КООСО НЕ Е СЪГЛАСНА С ВИЗИЯ 2020

Pan.bg 10 сеп 2014 | 16:46 views (2747) commentaries(6)
img КОНФЕДЕРАЦИЯ НА ОБЩЕСТВЕНИ
ОРГАНИЗАЦИИ ОТ СИГУРНОСТТА И ОТБРАНАТА
CONFEDERATION OF SECURITY AND DEFENSE
PUBLIC ORGANIZATIONS

ДО ПРЕЗИДЕНТА НА
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
РОСЕН ПЛЕВНЕНЛИЕВ

МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ
НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
ГЕОРГИ БЛИЗНАШКИ

ДЕКЛАРАЦИЯ
на
Конфедерацията на обществени организации от сигурността и отбраната
по повод проекта на „Визия 2020. България в НАТО и в Европейската отбрана”

Конфедерацията на обществени организации от сигурността и отбраната,
Ръководейки се от разбирането, че в нашата страна, като парламентарна република, стратегическите документи в областта на сигурността и отбраната се приемат от Народното събрание,
Отчитайки първостепенното значение на конституционния принцип за разделение на властите и на техните права, задължения и отговорности,
Споделяйки разбирането, че националният интерес стои по-високо от коалиционните и съюзнически цели и интереси в сферата на сигурността,
Подкрепяйки воденето на балансирана и национално-отговорна външна политика насочена за гарантиране и защита на националната сигурност,
ДЕКЛАРИРАМЕ:

1. Категорично се разграничаваме от заявената във Визията позиция, че Русия застрашава нашата национална сигурност и води /информационна/ война срещу Република България.
Подобни позиции и използването в политиката на двойни стандарти имат за резултат влошаване на българо-руските отношения и блокиране традиционни братски взаимоотношения със славянските и православните народи на Руската Федерация.

2. Заставаме зад виждането, че не е работа на служебно правителство да приема стратегически документи в областта на сигурността и отбраната на страната, които по същество обезсилват други концептуално-доктринални документи, като Стратегията за национална сигурност, утвърдени с акт на Народното събрание.

Българската позиция на срещата на Върха на НАТО в Уелс може да бъде подготвена, приета по надлежния ред и изложена от Президента на Република България, без да се разработва за целта специална Визия.

3. Настояваме Министъра на отбраната да поеме политическа отговорност за предизвиканото напрежение на българо-руските отношения.


Днес, в сложната геостратегическа среда за сигурност, ние имаме нужда от политици- патриоти и държавници- строители и защитници на съвременна България, а не от проводници на чужди политики и интереси.

Председател на КС на КООСО:
Л. Мурджев
Забележка: Декларацията е приета на заседание на КС на КООСО състояло се на 29.08.2014г.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 6

 1. #1
  Шматки непоръбени 10 сеп 2014, 19:18
   
  0
   
  0

  И когато бяха към армията,и когато бяха към МВР Гранични войски бяха част от Въоръжените сили.При привеждането на Въоръжените сили в реална по-висока стпен ва БГ Граничните отряди автоматично преминаваха в подчинение на първоешелонните полкове.ПОВЕЧЕТО ОТ ПИШЕЩИТЕ тук явно не са и помирисвали служба в първоешелонен черен кашишки полк,иначе щеше да знаят,че при всяко вдигане по тревога с излизане на границата с Гранични войски се репетираше това взаимодийствие.Граничарите винаги участваха в организирането на боя от предните отряди и топографската ориентировка винаги се извършваше от граничен офицер....,шматки непоръбени.

 2. #2
  Teraflop 10 сеп 2014, 19:23
   
  0
   
  0

  Нямам нищо срещу граничарите,печени момчета са.Бил съм около тях и знам колко им е трудно.Да са живи и здрави!Служба,какво да правиш?Горе по София има много трески за одялване,ама нейсе.

 3. #3
  Мислител 11 сеп 2014, 14:29
   
  0
   
  0

  Случайно някой от вас да знае колко са тези родолюбиви и пр. организации? Не? Ами да ви светна - 41 броя! Ни повече, но по-малко! Разбирам, че всеки генерал си е направил собствена организация, ама те вече и полковниците почнаха!

 4. #4
  БНА 11 сеп 2014, 14:58
   
  0
   
  0

  Изобщо на тия изкукали КООСОве не им обръщайте внимание. Това са напикани и осрани червени пенсионирани дъртаци предимно преживели партизани, които по цял ден се чудат каква простотия да измислят, те си живеят оше в комунизма и партизанщината и няма да се учудя ако още палят в балкана мандри и взривяват влакове и мостове. Луда работа!

 5. #5
  Сун Дзъ 12 сеп 2014, 12:16
   
  0
   
  0

  Гледам човека на снимката,чета написаното от №4 и си мисля,че като стигна 90 години (възраст на партизанин доживял до днес)и изглеждам като този от снимката ,ще скачам от радост.

 6. #6
  ястреб 17 сеп 2014, 20:23
   
  0
   
  0

  ...А, аз понеже много виждам- гледам и чета тези безмозъчни "информирани коментатори до №4 и ми е мъчно за България. Декларацията е достойната национална позиция на офицерите, което все някой трябваше да изрази компетентно и публично.
  Вижте само колко хора са посетили страницата на сайта!

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка