Съкращенията в армията ще увеличат делата срещу МО

Pan.bg 13 апр 2010 | 05:22 views (2005) commentaries(0)
img www.segabg.com


Предстоящите съкращения на 32% от администрацията на военното министерство и 34% от служителите в "Социални дейности" ще доведат до много дела срещу МО. Това прогнозира вчера шефът на ВАС Константин Пенчев след среща с военния министър Аню Ангелов. Според магистрата това ще се случи с влизането в сила на новия устройствен правилник на МО.

За съкращенията Ангелов призна официално още в края на януари, когато коментира, че 800-900 души са напълно достатъчни да поддържат качествено работата в министерството. По щат в момента те са 1400. Съкращенията ще приключат най-късно до средата на следващата година, обяви тогава той. За първи път министърът съобщи, че ще се намали и командният състав на армията по щабовете на видовете въоръжени сили.

По време на срещата, която бе обявена като "опознавателна", министър Ангелов се е поинтересувал от практиката на ВАС по дела срещу МО. За да може юридическият му екип да вземе предвид съдебните решения при изготвянето на нови административни актове в министерството. Идеята на Ангелов е така те да бъдат по-ефективни и по-трудно да се атакуват пред съда.

ИКОНОМИЯ

Заради икономическата криза т. г. военният парад за празника на армията на 6 май ще бъде доста по-скромен от обикновено. По думите на министър Ангелов този път по бул. "Цар Освободител" няма да дефилират тежките бронирани машини, а във въздуха ще могат да се видят само няколко самолета и хеликоптера.

image
Министърът на отбраната Аню Ангелов обсъди вчера идеите си за военна реформа с председателя на ВАС Константин Пенчев.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка