Мълния! Ракета е изстреляна в Средиземно море

Pan.bg 09 сеп 2014 | 14:54 views (3957) commentaries(13)
img blitz.bg

Руската система за ранно предупреждение е засякла летящата към Израел цел

Системата за ранно предупреждение за ракетно нападение срещу Русия е фиксирала днес полет на балистична ракета от Средиземноморието към източното му крайбрежие. Това обяви пред журналисти началникът на пресслужбата на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков, предаде с гриф "Мълния!" РИА "Новости"."Средствата за откриване фиксираха в 12.31 часа московско време старт на балистична ракета в акваторията на Средиземно море", каза генерал Конашенков. Той добави, че ракетата е засечена от боен разчет на отделния радиотехнически център в Армавир, Краснодарски край.

Руските технически средства са съпровождали целта в продължение на 40 секунди. Нейната траектория е била от централната част на Средиземно море в направление на източното крайбрежие. Районът на падането й е около 300 километра северно от Тел Авив. Други подробности засега не се уточняват.

Преди година, също в началото на септември, Русия засече и проследи полета на две балистични ракети от централната част на Средиземно море към източното му крайбрежие. Впоследствие бе обявено, че пусковете са в рамките на изпитания на Израел и САЩ на израелски ракети-мишени за системата за противоракетна отбрана.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 13

 1. #1
  Мунчо 09 сеп 2014, 15:02
   
  0
   
  0

  Стар, отработен трик.

 2. #2
  Мърморкото 09 сеп 2014, 18:14
   
  0
   
  0

  За този пуск, преди около година, за който се съобщава в последния анзац, тогава НАТО-медиите (не помня точно кой беше) съобщиха, че това е бил планиран учебен пуск! Сигурно и сега така ще съобшят...

  А това, че Руските медии съобщават, че Системата за ранно предупреждение на Русия са открили тази фърчаща цел е предупреждение. Предупреждение към всички, които трябва да знаят, че тази система работи, и то добре.

 3. #3
  Варимез Варимезов 09 сеп 2014, 21:32
   
  0
   
  0

  "Предупреждение към всички, които трябва да знаят, че тази система работи, и то добре."

  Хубаво, системата работи. Лошото в случая е, че американците я тестват как и дали въобще работи. Руснаците вече загубиха спътниците си от системата за ранно предупреждение, някои от старост, а други поради много вероятен саботаж, още при изстрелването. Напълно естествено е някои индивиди да са много любопитни за ситуацията към момента. Доста грубо и безпардонно от американска страна.

 4. #4
  Варимез Варимезов 09 сеп 2014, 22:19
   
  0
   
  0

  Российская орбитальная группировка уже не способна гарантированно среагировать на ядерное нападение. В период крайне обострившейся международной обстановки, когда Запад угрожает РФ изоляцией, в сопредельном государстве идет гражданская война, а украинские власти говорят чуть ли не об открытом вооруженном противостоянии между нашими странами, вдруг выяснилось, что Россия не способна должным образом среагировать на ядерное ракетное нападение вероятного противника.

  В конце июня появилась информация о том, что последний наш геостационарный спутник системы предупреждения о ракетном нападении «Око-1» вышел из строя. То есть - сейчас у России на геостационарной орбите не осталось ни одного спутника, способного засекать пуски ракет с территории вероятного противника.
  А на высокоэллиптической орбите продолжают выполнять задачи только два аппарата (по сведениям СМИ, для полноценной работы необходимы минимум шесть). Однако запущены оба были в 2007-2008 годах, и работать могут с серьезными ограничениями — только три часа в сутки.

  Правда, 19 июля появилась информация, что уже в 2014 году войска воздушно-космической обороны (ВКО) должны запустить на высокоэллиптическую орбиту недавно созданный космический аппарат «Тундра» подобного назначения. Он должен прийти на замену системе «Око-1» с ее геостационарными спутниками 71Х6 и высокоэллиптическими 73Д6.

  Сообщается, что запуск аппарата будет осуществлен с космодрома Плесецк при помощи ракеты-носителя «Союз-2.1б» и разгонного блока «Фрегат». А главное – с этого момента начнется развертывание российской Единой космической системы (ЕКС), одной из функций которой станет раннее предупреждение о ракетном нападении.

  http://army-news.ru/2014/07/rossijskij-voennyj-kosmos-okosel/

 5. #5
  Варимез Варимезов 09 сеп 2014, 22:24
   
  0
   
  0

  Москва подготвя за война системата ГЛОНАСС (18 ноември 2013)

  Министерството на отбраната в Москва планира да защити по-стабилно руската глобална навигационна система ГЛОНАСС срещу изкуствени смущения, създавани при бойни действия от противника.

  Ведомството е поръчало да бъде разработен специален апарат, който да "научи" армейските приемници да различават шума от полезния сигнал, пише в. "Известия", цитиран от ИТАР-ТАСС.

  Трябва да бъдат защитени не само приемниците, а най-вече самите навигационни сателити, коментира Иван Моисеев, научен ръководител на Института за космическа политика.

  Според него съответните орбитални групировки на потенциалния противник разполагат с такава защита за разлика от руските.

  Системата ГЛОНАСС в момента използва 24 апарата, които покриват цялата територия на планетата, независимо от сезона, часа и метеорологичните условия. Още 4 апарата кръжат в орбита като резерв, съобщи през лятото руската агенция.

  За създаване на новия изпитателен комплекс, който трябва да бъде разработен до 25 ноември 2017 г., руското отбранително ведомство вече отпусна 350 млн. рубли (7,96 млн. евро).

  Ще ги получи конструкторската фирма победител в предстоящия търг за изпълнител на държавната поръчка, посочва в. "Известия".

  Пентагонът и ЦРУ се стремят да не допуснат ГЛОНАСС да разположи свои станции на територията на САЩ, пише в. "Новие известия", като се позовава на "Ню Йорк таймс". Според американското издание военните и разузнавачите се страхуват Кремъл да не използва тези обекти за военни цели - за да насочва по-точно чрез сателити руските ракети.

  Освен това тайните служби в САЩ предполагат, че станциите на ГЛОНАСС ще помагат на Москва по-лесно да шпионира Щатите. Експерти на "Новие известия" впрочем смятат, че американците просто не желаят да допуснат Русия на световния пазар за космически навигационни услуги.

  Обвиненията в "шпионаж" са част от неконкурентната борба за един многомилиарден пазар между САЩ и Русия, смята Игор Коротченко, директор на руския Център за анализ на световната оръжейна търговия.

  ГЛОНАСС все повече набира сили като конкурент на американците, но "естествено никой няма да забрани в Русия Джи Пи Ес (Global Positioning System, GPS- б.ред.)", казва той.

  От друга страна, САЩ могат при нужда да намалят точността, с която тяхната система определя координатите, или изобщо да прекъсне услугата "Джи Пи Ес" за потребители от Русия, предполага експертът.

  http://www.vesti.bg/tehnologii/nauka-i-tehnika/moskva-podgotvia-za-vojna-sistemata-glonass-5998705

 6. #6
  Teraflop 09 сеп 2014, 22:45
   
  0
   
  0

  Че тя и хибридната война на тъпите янки срещу Русия също ще бъде показно учение,Бе.

 7. #7
  Мунчо 09 сеп 2014, 23:01
   
  0
   
  0

  Варимез Варимезов, американците я тестваха. Руснаците им показаха, че работи. Сега вече и едните и другите са спокойни, че са извършили необходимите проверки. Какво следва по-нататък? От 18 ноември 2013 изтече много време и се случиха много най-неочаквани събития. Поживем увидим.

 8. #8
  Варимез Варимезов 09 сеп 2014, 23:55
   
  0
   
  0

  "От 18 ноември 2013 изтече много време и се случиха много най-неочаквани събития."

  Сергей Кужугет оглу Шойгу пипа здраво, видно е. След неговото назначение започнаха наистина да се случват нещата. Интересно е човек да проследи кариерата и медийните му изяви отпреди 1-2 години до днес. План "Шойгу" 2020 вероятно е ревизиран вече на няколко пъти, с оглед на обстоятелствата, а доказателствата са предсрочно вкараните в строя множество нови оръжейни системи. Започна и извърши реформи, ама истински. Обърна подобаващо внимание на резервистите, ухажва студентите за военна кариера, а за наборниците чувствително снижи критериите за ГВС, защото по здравословни причини досега имаше утечки над 30%. Леки проблеми със зрението и слуха вече не са никаква пречка и извинение, а на тези с ниското тегло и ръст, им бива назначаван допълнителен порцион. Очевадно е, че спешно трябват войници, при това много... Дано да "поживем", че да "увидим".

 9. #9
  приходящ 10 сеп 2014, 00:31
   
  0
   
  0

  "Леки проблеми със зрението и слуха вече не са никаква пречка и извинение, а на тези с ниското тегло и ръст, им бива назначаван допълнителен порцион."

  г-н Варимезов, ако това го изтъквате като заслуга на Шойгу, WTF???
  На всички са известни огромните проблеми с наборните военослужещи в Русия. Такива имахме и ние, разбира се, скалирани към много по-малката ни армия.
  Според мен, никоя нормална държава не би предприела такива стъпки, освен ако не се готви за война. Това, разбира се, е трагично (ако се случи), а като collateral damage бих добавил, че при наличие на адекватни политици, част от нашия аскер ще бъде поставен пред дилемата за късане на пагона - къде от убеждения, къде от страх.

 10. #10
  1101 10 сеп 2014, 04:27
   
  0
   
  0

  SHE LETQT TOPOLI I BULAVI MI SE STRUVA

 11. #11
  Баклава 10 сеп 2014, 05:30
   
  0
   
  0

  Най-добре работи израелската май.Затова и американците им се умилкват толкова.

 12. #12
  Cyber 10 сеп 2014, 09:50
   
  0
   
  0

  До #9 приходящ
  Според мен, никоя нормална държава не би предприела такива стъпки, освен ако не се готви за война.
  Стара латинска поговорка:
  Si vis pacem, para bellum.-"Ако искаш мир, готви се за война."
  а колкото до последното. Ако политиците са адекватни до война няма да се стигне, а това което си написал няма как да стане. Ако твоите "адекватни" политици вдигнат младежите с промити от краварска пропаганда мозъци, първо ще се сблъскат с протеста на техните родители( справка Украйна).
  Всички знаем настроенията на болшинството от българите спрямо Русия.
  Никой не се наема да ги изследва официално, защото резултата с голямо мнозинство ще бъде за русофилите и това ще даде лош сигнал на новите ни господари.
  Така, че тези твои "адекватни" политици ще трябва да се задоволят с такива като теб и най-много още 15-20. Ако ти се воюва на страната на краварите, тренирай! Аз мога да ти пожелая само: Успех!

  П.С. Такива батальони от празни тикви ги сформирани и в Украйна. Оказа се, че най-много приказват и най-бързо се разбягват, за разлика от редовната армия.

 13. #13
  Варимез Варимезов 10 сеп 2014, 11:30
   
  0
   
  0

  "г-н Варимезов, ако това го изтъквате като заслуга на Шойгу, WTF???"

  Дори това, а и много други дребни на пръв поглед детайли, следва да се разглеждат като пряко следствие от налагането на новия стил на работа на фамозният тувинец. Той предприе множество дребни стъпки, които бяха осъзнати като крайно наложителни корекции за очевидни грешки на предишното командване. Например той разпореди да се върнат пагоните на военните комисари от военкоматите: Министр обороны Сергей Шойгу поручил вернуть военным комиссарам субъектов Российской Федерации воинские звания, отобранные у них в 2009 году Анатолием Сердюковым. Решение об этом Шойгу озвучил на закрытой части коллегии Минобороны 27 июня 2013 года. Сердюков сделал военкомов гражданскими приказом министра обороны № 520 от 13 октября 2008 года.

  Воинские звания будут возвращены до начала осенней призывной кампании. Это будут звания полковников, поскольку генеральские звания присваивает президент, — пояснил Горемыкин.

  По планам Главного организационно-мобилизационного управления, которым подчиняются военкоматы, в их штатах появятся еще как минимум одна офицерская должность, поскольку у офицера должны быть в подчинении военнослужащие.

  http://izvestia.ru/news/553865#ixzz3CtnL4E5p


  За разлика от него­вия пред­ше­стве­ник Ана­то­лий Сер­дю­ков, Шойгу има волята и топките да изисква и изстисква почти целия възможен потенциал от материален, човешки и времеви ресурс, плътно доближавайки предела на възможното. Много е вероятно той да рискува разстрел, в случай, че не се справи с възложените му задачи и това обстоятелство допълнително да го мотивира за крути действия.

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка