислено доказва, че проблемът с въвеждане на изисквания за възраст по чл. 69 от КСО, за военнослужещи и полицаи е системен за псевдо-демократичния ни преход.

Дискусията по време на последното заседание на служебното правителство по приемане на Решение за одобряване на Доклад с нови и актуализирани мерки, в отговор на Препоръката на Съвета от 8 юли 2014 г. относно Националната програма за реформи на България за 2014 г. и съдържаща становище на Съвета относно Конвергентната програма на България за 2014 г. е преминала с „мълчаливото съгласие” на служебния министър на отбраната Велизар Шаламанов.

И въпреки героичната отбрана на министъра на вътрешните работи Йордан Бакалов, проектът е приет от служебното правителство така, както е предложен. Жалко, че и от това служебно правителство на ГЕРБ сигурността на държавата ни получи поредната служебна загуба, този път с 16 на 1 гласа. Това решение не демотивира, а унижава и унищожава службите в сферата на сигурността и отбраната на държавата!

Един бегъл и бърз анализ на нормативната база показва, че служителите в сферата на сигурността през времето на своята служба имат около 30 ограничения и забрани, някои от които ги следват дори и след като се уволнят, за разлика от пенсионерите на възраст “Христоскова”.

За пореден път служителите в сферата на сигурността и отбраната разбраха, че реалният живот в държавата, за чиято сигурност и отбрана те носят отговорност дори с живота си е цинизъм, лъжа и партийно-политически манипулации.

Загрижено дали ГЕРБ ще успее да спечели абсолютно мнозинство на предстоящите извънредни парламентарни избори, служебното правителство по матросовски се е заело да почисти препъни камъните по магистралите на обществения ни живот преди идването на ГЕРБ на власт.

Дългите години на прехода показаха, че за партиите на статуквото няма значение каква партийна политика водиш в България, ако спазваш златното правило на служебния слуга -“подмазвай се на по-големите, поощрявай
преданите и мачкай безправните“, за да получиш от бъдещите победители в изборите своята персонална „Солунска митница”.

Натегачеството на служебния кабинет в ролята на „метач“, който трябва да свърши всичката мръсна работа останала недовършена през пагубния за държавността и прекратен от пожарите на живите факли мандат на ГЕРБ, вече сериозно надмина границите на санитарния минимум в сигурността на държавата.

Без да е упълномощен от своя работодател (върховния главнокомандващ) да поема дългосрочни ангажименти за каквото и да било, потресаващо и с лека ръка служебния кабинет се опитва да взема решения с хоризонт от години напред, за може след това ген. Бойко Борисов с претенции за „биг меринджей“, да дойде на бял кон, чист и добър пред жалките остатъци в сигурността на държавата ни.

Промените заложени в приетото Решение ( за въвеждане на възраст и намаляване броя на заплатите получавани при пенсиониране в системата за сигурност), представляват опит за спасение на едно бъдещо некомпетентно управление. Но всички тези некадърни хора в политически план, непознаващи инструментите изискващи кураж и персонална отговорност, с които може да се повлияе на процесите на управление в държавата, потърсиха единствения начин познат им от мафиотските години на демокрацията - да се посегнат към джоба на хората.

„Уважаеми” дами и господа служебно управляващи, служителите в системата за националната ни сигурност са ваши, а не на друга държава и прекратете експериментите си на техния гръб.

Да се гавриш с хората служещи в системата на сигурността по този начин е грозно, неморално и опасно. Защото те нямат избор притиснати в ъгъла на обществото ни, ругани и обиждани, унизени и заплашвани, реформирани и осмивани, подигравани и съкращавани при спазване на изискванията за своя специфичен вид труд.

Но изход има и той е в силна, а не силова държава, в която защитата на сигурността на гражданина и държавата ще бъдат приоритет, персонален ангажимент и отговорност на всеки управляващ, а не партийно-политически лозунг на борещата се за пореден път за власт партия от статуквото.

Не позволявайте да бъдете излъгани отново от тези, които за 25 години в управлението на държавата ни умишлено и съвсем не безкористно се саморазправиха със сигурността и служителите в нея.

Да защитим защитниците си като народ, общество и хора.

КОГАТО ДЪРЖАВАТА СЕ ОТНАСЯ НЕДОСТОЙНО СЪС СВОИТЕ ЗАЩИТНИЦИ, ТЕ МОГАТ ДОСТОЙНО ДА Я НАПУСНАТ!
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 25

 1. #1
  потърпевш 29 сеп 2014, 14:47
   
  0
   
  0

  Много добре казано господин полковник! Само се надявам, хора като вас да получат възможност за участие в управлението и да продължават да казват нещата с техните истински имена.

 2. #2
  ЩИЛИЯН ПЕТРОВ 29 сеп 2014, 14:53
   
  0
   
  0

  БРАВО. НАЛИ ВИ КАЗАХ ИСТИНАТА Е ПП „НОВА АЛТЕРНАТИВА”- НИКОЛАЙ ЦОНЕВ И БЮЛЕТИНА № 16.

 3. #3
  потърпевш 29 сеп 2014, 16:23
   
  0
   
  0

  Браво господин полковник! Но има много хора които все още са овце. Искрено се надявам "НОВА АЛТЕРНАТИВА " да премине 4% бариера и да влезне в парламента.

 4. #4
  Иванн 29 сеп 2014, 16:51
   
  0
   
  0

  Поредния буламач,Какво има става на тези генерали и офицери.Те явно са били политически пристрастни,но са се въздържали от политическа дейност ,докато се уволнят.

  Нова алтернатива,но коя е старата алтернатива.Властта е комунистическа,да не би тази алтернатива да е антикомунистическа.

  Гласувайте само единствената истнинска партия-КОМУНИСТИЧЕСКАТА .Само тя може да ни спаси от НАТО,всички други са подлоги на американците и империализма въобще.

  България вън от НАТО

  НАТО вън от България!

 5. #5
  приходящ 29 сеп 2014, 17:28
   
  0
   
  0

  Интересно как се схождат следните твърдения на автора:
  - "Жалко, че и от това служебно правителство на ГЕРБ..."

  - "Загрижено дали ГЕРБ ще успее да спечели абсолютно мнозинство на предстоящите извънредни парламентарни избори, служебното правителство по матросовски се е заело да почисти препъни камъните по магистралите на обществения ни живот преди идването на ГЕРБ на власт."

  Някак си не мога да схвана логиката. Ако служебното правителство е на ГЕРБ, както твърди авторът, каква е загрижеността "дали ГЕРБ ще успее да спечели абсолютно мнозинство" с непопулярни действия като тези с пенсионната реформа?

  Все си мисля, че ако бе вярна конспиративната теория на г-на полковника, много по-удачен ход би бил на служителите в сектор Сигурност да се обещаят луната и звездите, както направи министър Манолов между впрочем, а като минат изборите, служебният кабинет кучета го яли, всичко би могло да се наметне на негов гръб и да се тръгне в произволна посока.

  Истината, по-скоро е, че ножът е опрял до кокала и все някой трябва да вземе тежките решения. Червените ги видяхме какво нат(в)ориха за година и половина, Бойчо е непредсказуем и алогичен в доста случаи, та като нищо и той може да тръгне по популисткото течение на заеми срещу нищоправене. Друг потенциален кандидат за правителство не виждам.

  Не бих се учудил Президентът, който е наясно с преспективите, като единствен спасителен ход да е видял възможността служебното правителство да се нагърби с тези непопуларни мерки.

  А полк. Стойков може да съчинява каквито си иска теории, но фактът, че ги изказва в качеството си на кандидат на "Нова алтернатива", дава една малко по-различна светлина, не мислите ли?

 6. #6
  винету 29 сеп 2014, 17:36
   
  0
   
  0

  Колеги да видим след като влязат,във сила тези промени кой ще им дава нарядите????? защото влязат ли във сила ще има "вълна " от рапорти за напускане!!!!!!! може би няколко хиляди ще си попадът рапорти за напускане...Тези които са със ръцете във "гъза" ще си останът вечно във тази измислена "армия"!!!! ГЕРБ,ПДС И БСП СА ТЕЗИ КОЙТО НЕ СА ПОДКРЕПИЛИ БИВШОТО ПРАВИТЕЛСТВО В ТОВА ДА МОГАТ ВОЕННИТЕ И ПОЛИЦАИТЕ ДА РАБОТЯТ ВТОРА РАБОТА И ТО ЛЕГАЛНО!!!!! ТАКА ЧЕ МИСЛЕТЕ РАЗУМНО КОГАТО ОТИДЕТЕ ДА ГЛАСУВАТЕ!!!!

 7. #7
  черноморски 29 сеп 2014, 17:52
   
  0
   
  0

  Ех винету ли си, ташунко ли си??? кой си...няма значение. Въпроса не е в това кой къде са му ръцете и да видим после кой ще дава наряди. Въпроса е да се обидиним всички силовите структури и да си защитим това за което сме започнали работа в тези структури...еееех...ти с ръце извън гъза ще се справиш ама останалите ко ша прайми а? Защо ти е втора работа...много хора като теб и сега си я работят, просто има начин, но не е това проблема..

 8. #8
  зеленоморски 29 сеп 2014, 20:18
   
  0
   
  0

  ма черноморски, беломорски или севрноморсдки???? кой си...няма значение. Явно не схващаш ни едното ни другото.
  То министтра на вътрешните работи защити своите хора. Ама нашия роден военен гений на хибридната война - ко напрай?
  Та резултата е предварително известен - условията на МВР няма да ги пипнат, ама за военните - познай?
  Автора на статиятая също е известен, с най-големи уважения към него, за мен си е голям пич, но каузата (политическия оттенък), зад която е застанал честно казано аз не я споделям.

 9. #9
  стара пушка 29 сеп 2014, 20:26
   
  0
   
  0

  младежи, налягайте си ......... и служете.опита показва,че преди пределна си отиват с.....те.Тези на които им се работи остават до край.все пак като сте влизали във военните училища и ВА не сте мислили за пенсия, а затова да сте полезни на родината си и на семействата си. ИЗБОРЪТ Е ВАШ!!!!

 10. #10
  Съни 29 сеп 2014, 21:20
   
  0
   
  0

  Браво за точната статия на полковника. Едва ле някой се съмнява, че това правителство е кукла на конци.

 11. #11
  Cyber 29 сеп 2014, 21:56
   
  0
   
  0

  До №9
  Ей, чичка.
  Ти май вече си изконсумирал компенсациите давани за 20-годишна служба и затова даваш акъл.
  Да, изборът е наш и всеки си има собствена самооценка. Но никой не иска да го мачкат, лъжат и правят на глупак.
  Не бъркай мазохизма с патриотизма.
  Това се отразява не само индивидуално на личното достойнство, самочувствието и авторитета на всеки по отделно, но и на армията като цяло.

  По рилско викат: "Ние акъл и работа си имаме достатъчно, затова приемаме само пари."

 12. #12
  анонимен 29 сеп 2014, 21:59
   
  0
   
  0

  Пореден срам от бездействието на поредния ни слаб военен министър, който с бездействието си, цели да унищожи армията ни!

 13. #13
  H5N1 29 сеп 2014, 22:11
   
  0
   
  0

  Глупости! - много си е действен човекът...

 14. #14
  Айде де! 29 сеп 2014, 22:17
   
  0
   
  0

  Ех Стойков, Стойков, кога и как стана професор - калайджия и кога ти почерня задника. Кой те излъга да се навираш в политиката и да избиваш на популизъм. Ама нали сте си аркадаши с Цонката - подполковника, който с някои социални мерки е ришил, че окончателно е спечелил военните, а забрави какви "модернизационни" проекти прокарваше в армията. Сигурно си вярвате, че паметта на хората в армията е къса.

 15. #15
  Sold-er 29 сеп 2014, 23:09
   
  0
   
  0

  До #15 Айде де, я....Цонев е най-почитаният министър на отбраната от 25 години насам!!! Всички други дрънканици са безмислени.....

 16. #16
  приходящ 30 сеп 2014, 01:06
   
  0
   
  0

  Е, да, Цонев даде една 13-та заплата и още му целувате краката. Той и Манолов се беше засилил нататък, ама парите вече са опапкани, а и "времевия му хоризонт" беше твърде кратък :).

  BTW, Слджър-е, ще превземаме ли Албиона?

  И да не ме разбереш погрешно - всеки, който е намерил смелост сам да излезе от затворената система на армията, заслужава уважение. Желая ти успех, а акъла ще дойде с времето.

 17. #17
  той 30 сеп 2014, 08:38
   
  0
   
  0

  айде бе юнаци,излизайте да пушите но тоя път не мълчеливо като нас едно време.няма смисъл от писания тук.там на площада ще си кажете всичко.давайте щото няма време и ще ви прицакат.КУРАЖ И БЪДЕТЕ ТВЪРДИ ДО КРАЙ.

 18. #18
  Един от всички 30 сеп 2014, 09:15
   
  0
   
  0

  За какво говорим хора?.Колко ни е армията,а колко щабове и колко старши и висши офицери имаме?Колко младши офицери изхвърлиха от армията?Тези които преди 1989г бяха най-голямите комунисти и мачкаха другите,които имаха някакво собствено мнение,сега пак се борят за власт.Ние сме уникуми 7000000 народ 300 партии и всяка се бори за кокала.Да се намали броят на парламента на 120,да се намали субсидиите на партиите,да не се дава субсидия на партия непреминала 3%бариера

 19. #19
  Подполковник 30 сеп 2014, 14:09
   
  0
   
  0

  При така очертаната ситуация около ГЕРБ (сега и след изборите, евентуално), единственото, което можем да направим е да не гласуваме за тях. Защото знаем какво ни очаква. И така - ГЛАСУВАЙТЕ ЗА КОЙТО ИСКАТЕ, НО НЕ И ЗА Г Е Р Б !

 20. #20
  Ум Белия Делфин 30 сеп 2014, 14:42
   
  0
   
  0

  подполковник, да ти кажа точно за тях мисля да гласувам- съвсем честно....
  Че като си спомня управлението на тройната коалиция и тандема Близнаков/Стойков още ми се повръща.
  А това с възрастта за пенсиониране ще стане както е във всички европейски армии.Наистина американците са на 20 години точно обаче!!!!!- ако се наложат всички останали изисквания за служба, и при американски заплати за една бригада няма да останат хора, бъди сигурен!
  Сега или след 5-10 години за мен е все едно.

 21. #21
  Само лошото ченге 01 окт 2014, 11:20
   
  1
   
  0

  А защо Белия делфин си мисли,че Златан Стойков и Близалков са нещо различно от ГЕРБ?Какво изискване на НАТО или САЩ те оспориха,спряха и не проведоха?Че то Златанчо асковскиот сиганин го награди с медал за заслуги към БА през 2012г. и то вече като "активен" пeнсионер!И Аню ,и тапешния Коменданец са от една кръвна група.Даже не играят добро и лошо ченге, а само лошото ченге,но в уж различни партии.

 22. #22
  :) 02 окт 2014, 22:34
   
  0
   
  0

  полковничето е О.З. и се е разприказвал. :)))

 23. #23
  ХАНКРУМ 05 окт 2014, 14:52
   
  0
   
  0

  Здравейте!
  Чета и се чудя как може да творите толкова глупости. Аз съм един от хората дето си биха камшика 2012г, при предната промяна на закона.
  1. Мога да ви кажа, че когато кандидатства във военното училище кандидатствах за армия която вече не е моята. По точно това вече не е армия. Това е някаква подигравка.
  2. Горе някой е написал, че на който му се работи остава!!!!! Що са глупост??? Точно напротив - остават мързеливите, кариеристите и нагаждачите. Тези който знаят, че навън за нищо нестават.
  3. Точно те направиха армията ни да е в сегашното състояние.
  Не си чешете само езиците ми бягайте от тоя цирк. По-добре няма да става, само надолу върви. Спасявайте се докато можете.

 24. #24
  buuum 05 окт 2014, 16:52
   
  0
   
  0

  И като си си бил камшика, що за чудо си сега? НИКОЙ!Баламите бягат, умните остават и чакат повишение на заплатата от спестените заплати на алчните, които /се оказва, че няма понятие "род и родина" за тях, а само пари/ си мислят, че цивилният живот ги чака с отворени обятия. А мизерия, де!

 25. #25
  ХАНКРУМ 08 окт 2014, 22:59
   
  0
   
  0

  Абе БУМ. Авно мозъкът ти е експоадирал. Чакай повишение на заплатата чакай. Те последните няколко години се скъсваха да я увеличават. И защо чакаш увеличение на заплатата, като не си алчен, а такъв родолюбец? Смешко! Спестени заплати за тебе! В бездънния джоб на цивилните политици отиват, умнико. А и да не са там де са тия спестени заплати, като на моето място пак ще има човек и той пак ще взема заплата?
  Аз може да не съм никой, а ти кой си? Пак НИКОЙ! Само, че в униформа.
  Иначе на мизерия се нагледах в армията 28 години, вярно е. Мизерия та мизерия. Сега съм с пъти по-добре. Поне такива умници като тебе няма дето все ги стяга шапката.
  Седи и чакай. Ще дойде!

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка