Плевнелиев и Шаламанов запяха старата песен на нов глас

Pan.bg 20 сеп 2014 | 21:34 views (2911) commentaries(13)
img livenews.bg
Двамата откриха Център за изследване, изграждане и усъвършенстване на способности на НАТО

Трябва да се научим ефективно да противодействаме на новия хибриден тип действия за дестабилизация и противоборство. Това заяви президентът Росен Плевнелиев при откриването на Център за изследване, изграждане и усъвършенстване на способности на НАТО за управление на кризи и реагиране при бедствия.Предназначението на центъра е да създава клъстери в областта и да предоставя специализирана експертиза за подпомагане на изграждането на способности, повишаването на оперативната съвместимост и усъвършенстването на обучението и подготовката на командири, лидери и формирования от страните-членки и партньори на НАТО.

По думите на държавния глава мирът и сигурността не са безплатни. „Те имат своята цена, която трябва да сме готови да платим, за да ги гарантираме. Ще бъдем винаги слаби, когато сме изолирани, и силни, когато сме интегрирани в достойното семейство на демократичните държави”, подчерта Росен Плевнелиев.На събитието присъства и министърът на отбраната Велизар Шаламанов. От своя страна той заяви, че натрупаният опит позволява този център да бъде сериозен инструмент за усъвършенстване на сътрудничеството между НАТО и ЕС.


"Важно за нас като българи и домакини на този център е да демонстрираме нарастващите опит и експертиза между различните ведомства, организации – включително неправителствени”, заяви Шаламанов. По неговите думи справянето с кризи и действията в извънредни ситуации са основна отговорност на гражданските власти, а армията и въоръжените сили имат роля на подпомагане на гражданските власти.„Основната цел на центъра е да подпомогне развитието в тази посока. Идеята България да специализира точно в тази област е свързана с желанието ни да има мост на сътрудничество и към ЕС“, завърши Шаламанов.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 13

 1. #1
  Отец Никанор 20 сеп 2014, 21:46
   
  0
   
  0

  Споменахте, че ни чакат войни. С мюсюлманите ли ще се бием?  - Не упреквам и не слагам вината за тези войни върху мюсюлманите. В момента България не може да води война, тя може само да бъде окупирана. А как ще се стигне до нея, не мога да кажа, тъй като не съм пророк. Ето, ние сега сме намесени в различни войни. Много от нас се смеят, че 41-ва година правителството е обявило символична война на Англия и САЩ. Символична, но дойде 43-44-та година с бомбите в София и други български градове. Сега символично сме обявили война на Ирак, Афганистан, на Русия. Аз не зная защо трябва да счита България Русия за по-опасна. Тази Русия, с която говорим на един език, тя била опасна. А тези, с които нямаме нищо общо даже по вяра – те не са опасни! Човек трябва да е ненормален да има такова разсъждение и да има болен мозък. А болният мозък може да се дължи не на психическо заболяване, а на духовно.

  Трябва да кажем на ЕС: Извинете, това ми е брат. Зъби му се, добре, но аз ще си мълча. Само не ме карай да го ритам. Юда Искариотски е най-лошият типаж от Новия завет, а ние като него постъпваме. Не бива да забравяме, че става въпрос за държава на православните християни. Като не можем да помогнем на руснаците, поне да не им вредим. Нашите партньори да бъдат така добри, след като са ни мили европейски братя, да разберат, че и ние имаме свое достойнство. Не можем да го потъпкваме и похарчваме заради временни блага, от които нямаме никаква файда и които не ги получаваме, и за обещания за светло европейско бъдеще.
  http://frognews.bg/news_76519/Otets-Nikanor-pred-Frog-Balgariia-ia-chakat-katastrofi-i-voini/

 2. #2
  Кирил Киртаков 21 сеп 2014, 00:45
   
  0
   
  0

  Не знам какво е клъстери, но успях да разбера, че някой иска парите ми.
  Пари нямам, но с удоволствие ще им дам съдраните си царвули(ще ги изкарам от варела със смет, понеже сметнах, че нищо няма да посмеят да искат от мен и ги изхвърлих)

 3. #3
  Магдалена Ташева 21 сеп 2014, 10:35
   
  0
   
  0

  Магдалена Ташева: Понеже в Сирия имало конфликт, дай сега да издържме сомалийци!
  „Когато става въпрос за националната сигурност на страната, няма значение дали ви е мъчно за децата на бежанците“
  Публикувано: 21 септ. 2014, 08:23 | Обновено: 21 септ. 2014, 08:23
  прочитания: 1675 |коментари: 24
  София, България
  Още по темата
  В Ковачевци не искат ученици бежанци
  Изведоха с бус пет семейства имигранти от лагера в Ковачевци
  Ковачевци се брани: Не ядем деца!
  Това не са бежанци. Бежанци са онези 1 млн. руснаци, които избягаха от Украйна в Русия. С тези думи бившата депутатка от „Атака“ Магдалена Ташева коментира пред Нова телевизия и предаването "Събуди се" случая с децата на бежанци в Калище, които не са желани в училището от местните хора. „Бежанец е този, който идва директно от страна, където има конфликт“, обясни закона Ташева. „Понеже в Сирия имало конфликт, дай сега България да издържа сомалийци“, възмути се тя и добави, че се е срещала с пришълци от „демократична Гана“.
  „Конкретният случай е пряко следствие от потъпкването на закона, с цел да се усвоят пари от един много мръсен кървав бизнес – трафик на човешки същества“, заяви тя относно скандала в Калище. За решаване на въпроса тя посъветва бежанците „да бъдат натоварени на чартърни самолети и експулсирани в страната от която са дошли, както повелява международното право“. Острието на „Атака“ попита също защо Катар и Саудитска Арабия, които са богати държави и са финансирали ислямистите в Сирия, са затворили границите си за бежанци.
  Бившата депутатка, която се прочу с изказванията си, че бежанците са канибали и убийци, се аргументира, че в Сирия са открити случаи на болестта „куру“, известна като канибалска болест. Двама болни дори били превозени тайно от Турция в Германия, където починали.
  „Ние не ги искаме“, заяви категорично тя и посочи, че идващите в България нелегално трябва да знаят, че извършват престъпление първо като пресичат границата и, второ, като контрабандират валута.
  На въпроса на водещата дали не й е жал, тъй като в случая с Калище са намесени деца, Ташева отговори: „Когато става въпрос за националната сигурност на страната, няма значение дали ви е мъчно, дали ви е смешно“.

 4. #4
  „ПОЛИТИЦИ” 21 сеп 2014, 10:40
   
  0
   
  0

  http://gindev.blog.bg/drugi/2014/09/18/otkyde-proiztichat-opasnostite-i-zaplahite-za-bylgariia-ili-.1298273

 5. #5
  Мърморкото 21 сеп 2014, 11:00
   
  0
   
  0

  Шаламанката, защото е кандидат на кибернетичните науки (сега му викат доктор, забравих това...), е вкарал в устата на Плевнята една модна думичка - клъстер. То сега си е модно да се вкарват англо-американски думи в нашия беден български език. Но по този начин всичко става страшно и става наистина необходимо да се изграждат такива "Центрове за изследване, изграждане и усъвършенстване на способности на НАТО".

  Но първо - ако НАТО-то чака на нас да усъвършенстваме способностите, ще стане като в приказката: С когото сме се съюзили, те губят!

  И второ - думичката "CLUSTER" се използва в компютрите за обозначаване на едно адресируемо пространство върху твърдите им дискове. Иначе преведено на български означава куп, грозд, чепка, група ... Та тук звучи мноооого убедително!

  Та изводът ми е следният: Време е да пратим Шаламанката да стане "голям" доктор на кибер-науките, та да не му споменаваме, че е само кандидат на науките. А Плевнята да го пратим също в някакъв институт по кибер-науки, защото и на него образованието му в МЕИ "Ленин" е такова.

 6. #6
  Християнин 21 сеп 2014, 11:05
   
  0
   
  0

  О, неразумни люде. Хубаво е, че се опитвате да пишете тук, но още по-добре е да се опитвате и да мислите.
  Нашите братски народи са много тежко болни. Заболели са от много тежка форма на дива посткомунистическа лудост, която има много сериозни рискове да прерастнев изключително опасен световен конфликт.
  Това, че сме славиянски братя не би следвало автоматично да ни прави путинофили.
  Ние преди всичко сме християни (раликата между християнските религий е нищожна) и би следвало, бидейки на рубежа на конфликта между тези две ценностни системи да направим всичко възможно да помогнем на нашите болни братя. В противен случай ще се окажем пак жестоко губещи за пореден път.
  Унищожаваме езумно и безвъзвратно малкото разумно и християнско, което е останало в нас. В жалкото си отчаяние и гняв затриваме всичко дори и истинската българоруска привързаност.
  Помислете какво е останало от тази Велика Русия - разложено общество, което експлоатира по най-неразумния начин природни ресурси и дрънчи постмодерно оръжие.
  Тежко и горко на такива народи!

 7. #7
  do 6 21 сеп 2014, 11:21
   
  0
   
  0

  Абе какъв си там не те знам, ама ти някога бил ли си в Русия? Едва ли. Ако беше така щеше да знаеш каква страна е това, високо технологична с удивителна социална система където всички се пенсионират на 55 и за всеки има кой каквото му се работи. Незнам къде го виждаш това разложено общество, но аз виждам едно такова отвъд океана. Американското общество, обществото на чернилките които вече са мнозинство. Даже не знам защо на "Белия дом" още му казват Бял дом. Бял дом с черен обитател не ми се връзва. Та страна където се боготворят гангстери, порно актриси, наркомани и пияндета с преобладаващо черно общество не ми я хвали. Видяхме го и НАТО какво е. Ти явно си израстнал в кварталния гей клуб от средата на 90-те. И още нещо ти кажа утре ако има конфликт Русия - САЩ а ще се бия на страната на братушките, защото аз знам и помня кой от кого ме е освободил и как Българите са били избивани от Турците с Американско и английско оръжие и как сега се опитват пак на Турция да ни дадат. Понякога и аз се чудя за какво ни е армия след като турските самолети си летят над България, половината армия е с турски имена, а в парламента на власт винаги е турска партия. Това е благодарение на братята чернилки отвъд океана.

 8. #8
  Cyber 21 сеп 2014, 11:34
   
  0
   
  0

  До №5 Мърморкото
  Думата "cluster" освен в споменатия от теб случай има още едно значение. Това са група компютри свързани със вътрешна шина за обмен на информация, които се виждат от потребителите като една обща машина (сървър). Идеята му най-общо е да разпредели услугите в една мрежа, между отделните машини в клъстера и при претоварване или отпадане на някоя услуга да се преконфигурира автоматично така, че горното събитие да остане незабелязано за потребителите. Повечето съвремнни ОС вече поддържат такава архитектура, защото това повишава сигурността и живучестта, а в същото време намалява цената.

 9. #9
  Thunder 21 сеп 2014, 11:57
   
  0
   
  0


  Тоя прост по цялата глава !

  Хибридна война, сега на 5-ти ще види една хибридна война. Като започнат да докарват избиратели с рейсове. Такива дето не са дали една стотинка на държавата но ще определят управлението на страната.


  Те му на хибридна война пред очите, но нея вижда.

  Трябва да се подготвим за новата хибридна война.

  То за конвенционална война не сме подготвени, той иска за хибридна де се готвим.

  Утре 20 " Хибридни Бежанци " с калашници ще претъкат границата до Пловдив с бой ще стигнат, не може да ги спрем.

  Един Аладин го търсиха 1000 полицай, горски,граничари, 100 кучета и още толкоз доброволци и не можаха да го хванат.

  Двама пияни гръцки катаджии го заловиха.

  Роската да си гледа шавливата жена и да не ни въвлича в световни конфликти.

 10. #10
  полковника 21 сеп 2014, 12:04
   
  0
   
  0

  Моля, на този сайт да се публикуват серозни материали относно понятията "хибридна война", "хибриден тип действия", използвани от сегашното военно-политич. ръководство на РБ. При наличие на материали в Интернет, моля, да бъдат посочени. Това е сериозен пробив във военната наука в световен и НАТО-вски план, а руската такава все още изостава.

 11. #11
  ГНЕВЕН 21 сеп 2014, 17:17
   
  0
   
  0

  Предназначението на този измислен център е да се прахосат пари и се уреди някой умник като шаламанов
  да прави научна работа. СРАМОТА!!!

 12. #12
  Имаме щастието 21 сеп 2014, 20:39
   
  0
   
  0

  да живеем във време на изяснаване на ценностите, време за избор на истинския път на България. И нещастието, дано не още дълго, да имаме президент и министър на войната абсолютни неграмотници и продажници.

 13. #13
  Мърморкото 21 сеп 2014, 21:01
   
  0
   
  0

  Cyber, сигурно си прав. Щото си Cyber, а аз вече поизоставам - годинките ми са годинки и вече не съм всред активните...

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка