Британското разузнаване: Руската федерация използва за настъплението "доброволчески корпус", който не е много подходящ

Pan.bg 14 юни 2024 | 19:09 views (479) commentaries(0)
img
пан.бг

Британското разузнаване: Руската федерация използва за настъплението "доброволчески корпус", който не е много подходящ
Мария Йемец, Евгений Кизилов — петък, 14 юни 2024 г., 12:54 ч.

снимка: Peter Dazeley

За настъпателни действия във войната срещу Украйна Русия активно използва „доброволческия корпус“, който по своите характеристики не е много подходящ за такива задачи.

Източник: обзор на британското министерство на отбраната за руско-украинската война от 14 юни, съобщава "Европейска истина"

Подробности: „Руското министерство на отбраната все повече централизира механизмите за командване и контрол на неофициалните проруски сили, вероятно с цел да опрости използването им в настъпателни операции в Украйна“, се отбелязва в прегледа.

Както припомняме, през февруари 2023 г. руското министерство на отбраната създаде така наречения доброволчески корпус под единно командване и управление, който събра около 20 хиляди резервисти, наемници и бивши затворници, желаещи да се бият. Оттогава тази формация се използва активно в настъпателни действия в Украйна, въпреки че, отбелязват анализатори, не е подходяща за такива цели.

„Руските нередовни формирования са предимно леки пехотни части без интегрирана артилерия или въздушна поддръжка, което ги прави по-уязвими от редовните части. Съответно, през последните 9 месеца руските нередовни части вероятно са претърпели пропорционално по-големи загуби от силите на редовните части на руската армия. “, се казва в прегледа.

В един от предишните прегледи британското министерство на отбраната отбеляза, че новините за опитите на Русия да вербува граждани на африкански страни за войната срещу Украйна показват, че Москва вече изпитва липса на мобилизационни ресурси сред затворниците - категория, върху която основните преди това беше направен залог, за да се намали общественото недоволство.
ВИДЕО НА ДЕНЯ

Британското разузнаване също съобщи тази седмица, че руснаците са направили ограничен пробив във Времевата пропаст.
източник

Українська правда

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка