Унижение преди смъртта – нови похвати в психологическия терор

Pan.bg 29 авг 2014 | 02:53 views (6770) commentaries(17)
img http://no-comment.bg

Бойци на ИДИЛ обезглавиха десетки сирийски войници, след като ги прекараха като стадо, голи през пустинята

Психологическата война, която Ислямската държава в Ирак и Леванта (ИДИЛ или Ислямски халифат) води със света, достигна нови върхове в перверзното отношение към безпомощните им жертви. Този път бойците от Халифата публикуваха поредица едновременно ужасяващи и унизителни клипчета, които показват отношението им към конвой разсъблечени мъже, които в края на пътуването са избити – една част обезглавени, останалите – застреляни с куршум в главата.

Войниците са пленени при завземането на военно въздушната база Ал-Тaбка в северна Сирия по-рано тази седмица. В тежките сражения за базата бяха убити около 500 души от двете страни, включително официалния говорител на ИДИЛ Абу Муса. В отделни клипове, публикувани днес, се вижда, как ислямистите завземат базата и я плячкосват.
Оцелелите войници - поне 125 души - са принудени да свалят дрехите си и да маршируват боси през каменистата пустиня извън базата. Край тях в джипове с развети знамена на Халифата се возят въоръжени мъже, които подвикват като на стадо. В последните няколко клипа се вижда екзекуцията на същите мъже – повечето са обезглавени, а някой са застреляни от упор в главите им с автоматично оръжие.

image

Униженията, на които ислямистите подлагат пленниците си, не са нови практики, но едва напоследък светът започна да обръща внимание на средновековните зверства, гордо публикувани по сайтовете, контролирани от ИДИЛ.

Базата Ал-Табка беше последната крепост на армията на Асад в северна Сирия и се намира в непосредствена близост до обявения за временна столица на Халифата сирийски град Ракка.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 17

 1. #1
  Иван ЙОНЧЕВ 29 авг 2014, 11:59
   
  0
   
  0

  А на пресконференцията на ДПС Лютфи Местан си изпусна нервите и запита репортерите:"Смеете ли се?" Или изобщо КОЙ СМЕЕ ДА СЕ СМЕЕ"?Я виж какви работи стават,и то наблизо до България....САМО ДА ПОСМЕЕ НЯКОЙ ДА СЕ СМЕЕ....И PAN.BG НЕ СМЕЕ ВЕЧЕ ОТ НЯКОЛКО ДНИ ДА ПУСНЕ КОМЕНТАРИТЕ ЗА БАШ ПАША СИМЕОНОВ ЕФЕНДИ,ЗАЩОТО БЪЛГАРСКИЯ НАРОД(ДОКОЛКОТО ГО ИМА) СЕ СМЕЕ,А ПЪК PAN.BG МАЙ НЕ СМЕЕ ДА СЕ СМЕЕ!!!

 2. #2
  Мърморкото 29 авг 2014, 13:33
   
  0
   
  0

  Подкрепям Иван Йончев в коментар #1.

  Интересното е, че това почва да става стил на ПАН.БГ - да не дава възмоност за коментар на отделни публикации. Засега - на отделни публикации. Почна се със съобщенията, че е възможно Велизар Шаламанов да е служебния министър на отбраната. Сега - с ДПС-арския депутат Симеон Симеонов.

  Да видим до къде ще стигнат в ПАН.БГ. Призовавам ги бързо да стигнат до края. Да спрат местото за коментари въобще...

 3. #3
  Гюнтер 29 авг 2014, 14:42
   
  0
   
  0

  **************.Всички знаем,че ДПС е руски проект.

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 4. #4
  МиГ 29 авг 2014, 15:14
   
  0
   
  0

  Гюнтер,
  Ти чуваш ли се какви глупости говориш?

 5. #5
  Иванн 29 авг 2014, 17:00
   
  0
   
  0

  Гюнтер, как може да пишеш такива цинизми, това е отвратително. Моля екипа на сайта да премахне неговия пост. Ама вие не се усещате дето пишете цинизми. Тов сайт за публицистика ли е или отходно масто.

  Е, вече не се издържа.

 6. #6
  Fulcrum 29 авг 2014, 17:08
   
  0
   
  0

  Do Ferhoigen abe ferhoigene Turtsiq e pruv sauznik na USA.

 7. #7
  Деян Славов 29 авг 2014, 17:20
   
  0
   
  0

  Йончев и Гюнтер са много обективни в коментариите си, а ти Фулкруме си опоздал - Турция БЕШЕ съюзник, БЕШЕ пръв съюзник и на Израел, но обстоновката се мени всеки ден и вече е ВРАГ на Израел!
  Пан върви къв дъното, а Симеонов се заби в дъното, та чак постави рекорд как може да се достигне и под дъното...

 8. #8
  Енчо Добрев 29 авг 2014, 18:00
   
  0
   
  0

  Пан няма да отиде към дъното, ако стане изцяло безпристрастен и обективен.

 9. #9
  Кабасакал 29 авг 2014, 20:19
   
  0
   
  0

  До #7 Деян Славов: " ... а Симеонов се заби в дъното, та чак постави рекорд как може да се достигне и под дъното..."
  Като лично репресиран от този, и в най-отмъстителните си помисли не съм се надявал да падне чак дотам.

 10. #10
  Fulcrum 29 авг 2014, 22:17
   
  0
   
  0

  Енчо Пан е обективен вие не сте.Искате хубави коментари за Америка.Е ми не може да има такива.Направиха преврат в Украина и искат да вземат базата на Русия и да разположат щит който обезсмисля ракетите им.Е няма как да не се съпротивляват.Искат и да избият или изгонят руското население пак няма как да стане.Турция си е съюзник на Америка най-голямата армия в Нато след американската ако не са те кой ще се бие може би исланците.Америка създаде Идил за да сваля Асад сега не смее да ги бомбандира щото пък са във връзка със Саудитска Арабия и Емирствата а пък те са основни съюзници на Америка.Разберете го Америка се оплете в лъжи не става противоречат си прекалено много.Те са в плаващи пясъци дърпат се да се измъкнат ама затъват все повече подслушват другите като луди и искат да им купуват самолетите Дилма ги отряза и и направиха протести за да я свалят от власт.Цирка Америка трябва да свърши вече е прекалено изтъркан.Време е за нещо ново а Америка не може да го предложи!

 11. #11
  Иванн 30 авг 2014, 01:32
   
  0
   
  0

  Ясно, Преслав и Гюнтер са едно и също лице.

  Аз като знам на мен какви коментари е премахвал, само и само , че разобличавам комунистите и Съветския Съюз, а при тези откровени цинизми към него и семейството му той мълчи гордо. Освен това напоследък няма коментари с неговото име. Значи той няма позиция по многобройните теми , които пуска. Да, ама не

 12. #12
  Иванн 30 авг 2014, 01:32
   
  0
   
  0

  Ясно, Преслав и Гюнтер са едно и също лице.

  Аз като знам на мен какви коментари е премахвал, само и само , че разобличавам комунистите и Съветския Съюз, а при тези откровени цинизми към него и семейството му той мълчи гордо. Освен това напоследък няма коментари с неговото име. Значи той няма позиция по многобройните теми , които пуска. Да, ама не

 13. #13
  Деян Славов 30 авг 2014, 01:43
   
  0
   
  0

  Наздраве на всички патриоти!
  Кабасакал, с това "и в най-отмъстителните си помисли не съм се надявал да падне чак дотам" за Симеонов си казал всичко възможно най-точно и кратко - поздравления!
  Фулкруме, и за теб поздравления, освен за първите ти две изречения - точно обратното е! Пан е необективен и е досущ като вестник "Работническо дело" от времето на СССР! Но тогава поне болшинството съветски граждани бяха скромни и честни хора. 20 години след разпада няма и помен от такива - днешният "нов" руснак е безпардонен мафиот.
  И не искам хубави коментари за Америка! След Кенеди тя се превърна в шоу "Лунен балет", а после трагикомичен цирк "Буш"...
  С две думи, и Русия, и САЩ гледат само да извлекат ползи от малка България, няма място за никакво филство и фобство, нека да гледаме само нашия български интерес и той е в ЕС!

 14. #14
  Фълкръм 30 авг 2014, 01:50
   
  0
   
  0

  Много хубава организацията Ес от времето на Де Гол ама и тя изпърде.Стана марионетка на Сащ а и прекалена бюрокрация един път ги избираме тука после евро избори хранилки много бавна и тромава машина Ес заприличва все повече на огромен тромав мастодонт.Аз все си мисля че Чайна ще се намеси сериозно след време.

 15. #15
  Иван ЙОНЧЕВ 30 авг 2014, 05:54
   
  0
   
  0

  Хей,ПАН,събудете се!От какво се ПАНирахте толкова?От ДПС ли ви е страх?
  Капитан от ВВС се срамува от ген.Симеонов в открито писмо

  Капитан от българските военновъздушни сили е написал открито писмо до бившия началник на отбраната ген. Симеон Симеонов, след като стана ясно, че той е кандидат-депутат на ДПС за 24 МИР в София." Срам ме е от вас, вие предадохте не само хората с пагони, но и народа си...", пише в него."

  Ето го целия текст на откритото писмо:

  "Г-н бивш генерал,
  В момента ми е толкова неловко, дори бих казал, че чувствам как цапам клавиатурата си, тъй като пиша на вас (с малко в). Знаете ли чие име носите? Знаете ли поне мъничко от българската ни история? Чували ли сте нещо за цар Симеон Велики? Осъзнавате ли какво направихте? За пари ли г-н бивш генерал, за много ли? Осъзнавате ли, че доверието на обществото към нас, военните и без това последните години е толкова разклатено и с това си действие вие, г-н бивш генерал, хвърлихте такова черно петно на българския пагон, че то никога няма да бъде измито? Този, който беше допреди 1 месец лицето на армията даде задните си части на една етническа партия, чийто интереси дори не искам да коментирам. Виждате ли се редом до онази национална предателка, бореща се за турски учебници в чантите на децата ни? Виждате ли се редом до онзи, всепризнат терорист, борещ се за разцеплението на българските земи, който изрече на глас пред цяла България, че властта била в неговите ръце? Виждате ли се редом до онзи шопар, който дори не знае глагола “плаша се”, а крещи като обезумял “страхува ли ви?” и заради, който 1 година не стихнаха протестите пред Народното събрание?

  Знаете ли как се чувствам, г-н бивш генерал? Сякаш турчин е плюл на униформата ми! Сякаш един, български министър-председател поздравява турските войници с “Мараба аскер”, а нашите нарича “кофти материал”! Чували ли сте думите “чест”, “дълг”, “родина”? Дали ли сте клетва г-н бивш генерал? Помните ли какви са редовете й? “...и ако се наложи да дам живота си за нея...”! Така ли ще дадете живота си, г-н бивш генерал? В редиците на етническата партия? Поне капка срам нямате ли? Или щом напуснете редовете на БА клетвата за вас вече не важи?

  Можете ли да си представите ген. Наджет Йозел, на избори в родината си, да води листите на партия, защитаваща правата и свободите на българите?
  Срам ме е г-н бивш генерал, срам ме е от такива като вас! Лично аз се отричам от вас, макар на времето да сте ми бил симпатичен! С това си действие вие предадохте не само хората под пагон, но и народа си, знамето си, дедите си, пред които сте се клел!
  Мога да напиша още много, но както казах по-горе – цапам клавиатурата си заради вас..."
  Материалът е от "Фрогнюз"

 16. #16
  dogan 31 авг 2014, 06:51
   
  0
   
  0

  с остатъка си от поста, Гюнтер не е далече до истината...

 17. #17
  Рту45 31 авг 2014, 13:31
   
  0
   
  0

  Вашите дрънканици са недостойни дори за четене. Ако аз някога се изправя пред противник безмилостен като резаците от идил, бих се бил до смърт. А ако поради независещи от мен причини вероятноста да ме пленят е пълна, ще се самоубия. Унижението е по страшно от смъртта.

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка