Проведе се редовно заседание на Съвета по отбрана

Pan.bg 30 мар 2010 | 08:56 views (1343) commentaries(0)
img /МО/

Редовно заседание на Съвета по отбрана се проведе днес, 29 март, в Министерството на отбраната под председателството на министър Аню Ангелов. В него участваха заместник-министърът на отбраната Валентин Радев, началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов, заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Минко Кавалджиев, командващият Съвместното оперативно командване генерал-лейтенант Атанас Самандов, началниците на Щабовете по подготовката на Сухопътни войски генерал-лейтенант Иван Добрев и на Военновъздушните сили генерал-майор Константин Попов, заместник-началникът на Щаба по подготовка на Военноморските сили комодор Румен Николов, началникът на Щаба по осигуряване и поддръжка генерал-майор Бойко Рабаджийски, длъжностни лица от Министерството на отбраната, както и контраадмирал Николай Николов, съветник на върховния главнокомандващ на въоръжените сили по военната сигурност.

По време на заседанието беше обсъден доклад на началника на отбраната генерал Симеон Симеонов за състоянието на охранителната дейност в Българската армия и на освободените войскови райони, предадени на Главна дирекция „Инфраструктура на отбраната”. Съветът по отбрана дискутира и мерки за оптимизиране на разходите за издръжка на обучаемите във висшите военни училища и във Военна академия.

По предложение на директора на дирекция „Човешки ресурси” Иван Иванов бяха обсъдени Наредба за изготвяне, утвърждаване, изменение и съхранение на длъжностните разписания и длъжностните характеристики в Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и в Българската армия., както и класификатор на длъжностите на военнослужещите.

Членовете на Съвета по отбрана разгледаха и Наредбата за условията, размерите и реда за изплащане на допълнителни възнаграждения за специфични условия при изпълнение на военната служба на военнослужещите и цивилните служители от министерството, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и в Българската армия.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още
eXTReMe Tracker