България в капана на поредния сценарий

Pan.bg 27 сеп 2014 | 00:21 views (4154) commentaries(29)
img vestnikataka.bg


Христина ХристоваНе искам България да бъде спасявана от ЕС и САЩ като Украйна.

Не вярвам да има и един българин, който да иска това.

За съжаление обаче, малцина от нас осъзнават, че с бясна скорост летим именно натам. След политическия и икономическия колапс държавата ни е изправена и пред режисиран финансов хаос. А от него до пълната катастрофа крачката е само една. И тази крачка е в пропастта. Огромната част от бедното и мизерстващо българско население не може реално да осъзнае механизма на този предизвикан процес. Счита, че не го касае лично, защото няма пари в никоя банка. И няма какво да губи.

Само че има. И още как.

Няколко милиарда усвоени кредити чрез КТБ ще бъдат покрити и платени от всички нас. И това е само върхът на айсберга. Останалото е под мътната вода, която като потоп залива цялата държава. Ще последват още фалити на банки, след това – финансова нестабилност и падане на валутния борд, който с днешната дата е последният лост, пазещ ни от унищожителна хиперинфлация.

В този безотговорен заговор са всички – управляващата политическа върхушка и скритите задкулисни акули, които грабят като за последно; Президентът, който след вчерашните консултации обяви курс към приемане на еврото; прокуратурата, която нарочно си затвори очите; управителят на БНБ, играещ явно в сценария. Всички станахме свидетели на една криминална авантюра, която си постави за цел унищожаването на мажоритарния собственик на Корпоративна търговска банка. И този хазарт ще завърши с потулени кредити за милиарди, които ще платим ние – както става винаги в последните 25 години. Но този път цената ще бъде непосилна – и тя е хвърлянето на държавата в абсолютен и неконтролируем финансов хаос.

Тогава ще дойдат ония с евроатлантическите ценности и с мазните пръстчета, за да ни спасяват отново.

Както спасяват в момента Украйна.

Поиска го наскоро не само Борисов, който призова за нов заем от няколко милиарда от Международния валутен фонд. Намекна го вчера и т.нар. Държавен глава, който поиска международен одит за банката на Василев, с което подкрепи тезата, че нароченият за курбан банкер е единственият виновник за източването на собствената си банка. А това е тезата на задкулисните и явните играчи, които целят едно – да върнем вместо тях 3,5 милиарда
кредити от КТБ.

В сравнение с катастрофата, в която ни хвърлят за пореден път, замразяването на Южен поток ще ни се стори детска игра. Защото когато вече няма какво да се губи, освен биологичното съществуване, нещата излизат извън контрол. И се решават на улицата. И някой предварително и услужливо ще подреди паветата по площада – някой с много дълга презокеанска ръка. Както веднъж вече се опита безуспешно на жълтите павета и както го направи успешно на Киевския майдан.

Българското общество се украинизира и раздели драматично. Този инспириран и изкуствен процес върви към своя финал.

Преувеличавам?

Не. За жалост не преувеличавам.

Както не преувеличавахме с предупрежденията си за Украйна месеци преди там да се пролее първата невинна кръв. Днес вече цяла Украйна се дави в кръвта на беззащитни жени и деца. И мирише на изгоряло месо. А опълченците, които излязоха да защитят земята с живота си, бяха наречени от евроатлантическите си „освободители” и от украинската хунта сепаратисти и терористи.

Терористи ще бъдем наречени и ние, ако решим да спасим това, което остана от България. Ще бъдем такива не само за разпадащата се в гърчове световна Империя на злото. Страшното е, че ще бъдем наречени така и от нейните български лакеи – тези, които й продадоха душите си.

Няма да забравя думите на мой „близък”, „интелигентен” и „образован” познат след трагичните събития в Одеса, когато зверски бяха изгорени живи хора в Дома на профсъюзите. На развълнуваните ни и възмутени коментари за потресаващия геноцид той отговори с груба и цинична насмешка – да си пием хапчетата и да не се вълнуваме толкова. Същото ще каже, ако това се случи у нас.

Да, обществото ни беше постепенно и методично украинизирано. Ако бъде допуснат срив на финансовата система, ще бъде нужна само една искра. И България ще пламне.

Все още това може да бъде избегнато. Повярвайте, зависи от всички нас.

Съглашателствата за предстоящите парламентарни избори текат с пълна сила. Лобито на колонизаторите ни подготвя почвата. Разчита на това, че огромна част от народа не осъзнава какво се случва. Разчита на уморените ни съзнания, които нямат сили да реагират на демагогските ходове и наглата безпардонност, с която се парализира общестеният живот и се задушава авторефлексията за оцеляване на нацията. Легално хиляди турски изселници ще дойдат с автобусите за Байрама, когато са изборите. Циганите са ясни – срещу 20 лв са готови да правят каквото им кажат. Страшното е, че вече и българското етническо население прие да дава своя вот срещу заплащане. Това стана видно на последните избори за европарламент. А голяма част от нас са обхванати от пълна апатия и няма да отидат до урните. Не вярват, че нещо зависи от тях. Или не припознават никого като свой претендент за управлението на държавата.

Не е така, приятели…

Можем да го направим по мирния начин. Все още.

След по-малко от три месеца всеки един от нас може да бъде строител на съвременна България. Преди един век писателят, революционерът и диполоматът Симеон Радев ни завеща своя исторически труд за възстановяването на Третата българска държава. Живеем във времето, в което заедно трябва да положим основите на Четвъртата. И да дадем всичко от себе си, за да възстановим националната си независимост и суверинитет.

Повярвайте, намираме се на финалната отсечка преди финала.

Време е да се обединим. Всички. Да изберем онзи път, който ще ни поведе към самите нас. Да, пътят е труден. Но е път. Алтернативата е катастрофичен полет в пропастта, в която падат нерешителните и невярващите народи. А излизането от тази пропаст е почти невъзможно.

Все още можем да избегнем всичко това. С тези, които са сами срещу всички вече 9 години.

Повярвайте. Все още можем.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 29

 1. #1
  приходящ 27 сеп 2014, 01:55
   
  0
   
  0

  Поредния предизборен пасквил с претенции за обединяване на нацията, забъркан от пощипнати оттук-оттам факти от ежедневието.
  Симеон Радев би се обърнал в гроба, ако можеше да научи, че името Му се експлоатира от партия като аТАКА.
  Дори не ми се коментират мантрите, съшити с бели конци На тях би се вързал само индивид с мозъчна дейност на амеба.

  Чудно ми е няма ли някакъв санитарен минимум на чистоплътност, който не трябва да се прекрачва от редакцията? Или целта оправдава средствата???

 2. #2
  опаа 27 сеп 2014, 09:16
   
  0
   
  0

  Явно вече си на час, напиши " продажен" да не те мислят новите тук.
  Ако не беше писана като реклама на Атака, тази партия от ненормалници, щеше да има много по-голяма тежест.
  Както и самата Атака, имат много правилни виждания по някои въпроси но този Болен Сидеров отпред отвращава всички и опорочава националистическата идея, не може да подкрепиш ненормалник и профан, каквито и истини да говори той.
  Атака също е от този план, поднесена от ненормалници като тях, тази информация олеква многократно, придава и се пропаганден характер и никой не си замисля върху нея.
  Статията е много вярна, пропуснати са следващите
  стъпки от "Украйна на Балканите", а именно
  обезглавяването на сектор "Сигурност" чрез мними
  реформи, срива на енергийната система и т.н. и т.н.
  Част от този план са и платените боклуци като този горния, дето им плащат на мнения, а сега като гледам май вече и на час, тяхната цел е подобна на тази на Атака, най -вече, ако изтече някоя подобна информация или мисъл, веднага да я умножат по 0, обявявайки я за пропаганда. За сега работят успешно, виждат се техни последователи, които пишат като тях, но явно не им се плаща, а пишат по убеждение.
  Ако намерите време се поровете в близката история на Украйна, ще видите поразителни прилики със случилото се там от преди 5-6 години до миналат година и случващото се у нас последните 3-4 години, просто вървим по същия план, само че няколко години назад и малко по-бавно, щото все още слушкаме.
  Айде със здраве и дано не съм прав, че дупе да ни е яко.

 3. #3
  Георги Ковачев_ 27 сеп 2014, 09:33
   
  0
   
  0

  Дори и да е предизборен пасквил - това не означава, че казаното е невярно.

 4. #4
  Preslav 27 сеп 2014, 10:07
   
  0
   
  0

  Приходящ, като не ти харесва сайта, стани изходящ. Лек ден.

 5. #5
  Иванн 27 сеп 2014, 12:10
   
  0
   
  0

  Ама чакайте бе комунета,кой е казал,че въобще Българиясе нуждае от спасяване.Ние имаме правителство,то не казва,че страната се нуждае от някакво спасяване.Това момиченце е по-информирано от Президенството и Правителството ли?

  Комунистическата партия също не говори за сасяване на държавата.

  Това симпатично комуне пуска несъществуваща необходимост от спасяване и малките комунеца се плашат-не,и ние не искаме да ни спасявв ЕС и Щатите.

  Ами да ви спасява Съветския Съюз тогава.Турсете хо,намерете го и го поканете да ви спасява.Добре,него го няма ои никога няма да го има.Ами обърнете се към Русия,както направиха хората от Крим.
  Сега е демокрация,всеки може да си търси спасители и никой няма да му пречи.

  Комунистите ни записаха в ЕС и НАТО и ако на това младо комунче не му харесват тези организации,има пълното право да се бори против властта и да отпише държавата от тях.


  Не искала тя спасение,ами кой те каара да бъдеш спасявана бе моме.Язък ти за хубостта.Аз не съм вижал по-красиво комунистическо момиче.

  Като се въхищаваш от книгите на Симеон Радев за Третата Българска държава,къде отиде тя???

  Ами комунистите я унищожиха и затова дълги години написаното от него забраниха.

  Преславе,побързай и напускай комунистическото бунище,замисли се в моята препоръка и направи нещо.Спасявай се,докато е време и ще видиш ,че комунизма е само едно бреме.

 6. #6
  ivo 27 сеп 2014, 12:52
   
  0
   
  0

  Иванн фашисте статията е абсолютно вярна проблема е че има много като теб дето след известно време ще са от другата страна на барикада и колкото и да мразим войната ще се наложи да ги изтребим

 7. #7
  до Преслав 27 сеп 2014, 13:04
   
  0
   
  0

  Кога ще вкарате опция "игнор". Ако не виждам глупостите на платените боклуци и промитите мозъци, за мен пребиваването на Вашия сайт ще бъде доста по-приятно. Благодаря.

 8. #8
  Варимез Варимезов 27 сеп 2014, 14:15
   
  0
   
  0

  Хибридна война е насочена срещу народа ни, да няма съмнения! Ударени сме по всички възможни опори, на които се крепи държавността - ФАКТ! За прегледност, ще изброим по-важните:

  1. АКТИВНА подмяна на държавотворния етнос по няколко, успоредно действащи начина - провокиране на необратим демографски срив сред българите. По неофициални данни около 400 000 двойки (т.е. 800 000 млади българи!!!) страдат от стерилитет. Сред тях почти няма от малцинствата! Почти на 100% става дума за етнически българи и тенденцията е това огромно число устойчиво да нараства с годините. В противовес на крайно гибелната за нас тенденция - виждаме как фертилността на циганите остава все така зашеметяваща!!! Как става така??? Няма да е неоснователно, ако заподозрем, че сме обект на генетични експерименти или подмолни оръжия. Вероятно това става чрез активното съдействие на собствената ни здравна система, възможно е да става чрез някои специални партиди на задължителните в ранна детска възраст ваксини.

  2. Нравствено разложение - открира реклама на педерастия, извратеност, всякаква противоестественост, което допълва загубването на фертилност. Медицинските справочници определят за нормални в човешката популация индивиди с хомосексуална ориентация между 7-14%, а при нас (и развития западен свят) те се движат между 20-30%. Предполага се, че ръстът се дължи основно на рекламата и активното изменение на съзнанието, налагана чрез медиите "мода" за бисексуалност и метросексуалност (кончити вурстове и прочие).

  Има и други скрити въздействия, удрящи директно фертилността и изменящи половата ориентация, идещи чрез налагането на нови технологии, добавки и химични еквиваленти на хормоните, масово ползвани в хранително-вкусовата индустрия. Пластмасите, от които се изработват почти всички опаковки за храни (PET-бутилки, опаковъчно стреч фолио, стропорните чашки, тарелки и т.н.) са ДОКАЗАНА причина не само за появата гинекомастия (женски гърди при мъжете), а и сред главните виновници за всички болести и здравословни проблеми, свързани с прекомерното количество на естроген в тялото. Това са затлъстяването, ериктилната дисфункция при мъжете, безплодието, олигоспермията, симптома на поликистозните яйчници при жените, рака на гърдата, обърканата сексуалност, топчета, бучки и други фиброзни образувания, намаленото количество на тестостерон при мъжете(хипогонадизъм), различни видове алергии... списъка може да продължи до безкрай! За съмняващите се - достоверна информация вече не е трудно да се открие навсякъде, не само из нета, но и в нецензурираните научни публикации.

  3. Перманентни и неотслабващи активни мероприятия в медиите, подкопаващи вярата и самоидентификацията на младите поколения, водещи до деградиране и пълна загуба на историческата памет. Натрупване на ментална умора и истинско отвращаване (клонящо към омраза) към всичко българско и родно (т.е. да се ненавижда, презира и осмива, а не "да се люби, тачи и милее"). Тотално отсичане на възможността за непосредствена връзка с културното ни наследство, завещано през хилядолетията от предците ни.


  Темата за ХИБРИДНАТА бойна срещу нас е необятна и вече няма нужда да бъде доказвани очевидни факти. Последствията от деструкцията на нашата държава и генофонд са пред очите на всички ни. Остава само да ги видим, проумеем и приемем за ФАКТ!

  ***

  Аз съм българче, и силна
  майка мене е родила;
  с хубости, блага обилна
  мойта родина е мила.

  Аз съм българче. Обичам
  наште планини зелени,
  българин да се наричам –
  първа радост е за мене.

  Аз съм българче свободно,
  в край свободен аз живея,
  всичко българско и родно
  любя, тача и милея.

  Аз съм българче, и расна
  в дни велики, в славно време,
  син съм на земя прекрасна,
  син съм на юнашко племе.

 9. #9
  Варимез Варимезов 27 сеп 2014, 15:00
   
  0
   
  0

  Малко кръчмарски сметки:

  В момента у нас пребивават и битуват по-малко от 5 000 000 етнически българи, но от великодушие и оптимизъм ще ги оставим 5 000 000, а не 4 650 357 (например). И започваме да вадим, за да видим колко от нас имат някакъв шанс да раждат българчета:

  5 000 000
  - 800 000 (млади българи с репродуктивни проблеми)
  - 1 800 000 (от общо за страната 2 194 274 пенсионера)
  - 1 000 000 хомосексуални мъже и жени (ако вземем 20% от популацията)

  - 350 000 деца и подрастващи (16% за цялото население на страната от 0 до 17-годишна възраст, от които етнически българчета около и под 40%, като пропорцията постоянно се изменя, но не в наша полза)
  ----------------------------
  1 050 000 или 525 000 потенциални двойки, от които стари моми и стари ергени са около 30%, следователно остават около 157 500 потенциално фертилни български двойки, които раждат средно по 0,6 деца (по статистика се падат по 1,5 деца средно на една жена, но това е когато се уравним с циганската раждаемост).

  Кръчмарският калем показва (дотук), че през следващите 20 г. не можем да очакваме никакви свежи попълнения, които да запазят макар и отчасти статуса на българския етнос като държавотворен. В следващите 5-10 г. първокласниците с майчин език български, ще се свият до под 20%, което вещае истински колапс на образователната ни система. Ние отмираме! А ако сложим в грубите сметки и постоянният отлив на активно и младо население (предимно етнически българи), което изтича в посока Запад през Терминал 2, тогава какво правим? Някой от бившите управляващи вече цинично изтърси, че бежанският поток ще ни реши демографския проблем. Да, ще го реши, но решението никак няма да е в наша полза, освен това ще е окончателно и безвъзвратно! Умираме мъчително, тъжно безславно и без минимална съпротива... НАРОДЕ????

 10. #10
  Интересно 27 сеп 2014, 17:15
   
  0
   
  0

  Много ми е чудно,когато станем турска провинция Иваннчо какво ще прави?Един път бил комунист,после атлантик,а накрая дали ще се върне към чалмата ,брадата и детските си спомени?

 11. #11
  Апропо 27 сеп 2014, 19:37
   
  0
   
  0

  Апропо, един зам.-министър (жена) си отиде от МОН, само защото нареди да се проучи колко първокласника имат за майчин език българския, по времето на мин. Игнатов!?

  Ето как Игнатов е принуден да го заусуква, коментирайки факта, че през 2011г. 48% от българските първокласници майчиният език не е български: "На пръв поглед някои биха казали, че това е застрашително, но всъщност не е точно така.
  Независимо, че на тези ученици майчиният език не е български, всички сме български граждани и тук е ролята на културно-историческото наследство като инструмент за изграждане на национално самосъзнание на български граждани и едновременно - на европейски"
  .

  И на пръв и на втори, и на трети поглед е неимоверно застрашително, защото нямаме инструментариум и ресурси да приобщим ромското малсинство (скоро и мнозинство), към цитирам: "културно-историческото наследство като инструмент за изграждане на национално самосъзнание на български граждани и едновременно - на европейски". КАУЗА ПЕРДУТА!!! Истината е точно наобратно те ни "приобщават" към тяхната "ценностна" система. Ние, бъларите скоротечно оциганяваме и безвъзвратно се оварваряваме. С идол азис, вместо Ботев и Левски, младото поколение отваря пред себе си вратите на ада... Но кой ти слуша и кой го е еня... НАРОДЕ????

 12. #12
  4,5 27 сеп 2014, 20:56
   
  0
   
  0

  Към момента само около 4,5 милиона е действително лоялното ни население към установените културно-исторически, законови и верски традиции в РБ!

  Обратното броене е започнало! От днешна дата, с всяка отминала година следва да се изваждат по 5-8% от текущото число (4,5), поради силно отрицателен прираст на българския етнос, както и поради засилващата се (заради икономическата ситуация и безизходица) емиграция. Това са преимуществено младежи (18-30 г.), които ще раждат и отглеждат децата си в страни, с различно наименование от България. Съвсем незначителна част от заминаващите да учат в западните университети имат намерение да се заврънат обратно у нас.

 13. #13
  приходящ 27 сеп 2014, 20:57
   
  0
   
  0

  г-н Варимезов, обикновено когато се използват числени данни, се дават и източниците, от които са заимствани те.
  Иначе рискувате наистина хората да смятат, че сметките ви са "кръчмарски".

 14. #14
  Варимез Варимезов 27 сеп 2014, 21:25
   
  0
   
  0

  г-н приходящ, точно този въпрос очаквах да ми зададете! :) Искате източници, добре, но правя уговорката, че няма как да са официални, освен в много редки случаи - справка с уволнената зам.-министърка.

  И така, коя цифра по-точно Ви интересува как е получена? Естествено е, че има огромно разминаване между официалната (т.е. цензурираната или силно изкривената) информация и неофициалната такава. Може и да се опитаме да докажем определени тези и числа по дедуктивен или косвен път. :)

 15. #15
  МиГ 27 сеп 2014, 21:46
   
  0
   
  0

  За съжаление много точна статия...

 16. #16
  Варимез Варимезов 27 сеп 2014, 22:00
   
  0
   
  0

  Ето как се дава заден ход, когато някой направи "гафа", да каже публично истината! Естествено, че става дума за "невярна статистика", но "грешката" продължава да е вярна... Управляващите от всички досегашни правителства нямат никакъв интерес да излезе истината наяве! Досега само се отлагаха решенията на най-наболелите проблеми, като "скъпо" наследство и скрита "бомба" за следващото правителство, за да може то да бъде в неизгодна позиция, спрямо предходното. Освен това знаем, че следва дежурното оправдание на текущите управленци - ние наследихме държава и финанси в изключително лошо състояние... донякъде са прави. Сега вече всички българи ще плащаме с лихвите абсолютно всички дребни и едри прегрешения на успелите да обяздят българската кобила, която била и троянска, на всичко отгоре!

  Четете, г-н приходящ, един от многото изтрочници, които косвено потвържават едно от изнесените по-горе числа:


  "Шокираща и невярна статистика за етническия облик на училищата обяви просветният министър Сергей Игнатов. Според Игнатов при 48% от българските първокласници майчиният език не е български, тоест всеки втори първокласник е представител на етническо малцинство. Новината светкавично се разпространи, включително в Македония, а часове по-късно се оказа, че такива данни в просветното министерство няма.

  Игнатов обяви новината на конференция за защита на културно-историческото наследство. Министърът не съобщи чия е статистиката, но побърза да успокои, че в големия дял на деца от малцинствата няма нищо притеснително. "На пръв поглед някои биха казали, че това е застрашително, но всъщност не е точно така. Независимо че на тези ученици майчиният език не е български, всички сме български граждани и тук е ролята на културно-историческото наследство като инструмент за изграждане на национално самосъзнание на български граждани и едновременно на европейски", убеден е Игнатов.

  Проверка на "Сега" показа, че НСИ не предлага подобни данни. Данни не е обявявало и просветното министерство, макар че само преди броени месеци заради разпоредена на учителите справка за етническия произход на учениците Игнатов освободи от поста зам.-министъра на средното образование Милка Коджабашиева. Тогава от МОМН заявиха, че тази информация обикновено се събира със съгласието на родителите за целите на обучението по майчин език."


  източник: http://www.segabg.com/article.php?issueid=8223§ionid=2&id=0000302

 17. #17
  приходящ 27 сеп 2014, 22:03
   
  0
   
  0

  г-н Варимезов, щом сте очаквали този въпрос, значи имате и готов отговор :). Та, давайте наред - стерилни, хомосексуалисти и прочие "утайки".
  И нещо да добавя - не мислите ли, че понякога хомосексуални двойки могат да полагат по-адекватни грижи за деца, отколкото биологичните им родители?

 18. #18
  Варимез Варимезов 27 сеп 2014, 22:22
   
  0
   
  0

  Ще ми трява време, за да изровя всичко прочетено, съпоставено и анализирано през последните няколко години, но май ще си дам труда. Може би утре.

  Относно: "И нещо да добавя - не мислите ли, че понякога хомосексуални двойки могат да полагат по-адекватни грижи за деца, отколкото биологичните им родители?"

  По принцип не мисля, че е възможно, не и достатъчно релевантно на установените от Природата закони, но допускам, че в някои изолирани случаи това е възможно, особено ако става дума за сравнение между датски или холандски хомо-двойки, спрямо хетеросексуални, но ромски деца-родители (на 12-14г.) от България или Румъния. Искам да ме разберете правилно, мисля, че на моята възраст вече не съм способен на омраза към което и да е било човешко същество, независимо от неговия цвят на кожата, здравен и социален статус, сексуална ориентация и т.н. Считам, че човечеството е едно неделимо цяло, независимо от факта, че само една съвсем нищожна част от него има привилегията и щастието да осъзнава реалността на тази взаимна обвързаност на всички нива.

  Живот и здраве, утре може да продължим, надявам се да се получи културна и плодотворна дискусия за всички тук. Лека вечер от мен!

 19. #19
  Румбата 27 сеп 2014, 22:29
   
  0
   
  0

  Има много верни неща в това написано. Както и редица думи, казани от атакистите, Само че действията им около думите на са добри. Не са по моята мярка.

  Затова - сбогом АТАКА.

 20. #20
  приходящ 27 сеп 2014, 23:02
   
  0
   
  0

  До #18:
  "Искам да ме разберете правилно, мисля, че на моята възраст вече не съм способен на омраза към което и да е било човешко същество, независимо от неговия цвят на кожата, здравен и социален статус, сексуална ориентация и т.н." - г-н Варимезов, поздравления за думите! Когато те станат убеждение на всеки българин, без значение от възрастта му, може би и нацията ще тръгне нагоре.
  Ииии, постарайте се да не се отметнете от тях в следващите си коментари :).

  Аз не съм щраус и главата ми не е в пясъка, за да не виждам как стоят нещата в БГ, но помислете - защо в тази страна няма нито един циганин или "българомохамеданин" (или както е кашерно да се наричат в момента) в силовите структури? И това е само върха на айсберга. Какви програми са имали правителствата от време оно за истинското им интегриране? Как са се изпълнявали? Не сега да ревем, че ни превземат!

  По отношение на расовата сегрегация ми се струва, че сме застинали някъде в Америка от '60-те години на миналия век - все едно току-що сме излезли от книгата "Да убиеш присмехулник", въпреки думкането в гърдите за "етническата ни толерантност", как сме спасили евреите и т.н. А всъщото време хора с претенции за интелигентност (и които всъщност се справят с работата си отлично, т.е. "претенциите" не са безпочвени), отвори ли се тема за циганите, арабите, бежанците, стават съвсем други хора.
  В момента възпитавам (или поне се опитвам :)) малката си дъщеря и изпадам в ярост колчем жена ми ? казва нещо от сорта "не сядай на този стол - преди малко онова циганче стоеше на него", "не се отделяй от мен, защото сега някой черен циганин ще те открадне" и т.н., списъкът е дълъг, всеки може да си го продължи сам. В голяма степен циганската общност също носи вина за това негативно отношение, но истината е, че самите ние не правим нищо за да го променим, а напротив - възпроизвеждаме и мултиплицираме тази расова омраза.

  Същото важи и за всички останали малцинства в страната - били те расови или по някакъв друг признак на деление.

 21. #21
  Правоверен и ортодоксален 28 сеп 2014, 11:27
   
  0
   
  0

  Приходящия,радвай се че имаш такава жена,защото със женската си интуиция по-добре осъсзнава реалността,отколкото ти с полилания си соросоиден мозък.Явно си доста по-млад и нито помниш,и нито знаеш,че дълги години в руските кножарници у нас се продаваха едни цветни руски букварчета с едни дечица от всички раси и разцветки в бившия СССР,и с пионерски връзки и бели блузки на фона на които расово етническите разлики се набиваха на очи.Това бе официална политика в СССР и у нас дълги години и който от циганите и турците е искал да се цивилизова ........се е цивилизовал.Въобще не ми врякай,че нищо не се правело за тях!За 45 години до 1989г. милиарди са загробени за цивилизоване на цигани и турци и сега щом продължаваш да рупаш,и да рупаш,и да рупаш,че за циганите пак и пак трябва да се изливат милиони.......ти не си нищо повече от един ПРАВОВЕРЕН,ОРТОДОКСАЛЕН КОМУНИСТ.

 22. #22
  Отворено писмо 28 сеп 2014, 13:42
   
  0
   
  0

  Отворено писмо на една Българска майка!

  Казвам се Анета Шаркова, майка родила 4 сина. Аз съм Българска майка, която искаше синовете и с гордост да произнасят „ Аз съм Българче“ и да обичат Родината си, но сега си задавам въпроса коя Родина и въобще има ли Държава за нас ?

  Защото ние не живеем, а се опитваме всеки ден да оцелеем в тази държава, в която цари безхаберие за обикновените хора. Любимото стихче на моето дете с увреждания е “ Надежда“ - „ Ако имах едно магазинче“ ... е ние имахме магазин, работихме и живеехме нормално до момента, във който загубихме всичко. Фирмата ни фалира и от там започнаха всичките ни проблеми и най-големият да не можем да обслужваме заема, който бяхме взели, за да подсигурим дом на децата ни. Никога не сме казвали, че не искаме да си плащаме, но как да плащаш, когато нямаш доход дори да подсигуриш най-елементарни неща, а да не говорим за кредита, който на няколко пъти придоби космически вноски като се променяше лихвата.

  Защо в други страни има възможност да ти дадат срок, в който да си стъпиш на краката, без дори да ти слагат лихви, а тук е обратното?
  Защо в 23 страни има закон за физическит фалит, а при нас няма?
  С какво са виновни децата за кризата, която настъпи в Държавата и сега трябва да плащат цената да останат на улицата, защото живеят в Държавата България, където Банките имат държава, а за нас вместо майка тя е мащеха.
  Как може една Испания да въведе закон, в който единствено жилище, в което отглеждаш малки деца, банката няма право да го отнема, а тук да не ти пука, че хората посягат на живота си, защото не могат да плащат,... не защото не искат, а защото няма работа.

  За тези три години работих единствено 5 месеца и то по програма временна заетост на 4 часа, за които получавах между 120 и 140 лева.
  Бихте ли ми казали с тези пари какво мога да платя и как да отглеждам децата си? Как да преживяваме с инвалидната заплата на детето ми и да ме стяга буца в гърлото като знам, че това, което можем да си позволим, е с парите на детето ми.

  По пътя на нашите неволи търсих помощ от хора, които се оказа, че само са ни давали предизборни обещания!
  Обещания, които после бързо бяха забравени, а ние само използвани за политически пиар.
  Проблемът вместо да се реши биваше за малко спиран и сега той се стоварва върху нас с насрочване на търг на жилището ни! На кой сега му пука, че една българска майка, която по никакъв начин не може да се нарече европейка, ще загуби дома на децата си!

  Къде са така наречените Европейци, за да защитят мен и децата ми! Пред нас предстои поредната Коледа, когато моите деца ще пишат писмо до Дядо Коледа да спаси дома им, защото чули да казват, че по Коледа стават чудеса! Ние единствено искаме дома си и нищо повече, защото аз искам в този дом да отгледам децата си и да дочакам внуци. Върнете ни живота от преди 5 години, когато имахме доходи и можехме да си позволим всичко, а сега дори се лишаваш и от някои храни! Сега пак слушаме гръмки обещания, но ние Господа не ви вярваме, защото ни докарахте до дъното и никой не мисли за нас, а мислите само за вашите интереси!

  Аз нямам право да ви съдя и като майка трябва да ви простя за кошмара, който преживяват децата ми, защото всичко се случва пред очите им. Да виждат как съдия изпълнител с още куп други хора влизат в дома ти да го опишат, да го снимат... И децата ти да те питат какво става?... И да виждат сълзите в очите... Да сваляш апаратите от ушите на детето ти, за да не чува за какво се говори! Дано Господ ви прости за всичко, което причинихте!
  Но запомнете едно .... днес може да съм аз, но утре вие може да сте на моето място! Къде сте сега продавачи на Надежда, в които моето дете повярва, задавайки си въпроса.... имаме ли право да живеем?

  http://frognews.bg/news_77025/Otvoreno-pismo-na-edna-Balgarska-maika!/

 23. #23
  Варимез Варимезов 28 сеп 2014, 15:00
   
  0
   
  0

  "... но помислете - защо в тази страна няма нито един циганин или "българомохамеданин" (или както е кашерно да се наричат в момента) в силовите структури? И това е само върха на айсберга. Какви програми са имали правителствата от време оно за истинското им интегриране? Как са се изпълнявали? Не сега да ревем, че ни превземат!"


  Уважаеми г-н приходящ, боя се, че отваряте огромна тема, в която търсенето на истината ще ни отведе отново в селенията на чистата история, философията и дори религията.

  Ако не сте престорен филантроп, то имате цялото ми уважение. Ретроспективно погледнато - колкото е по-културен един народ, толкова става по-уязвим и лесен за външна експанзия (завладяване). На културния и образования народ му пречат разбиранията, за да бъде истински безпощаден и жесток, докато за варварските народи, намиращи се на далеч по-ниско стъпало в своето развитие, културата и хуманизмът са просто едни предразсъдъци. Ще онагледя казаното от мен с един съвсем пресен пример:

  "Баба, татко и две дечица обраха хранителен магазан в Лом посред бял ден и под носа на продавачката. Вчера четиримата - 50-годишната баба Р.Н., синът й 28-годишният Н.Д. и двете му хлапета - В.Д. на 13 години и тригодишният Д.Д. влезли в магазина. Бабата, бащата и 3-годишното хлапе завързали разговор с жената зад щанда, а през това време 13-годишният опразвал рафтовете. После изчезнали."

  Ако прехвърлим аналогията с разликата между едно циганско (по "кашерному" - ромско) семейство и едно българско, към обективните релативни отношения между културни и недотам културни народи или етноси, ще видим отново същата картина. За да не съм отново голословен ще дам конкретен класически исторически пример, със завоюването на отдавна уседналите ахейци от последната вълна заселници от гръцките племена тъдява - полудивите спартанци. Високо културните ахейци веднага биват превърнати в илоти (роби) от новопристигналите номадски варвари. Утешителното в случая е, че историята дава известен реванш на покорените, защото в културно отношение те практически асимилират новодошлите, т.е. имаме синтез от заварената материално-духовна култура и новото военнополитическо управление на завоевателите. Позната история, нали? От друга страна, в предходен период, самите ахейци са били в ролята на варварите-завоеватели, спомнете си какво правят същите Омирови герои с културна и процъфтяваща Троя? Както се казва, колелото на историята се върти. И както казва великият български светител Паисий: "Да се познават случилите се по-рано в тоя свят неща и делата на ония, които са живеели на земята, е не само полезно, но и твърде потребно, любомъдри читателю".

  Но струва ми се, че в продължението на пасажа се крие това, за което по-горе иде реч:

  "Искаш ли да видиш като на театър играта на тоя свят, промяната и гибелта на големи царства и царе и непостоянството на тяхното благополучие, как господстващите и гордеещите се между народите племена, силни и непобедими в битките, славни и почитани от всички, внезапно отслабваха, смиряваха се, упадаха, загиваха, изчезваха – чети историята и като познаеш от нея суетата на този свят, научи са де то презираш. Историята дава разум не само на всеки човек, за да управлява себе си или своя дом, но и на големите владетели за добро властвуване: как могат да държат дадените им от Бога поданици в страх Божи, в послушание, тишина, правда и благочестие, как да укротяват и изкореняват бунтовниците, как да се опълчват против външните врагове във войните, как да ги победят и сключат мир. Виж колко голяма е ползата от историята."

  Не знам, дали си струва да започваме един такъв пространен разговор, драги г-н приходящ, и какво по-точно ще придобием от него, освен още много печал? Ерго, нали авторът на "Еклесиаст", още преди няколко хилядолетия се е опитвал да ни предупреди, казвайки че "Който трупа знание, трупа печал!". :)

  Далеч по-лесно ще ми е да се обоснова за онези числа, за които ме питахте, на като какви източници ще да съм се позовавал.

 24. #24
  приходящ 30 сеп 2014, 00:47
   
  0
   
  0

  г-н Варимезов, трудно бих могъл да бъда филантроп поради простата причина, че ми липсва базата за това :(. Когато стана като Бил Гейтс, например (когото недолюбвам по други причини), ще се сетя за думите ви и ще направя и аз някаква фондация :).

  За съжаление, продължаването на дискусията по тази тема пак ще ни отведе в историята. Е, чак до Еклезиаста може да не стигаме - само в по близък план.
  Във връзка и с една друга дискусия в мен възникна въпросът: не си спомням в книгите, описващи живота преди Освобождението ("Под игото" на Вазов, например), че и след това, да се споменава нещо за циганите. В смисъл, може и да има нещо, но то е толкова дребно и незначително, че аз, например, нямам спомен. Това значи, че или ги е нямало по това време тук (което не ми се вярва), или просто е нямало толкова наболял проблем с тях, или аз съм пропуснал информацията.

  Вие какво мислите по въпроса?

  А за числата, ако не ви се занимава, не се ровете. Аз, обаче, бидейки инженер, съм свикнал да помня откъде съм почерпил информацията, която ползвам. Не за друго, ами защото някой навлек може да започне да ми проверява сметките :).

 25. #25
  Гузна съвест 30 сеп 2014, 14:59
   
  0
   
  0

  ЕклИСиаст,ЕклИСиаст драго Приходящо инженерче!Като думам,че в България много хора не се занимават с това за което са учили,най-вече соросоидчетата като Вас,въобще не сгрявате...., като албански реотани.Май се изживяваш за българския Марк Солонин?Взими прочети поне каква е главната идея на Еклисиаст.Въобще не се връзва цитирането му в контескта в който го използваш.Винаги ми е било смешно когато инженер започне да се изживява за историк,че даже и теолог.До сега историк не съм срещал да работи в конструкторско бюро,даже и в автосервиз,ама рИформатори на обществото инДЖЕнери,особено на армията.....дал Бог напоследък.А най-добрите филантропи,са нормалните хора,а не милиардерите - те си купуват индулгенции за гузна съвест.

 26. #26
  приходящ 30 сеп 2014, 15:36
   
  0
   
  0

  До #25: Господине с гузна съвест, ласкаете ме, като ме сравнявате с Марк Солонин. Нямам нито желанието, нито времето да се изживявам като историк, ако съзирате такава опасност :). Просто задавам въпроси и търся отговори. Мисля, че за това не се изисква някакво специално образование. От друга страна, ако позволите да перефразирам един виц - каквито са ни историците, такива са ни и инженерите. Това, в случай, че сте професионален историк :).

  В един друг разговор с г-н Варимезов вече заявих, че библейските предания са извън сферите ми на интереси (поне засега).

  По отношение на филантропите и нормалните хора - ОК, ако приемем вашата теза - филантроп съм :).

  BTW, ЕклИСиаст, ЕклЕЗИаст или ЕклЕСИаст - мисля, че транскрипцията е спорна. Не казвам, че непременно аз съм правият, просто така съм срещал името на различни места. Ако това дразни професионалното ви историческо око, кажете, специално за вас ще го пиша както решите вие.

 27. #27
  Слон в стъкларски магазин 01 окт 2014, 10:17
   
  0
   
  0

  Когато човек с техническо образование си въобрази,че може да реконструира обществото е много смешно,но всъщност е доста притеснително.Механичното пренасяне на формалната инженерна логика в обществените отношения е като въртолията на слон в стъкларски магазин.Обществото не е машина,дори и най-сложната, и напъните на разни инженерчита от Д.Митрополия и Шумен да се изживяват като социални инженери в МО е и смешен,и жалък,и тревожен.Читавите инженери от Д.Митрополия и Шумен се занимават с това за което са учили и в армията и особено в частния бизнес,а посредствените се занимават със социално инженерство.Марк Солонин също е учил за авиоинженер и толкова се е изучил,че стигнал до огняр в кариерата си на инженер.Смешно е един инженер с практически способности на огняр да ме просвещава за Втората световна война.Нямам спомен тоя Солонин да е участвал в исторически конгрес или пък да има публикации в научни издания,особено в западни.А транскрипцията на книга 22 от Стария завет и на гръцки,и на латински си е Еклисиаст,а пък на староеврейски е коренно различна - Кохелет.Проверката е елментарна - просто се отваря Библията на съответната глава.

 28. #28
  приходящ 02 окт 2014, 01:40
   
  0
   
  0

  До Слона в стъкларския магазин:

  Чудно ми е какво ви мъчи душицата повече - фактът, че съм инженер или това, че пиша нелицеприятни истини? Или и двете?
  По отношение на логиката - предпочитам инженерната, т.к. бидейки подвластна на теореми и научни факти е в пъти по-ясна от разтегливите понятия, използвани като заместител в голяма част от хуманитарните науки.
  "Обществото не е машина,дори и най-сложната" - напротив, то (обществото) трябва да бъде една добре смазана машина, подчиняваща се на ясно формулирани (и спазвани) закони.
  "ИнженерчИтата" от Долна и Шумен в МО, вие в качеството си на какъв ги съдите? Ако беше спортно министерсво, как да е - вече ни доказаха, че високият наратив е НДУ за управление на такова министерство, но явно не е било достатъчно, та искате от Библиотекарския институт да обяздите и армията. Всъщност, голяма част от нея никога не е сваляла библиотечното седло, де :). И което е по-лошото, явно и харесва.
  Не мога да разбера и отношението ви към Солонин. Не обичам да се ровя в личния живот на хората и явно съм пропуснал факта за огнярстването му. От друга страна, обаче, нали комунистите твърдяха, че "срамна работа няма"? Вие, какво сега, ще тръгнете да ги оборвате ли :)?
  А, и още нещо - вие, лично, колко книги сте издали? Колко позовавания имате в CiteSeer? В какви научни форуми сте взели участие? Само не ми цитирайте участия в (псевдо)нАучния панел на изложбата Хемус :).
  И пак да се върна на стъкларския магазин - понякога нещата са толкова сбъркани, че без "въртолия" няма как да се мине. Един елементарен пример е Яйцето на Колумб.
  А вие, ако искате, може да продължавате да виете срещу луната от абаносовата си кула.

 29. #29
  Да ги пръждосат 03 окт 2014, 14:20
   
  0
   
  0

  Еее...,дойдохме си на думата.Те хуманитарните науки объркват живота на обществото и хората и само заблуди и смутове сеят.То в началото на промишлената революция точно така са си представяли обществото - една голяма пухтяща машина пускаща мас и скрина!И трябва само едни нДЖенери да доливат или източват вода,масло и нафта.Тоя етап е останал в историята като механицизъм и вулгарен материализъм, и точно Западът първи се отказва от това инДЖенерно схващане за управление на обществото.Няма инженерна логика.Има формална логика,символна и математическа ,като нейно развитие и приложение сега в точните науки.В науките за обществото формалната логика има дискретно приложение,защото още Хегел е установил,че формалната логика не е достатъчна за разбиране на обществените явления,пък и за множеството апории.От инженерна гледна точка да объркаш ЕклЕЗиаст с Еклисиаст е като да сложиш на Порше точилата от каруцата на дядо си.Ако си инДЖенер в заводите на Порше изхвърчаш на секундата,та затова нефелните инДЖенери се занимават с хуманитаристика.На обществената машина може и каиши от парната машина да сложат докато хората се усетят да ги пръждосат.

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка