Малоуни: Мирът не трябва да е капитулация, както иска Путин

Pan.bg 16 юни 2024 | 18:01 views (355) commentaries(0)
img
пан.бг

Малоуни: Мирът не трябва да е капитулация, както иска Путин
Мария Йемец, Роман Петренко — неделя, 16 юни 2024 г., 14:08 ч.

снимка: гети

Италианският премиер Джорджия Мелони подчерта, че мирът за Украйна не трябва да означава капитулация, както Кремъл все още си въобразява, и подобно "мирно уреждане" би било опасен прецедент.

Източник: Малони говори на втория ден от срещата на върха за глобалния мир в Швейцария, European Truth

Подробности: „Уважаеми колеги, „мирът“ не означава капитулация, както президентът Путин изглежда предполага с последните си изявления. Не е така. Объркването на концепцията за мир с подчинение би създало опасен прецедент за всички“, италианският премиер сресиран.

Джорджия Малоуни отбеляза, че съюзниците трябва да продължат усилията си да предоставят максимална подкрепа на Украйна и отбеляза, че последната среща на върха на Г-7, председателствана от Италия, според нея е предоставила достатъчно силни решения - по-специално относно използването на замразените активи на Руската федерация за в полза на Украйна.

"Скъпи Володимир, днес искам да ти кажа, че можеш да продължиш да разчиташ на нас - толкова дълго, колкото е необходимо... Ние ще направим всичко възможно, за да превърнем мирното и свободно бъдеще за Украйна в реалност", каза Мелони.източник

Українська правда

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка