Задкулисието на Плевнелиев

Pan.bg 23 сеп 2014 | 22:48 views (2382) commentaries(20)
img livenews.bg


Президентът на Република България Росен Плевнелиев минава за възпитан и спокоен човек. Той може да говори дълго време приспивно и равномерно, без да каже кой знае какво. Държавният ни глава сигурно е много добър за съпруг (макар, че поведението на жена му говори друго), съсед или колега. Той може би никога няма да те нагруби, обиди или унижи. Освен това умее да се усмихва благо и да те успокои, ако е нужно. Абе, въобще човек-мечта за мнозина!От няколко месеца, обаче виждаме в г-н Президента съществена промяна. По време на управлението на поредната Тройна коалиция (БСП, ДПС и „Атака“) той се появяваше често по медиите и „громеше“ ударно „задкулисието, което управлява България“. На няколко пъти върна на парламента закони, които според него не отговарят на демократичните му принципи. Г-н Президентът говореше за открито и чисто управление, призоваваше за морал в политиката...Палачинката, обаче се обърна и за втори път в разстояние на година Плевнелиев получи правото да си състави правителство, наричано според закона „служебно“. И изведнъж президентът се скри от медиите, дава много рядко изявления, не говори вече за задкулисие и олигархия...Направо да се чуди човек на какво се дължи тази коренна промяна?
И в този момент на повърхността изплува една истинска афера, до която се добра Livenews.bg. Оказва се, че съвсем „случайно“ всички оръжейни сделки в Министерството на отбраната са пренасочени към една фирма. В която участва....кой мислите? Велизар Шаламанов. Човек на Щатите, назначен от Росен Плевнелиев за военен министър в служебното правителство! Звучи ви познато, нали? Ами защо тогава г-н Президентът си трае? Участва ли той в схемата или поне знае ли за нея? Наясно ли е какво прави един от посочените от него министри?ЗА УНИКАЛНИТЕ РАЗКРИТИЯ НА LIVENEWS ЧЕТЕТЕ ТУК!Все въпроси, чиито отговори до голяма степен обясняват истеричната антируска риторика на Плевнелиев и Шаламанов от последните седмици. Да припомним, че президентът зае абсолютно безпардонно позицията на защитник на САЩ и Украйна, а военният министър дори стигна по-далеч и обяви скандално Русия за заплаха за националната ни сигурност със злополучната си „Визия 2020“.Нали си давате сметка колко цинична е позицията, най-вече на Шаламанов. С действията си той откровено тика България към военен конфликт, защото има
лична изгода от това! Изобщо за какъв морал говорим, когато има държавник, слагащ личния си интерес над този на страната!? В политическите среди не е тайна, че от Вашингтон натискат Велизар Шаламанов да остане министър на отбраната и в следващото, редовно правителство на България. И срещу това той заема директно проамериканска позиция, рискувайки страната ни да остане без многомилиардни инвестиции от руски компании.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 20

 1. #1
  Иванн 23 сеп 2014, 23:32
   
  0
   
  0

  Какво означава това "човек на Щатите".

  И кога е станал такъв човек. Колко "човека на Щатите" има в България. А има ли "човеци на Русия"?

  Или пък "човеци на Турция, Гърция, Румъния, Германия, Англия, Франция......"

  Какво е това задкулисие?

  А има ли предлулисие?

  Като че ли има тежка простотия

 2. #2
  приходящ 23 сеп 2014, 23:50
   
  0
   
  0

  Е, Иванн, "човеци" на русия тук си ги отглеждаме под път и над път :).
  Интересно ми е, коя е "фирмата", към която са пренасочени сделките на армията? Нещо ни се спестява от опита за статия.
  А "уникалните" разкрития на лайвнюз - my ass!
  Това е вече шесто или седмо упражнение на тази тема.
  Но от друга страна, колкото по-силен е червения вой, на толкова по-прав път сме.

  BTW, Иванн, в момента разглеждам отново "22 юни 1941, Анатомия на катастрофата" на Солонин, имате ли я на български?

 3. #3
  Krasimir Dimitrov 24 сеп 2014, 00:30
   
  0
   
  0

  Вие двамата не знаете какво е американска подлога!? Вие какви сте?

 4. #4
  приходящ 24 сеп 2014, 01:03
   
  0
   
  0

  До #3:

  "Вие двамата не знаете какво е американска подлога!? Вие какви сте?"

  Ами със сигурност по-българи от теб :).

  BTW, челният ми сблъсък с "братската любов" беше преди доста години, когато като ученик в 10-ти клас имах щастието да бъда одобрен за екскурзия в "братския СССР". Един от градовете, които посетихме, беше Ленинград. Бяхме настанени в някакъв голям и лъскав (за нашите представи) хотел - Дворец Молодежи, май се казваше. Една от вечерите, гледаме - голяма опашка за дискотека в хотела. Разбира се, ние също се нареждаме. Идва редът ни и не щеш ли, бабусята, дето къса билетчетата, ни казва - няма места. Ние, обаче, нали сме гости на хотела, се опитваме да търсим някакви права. Zero tolerance. Тогава някой от групата и извика: "Мы с Болгарии!". Бабусята се обърна, погледна го с пренебрежение и каза: "Ну болгары и в туалет нельзя опустить."
  Прибрахме се като нас@ани, както, въщност, се предполагаше, че трябва да се чувстваме.

  Та така за "братската дружба".
  На някои от пишещите тук явно това състояние им харесва. През деня явно ходят с щипки за пране на носа, но се чудя поне вечер свалят ли ги???

 5. #5
  Лора 24 сеп 2014, 03:16
   
  0
   
  0

  До #4:

  Тоя па, оплаква се от някаква кенефаджиика от Ленинград. Аз съм била на опашка за черши в Москва с майка ми и когато някой случайно разбра че сме от България и го каза на всеослушание всички ни направиха място първи да идем най напред и да си купим. Майка ми беше със счупен крак тогава. А имаше и други като нас на опашката. Айде стига вече с ваще дискотечни спомени, че ми писна от бимбоc под път и над път.

 6. #6
  KOREKTOR 24 сеп 2014, 07:45
   
  0
   
  0

  До #1 Пуснато от Иванн

  Иванн-е,

  ********

  Че от тебе по-задкулисно и лицемерно създание има ли бе *******.

  И да, познал си. Има тежка простотия.

  Тя е твоята куха същност.

  ********

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 7. #7
  Гюнтер 24 сеп 2014, 10:29
   
  0
   
  0

  Поредният парцал пуснат от Преслав.Отдавна не е възхвалявал Русия.Сега реши с Плевнята да се заяде чрез измислени сайтове.

 8. #8
  Иванн 24 сеп 2014, 12:25
   
  0
   
  0

  Не, всичките книги ги имам на Марк Солонин, но само на руски. Изглежда е издал пще една, която не съм я получил.


  Точно Солонин публикува за пръв път част от плана на ГЩ на РККА до Черноморския флот. Варна е посочена като един от градовете за бомбардировките. Наред с Констанца, Стамбул, Салоника, Александрия и пр.

  Но това **** Коректор си няма понятие нито от военно дело, нито от история. Него не биха го приели и в сержантско училище. А все се набутва и натрапва с незнанията си по авиация и ПВО. Баща му поне е специалист п РТВ, но той си остава запартък до края на света. Такъв ******* няма в нито един сайт. Само срами военната професия и военната история

  *********

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 9. #9
  KOREKTOR 24 сеп 2014, 15:52
   
  0
   
  0

  До #8 Пуснато от Иванн

  Иванн-е,

  *************

  И какво като имаш всичките книги на Марк Солонин?

  Голям праз значи. Хайде холан.

  Нека и ние да поимваме по някоя и друга книжка.

  Знаеш ли тези всичките книги на Марк Солонин дето ги имаш какво да ги направиш?

  Ще си замълча само от уважение, че става дума за книга.

  И РЕНЕГДЧЕ ПОДМОЛНО, вземи НЕКАДЪРНИКО да си оправиш литературния си стил и език.

  Преди шещо го даваше стожер на културния стил, бореше се нещо за сайт без обиди и тинтири минтири.

  И сега какво?

  Излезе, че си един надут РЕНЕГАТЕН БАЛОН с гаден, вонящ, вкиснат бъркоч.

  *********

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 10. #10
  до 4 24 сеп 2014, 16:35
   
  0
   
  0

  Аве смешник, ясно колко ти е акъла в промитата глава, щом от град като Ленинград си спомняш само дискотеката в хотела и нейната тоалетна.
  А и навремето знаем кои ходеха на екскурзии, работата е ясна, най-големите комунисти и техните наследници, сега са най-големите фенове на задокеанска демокраДция, типичен пример за метаморфоза. Вече съм почти убеден, че не си платен боклук, а просто боклук!

 11. #11
  Явно 24 сеп 2014, 17:00
   
  0
   
  0

  Приходящия,я се изтичай в кенефната тръба.Опорните точки на твоята история,кой нещастен соросоид ти ги подаде?Даваш ли си сметка,че хиляди българи работили,учили или били на екскурзии в бившия СССР имат хиляди точно обратни спомени и истории на твоята съшита с бели конци.Напразна те обиждат,че си бил номенклатурен копелдак,щом в 10-ти клас си ходил в СССР.Явно не се и помирисвал руснаци.

 12. #12
  OP 24 сеп 2014, 19:54
   
  0
   
  0

  Лора,
  И в Москва като в София са само приходящи.Пуснали са ви, защото на опашка чакат хора възпитани, очевидно русияни, а не руснаци.

 13. #13
  приходящ 25 сеп 2014, 11:46
   
  0
   
  0

  Еееей, червените орки скачат на търкал колчем някой каже истина за Мада Раша.
  От Ленинград помня и други неща - и мостовете, и Ермитажа, и Пискарьовското гробище. Верно, поизбледнели са ми вече.
  Думите на бабусята, обаче, никога няма да забравя.

  А вие си лянкайте за соросоиди, опорни точки и пр.

  По отношение на кои тогава ходели на екскурзии, ами то сигурно целия 10-ти клас ще да са били номенклатурни копелдаци (ааа, сигурно съм пропуснал да уточня, че екскурзията беше ученическа :) ).

  По отношение на мириса, сега се сещам, че имаше някакъв специфичен мирис, по-различен от нашия (не казвам по-лош или по-хубав, просто различен). Усещаше се най-силно на закрити обществени места с не много добра вентилация - ж.п. гари, разни закусвални и т.н.

 14. #14
  Всичко 25 сеп 2014, 16:58
   
  0
   
  0

  Те и Приходяия и Иваннчо Краснов се прехласват по книгите и сайтовете на т.наречената опозиция на Путин в Русия.И какви само любовни обяснения си разменят в сайта на агента на ДС Иво Инджев!Та това са им опорните точки за дращенето тук.Но все пак кой е прехвалиният Марк Солонин?Може би професионалин историк с научна кариера?Роден е в Куйбишев.Завършил е за авиоинженер по съветско време,но явно е авиоинженер,колкото аз съм космонавт.Към 1985г. го откриваме изритан от инженерството и препитанащ се ....като огняр.Няма данни да е отслужил задължителна военна служба.Защо ли?В горбачовити времена започва много стремителна и съмнителна кариера на историк-любител и от тогава залива интернет и руския книжен пазар с дилетантските си и лаишки истории-например Сталин щял да взриви Босфора с подводница пълна със взрив!Но кой ли финансира тия исторически упражнения на калпавия авиационен инженер?По етнически произход - полуевреин.Това обяснява всичко.

 15. #15
  KOREKTOR 25 сеп 2014, 19:28
   
  0
   
  0

  До #14 Пуснато от Всичко

  Всичко,

  Да обаче онЯ СКЛЕРОТИЧЕН УЗКУКУРИГАЛ РЕНЕГАТ Иванн с двете Н-ъта е много горд, че бил имал всички книги на Марк Солонин.

  Какво да го правиш?

  Акъл море патки пасе.

 16. #16
  приходящ 25 сеп 2014, 21:13
   
  0
   
  0

  Винаги са ме удивлявали хората, мислещи и действащи първосигнално! "По етнически произход - полуевреин.Това обяснява всичко.".

  Абе дрОгарьо, ами той и Ленин е полуевреин, ерго абсолютен боклук. Това, всъщност, си е чистата истина, но просто е съвпадение, че има еврейска жилка.

  Казах ви и пак ще го повторя - когато гледате зомботрона, слагайте по една каска барем, та облъчването да е по-малко :). Не че ще ви помогне много, защото явно уврежданията са в напреднал стадий, но все пак, така - профилактично :).

  А книгите на Солонин е препоръчително да се прочетат. Бидейки инженер по образование, той оперира изключително със сухите исторически факти и на базата на числените данни прави своите заключения - без фриволни предположения, присъщи на много от професионалните историци.

 17. #17
  Иванн 25 сеп 2014, 23:08
   
  0
   
  0

  Приходящ, може би действително си се раОчаровал от някоя случка в Съюза, но като цяло хората там са изключително любезни и добронамерени. Аз съм срещал само жестове на изключително гостоприемство и колегиалност на възможно най- високо ниво. В България човещината и възпитанието са на много ниско ниво.
  С нищо не можем да се сравняваме по отношение на руснаците. Нали внимаваш , че пиша за обикновените хора и тяхната човвщина. Какво е преживял руския народ, нито един друг народ не е првживял. Руските историци и изследователи, включително и комунистическите са единодушни,че почти няма семейство, което да не е било обект на болшевишките репресии. Щом съпругата на ВРОРИЯ ЧОВЕК след Сталин, В.Молото е била арестувана и заточена, прави сметка за другите хора.
  Не бива да убеждаваш Преслав да чете Солонин, защото след първата книга ще иска да прочете и другите. Той е най-младия комунист в неговия сайт и ако се убеди , че комунизма е идиотозъм и бандитизъм, сайта ще изгуби комунистическия си облик.

  Салонин да го четат само хора, комунистите не бива да се разчароват, защото книгите му по документален път разбличават съветската политика по времето на ВСВойна и особено по време на Германо-Съветската. Това, което сме учили половин век няма нищо общо със съветските архиви.

  Да щадим комунистите!

 18. #18
  приходящ 26 сеп 2014, 01:02
   
  0
   
  0

  До #17 Пуснато от Иванн:
  - "Да щадим комунистите!"
  Амин! :)

  Иванн, бих ли могъл да се възползвам от някои от твоите книги на Солонин, които не съм чел?

  Мислех да му пиша да ми ги прати, ама знам ли го дали има PayPal акаунт, та да му преведа парите.
  Май ще е по-добре на местна почва да си уредя четенето :).

  А за страданията на руския народ си прав, разбира се, но просто побеснявам, когато видя случаи на безкритично припадане по всичко, що се зададе от русията, каквито за съжаление има под път и над път.

  А за комунистите няма смисъл да говорим. Вероятно и измежду тях е имало и добри хора, и заблудени от идеологията овце, но проблемът е, че селянията и войнстващата простащина унищожиха всичко, дори и да предположим, че е имало нещо добро в тази абсурдна идеология.

 19. #19
  Много им се ще 26 сеп 2014, 14:59
   
  0
   
  0

  Комунизмът въобще не е селяния и войнстваща простащина,а плод на теоретичното социално инженерство но евреина Карл Маркс и практическото социално инженерство на полуевреина Ленин,евреите Троцки,Каменев,Зиовиев,Луначарски....и така целият ЦК на болшевишката партия и Съвет на народните комисари/Министерски съвет/.От около 380 комисари за това или онова в Съветска Русия 300 са евреи.Малко преди 1989г.в списание "Общество и право" имаше една карикатура -хирург със стерилната си хирургическа престилка кове с тесла етажерка в дома си.Статията визираше сбъркания ни икономически модел и специализирането на българите по всичкознаене и всичкоправене.Та и Марк Солонин е от тая порода-проваленият авиоинженер,станал велик историк,ей така щото имал лаишки интерес към историята.То и аз имам лаишки интерес към хирургиятя,ама пусто не ме допускат в никоя опереционна!Тия внезапни преквалификации са присъщи само на клонката Давидова.Социалното инженерство е в гена им.Много им се ще на сегашните руски евреи демо версия на Октомврийската революция и в Русия,така акто издадоха демо версия в Украйна.

 20. #20
  приходящ 27 сеп 2014, 21:36
   
  0
   
  0

  До #19: Ами вземете напишете и вие поне една книга, па ако ще и по хирургия да е :).

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка