Успешният модел на отбраната

Pan.bg 26 май 2013 | 11:35 views (2394) commentaries(1)
img bgarmy.bg


Успешният модел на отбраната е този, който поддържа баланса между устойчивост и способност за бърза промяна. Това изтъкна началникът на Военната академия „Георги Ст. Раковски” комодор Димитър Ангелов. Той откри годишните научни конференции на факултет „Национална сигурност и отбрана” (ФНСО) и факултет „Командно-щабен” (ФКЩ).
Съвременната среда за сигурност е динамична, променяща се, труднопредсказуема, но това е реалният свят в момента, изтъкна комодор Ангелов. Изправени сме пред дълга поредица от предизвикателства, допълни той.
По думите му е необходимо цялостно преосмисляне на политиката на държавата в областта на отбраната и сигурността, като въпросът за финансирането става първостепенен. Но управлението на процесите трябва да е гъвкаво, посочи той.
Целта е да спрем намаляването на разходите и да развием способностите, отбеляза комодор Ангелов. Военната академия е естествено място за търсене на отговори на всички тези въпроси, допълни той.
Темата на конференцията на ФНСО беше „Мениджмънт на сигурността и отбраната в променяща се среда за сигурност”, а на ФКЩ – „Изграждане и развитие на отбранителните способности на въоръжените сили в контекста на интелигентната отбрана”.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  пешко 10 юни 2013, 00:29
   
  0
   
  0

  Г-н комодор, разходите за отбрана са намалени под екзистенц минимума. Затова и нашата отбрана не функционира, а само съществува на книга, която наричат "бяла". А тя си е черна отвсякъде.

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker