Financial Times: Новото британско правителство ще позволи на ВСУ да нанасят удари по РФ

Pan.bg 10 юли 2024 | 10:01 views (298) commentaries(0)
img
pan.bg

Новото правителство на Обединеното кралство, председателствано от Кийр Стармър, няма да отмени решенията на предишните власти, позволяващи на Украйна да нанася удари с британско оръжие по цели на територията на Руската федерация. За това пише вестник Financial Times. https://www.ft.com/content/0a44763e-6a50-4797-bfce-99d6d7838730

Според изданието, премиерът е подчертал, че предадените от кралството оръжия трябва да се използват изключително „в съответствие с международното хуманитарно право“ и за „отбранителни цели“. В същото време Стармър отбеляза, че Киев има право сам да решава как да използва получените оръжия „за тези отбранителни цели“.

По-рано беше съобщено, че британският министър на отбраната Грант Шапс се противопоставил на ограниченията за Украйна при използването на прехвърлените й оръжия.

На 13 юни ръководителят на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна Кирил Буданов (в списъка на Руската федерация като терористи и екстремисти) потвърди, че армията нанася удари по Русия със западни оръжия.

По-рано беше съобщено, че руски десантчици и специални сили са започнали да се обучават да използват оръжия на НАТО.

Източник: gazeta.ru Снимка: Claudia Greco/Reuters

Превод и редакция: pan.bg

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка