Над 17 млн. лв. са приходите от отдаването на концесия на пристанища и летища през 2008 г.

Pan.bg 25 мар 2010 | 16:17 views (1646) commentaries(0)
img Агенция "Фокус"
Концесионни възнаграждения в размер на 16 671 485 лв. са получени през 2008 г. в резултат на отдаването на концесия на пристанищни терминали и граждански летища за обществено ползване. Това е посочено в годишните доклади на междуведомствените комисии за контрол по изпълнението на концесионните договори - съобщиха от правителствената информационна служба. Те се отнасят за пристанищния терминал Леспорт, част от пристанище за обществен транспорт с национално значение Варна, сключен на 8 юни 2005 г.; договора за предоставяне на концесия върху пристанищния терминал Балчик – териториално обособена зона от пристанище за обществен транспорт с национално значение Варна, сключен на 14 декември 2005 г.; договора за предоставяне на концесия върху Фериботен терминал Силистра – териториално обособена зона от пристанище за обществен транспорт с национално значение Русе, сключен на 3 февруари 2006 г.; договора за концесия на гражданското летище за обществено ползване Бургас и гражданското летище за обществено ползване Варна, сключен на 10 септември 2006 г.; договора за предоставяне на концесия върху пристанищния терминал Свищов, част от пристанище за обществен транспорт с национално значение Русе, сключен на 15 февруари 2007 г., и договора за предоставяне на концесия върху пристанищния терминал Оряхово, част от пристанище за обществен транспорт с национално значение Лом, сключен на 4 юли 2007 г.
Общият преглед по изпълнение на задълженията през 2008 г. по тези договори показва, че определените условия за осъществяване на концесиите и основните задължения на концесионерите се изпълняват. Подобрени са качеството и обемите на предоставяните услуги и извършваните дейности. През годината концесионерите са направили инвестиции в размер на 5 259 296.51 лв. От тях 4 120 964.32 лв. са по договорени направления в инвестиционни програми и 1 138 332.19 лв. – предсрочно извършени по договорени инвестиционни програми за следващи договорни години и извън инвестиционните програми.
В изпълнение на Договора за концесия на гражданско летище за обществено ползване Бургас и гражданско летище за обществено ползване Варна, от „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД са отчетени инвестиции на стойност 18 441 947 лв.
В резултат на извършения контрол се изпълняват поетите с концесионните договори задължения по осъществяване ангажиментите по социалните програми, включително и по разкриването на нови работни места.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker