ДЩР-та ще охраняват войскови имоти и складове с боеприпаси

Pan.bg 13 юни 2013 | 09:09 views (2635) commentaries(0)
img Otbrana.com

Правителството одобри промени в ПМС 66/1996 за кадрово осигуряване на някои дейности в бюджетните организации. Те предвиждат, аналогично на останалите ведомства, средносписъчният брой на назначените по допълнителни длъжностни разписания лица, т.нар. ДЩР-та, в Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия да бъде не повече от 8 на сто спрямо утвърдената обща годишна численост на персонала.

ПМС 66/1996 позволява в бюджетните организации по трудов договор на минимална работна заплата да бъдат назначавани, извън утвърдената численост на персонала, допълнителен брой служители за извършване на определени дейности. С последните промени в него от 2012 г. техният брой за системата на Министерството на отбраната беше намален на 6 на сто.

Новата разпоредба се въвежда с цел да се обезпечат дейностите по охрана на второстепенни обекти с по-малък риск в районите за дислокация на действащите военни формирования, както и охраната на новоосвободени войскови райони и обекти с отпаднала необходимост. Решението ще позволи също да бъдат обслужвани и поддържани в норма до тяхната реализация снетите от употреба въоръжения и бойни припаси, военна техника, имущества и други материални средства, станали излишни за военните формирования в резултат на извършените организационно-щатни промени, да се осигури дейността по бракуване на движими вещи, както и да се обезпечи дейността на военнопочивните домове и хотели.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker