ГЩ, Украйна: Най-горещо е в Покровското направление, вече 26 вражески атаки от началото на деня

Pan.bg 13 юни 2024 | 18:21 views (340) commentaries(0)
img
пан.бг


Генщаб: Най-горещо в Покровското направление, вече 26 вражески атаки от началото на деня
Евгений Кизилов — четвъртък, 13 юни 2024 г., 17:35 ч.
284
Генщаб: Най-горещо в Покровското направление, вече 26 вражески атаки от началото на деня
илюстративна снимка от Getty Images

В момента посоката на Покровски е най-горещата. От началото на деня окупаторите са извършили вече 26 настъпателни действия срещу позициите на украинските войски.

Източник: Генщаб в справка за руската инвазия към 16:00 ч

Подробности: По-специално, в посока Покровски, руснаците атакуваха в районите на Новоолександровка, Калинового, Новоселовка Първоя, Евгеневка, Новопокровски, Межового и Невелского. Активна е противниковата авиация. Силите за отбрана сдържаха настъплението и отблъснаха 16 вражески атаки, 10 сражения продължават.

Силите за отбрана продължават да сдържат настъпателните действия на противниковите сили. По това време броят на бойните сблъсъци по цялата фронтова линия се е увеличил до 71.

В Харковско направление противникът на два пъти неуспешно атакува части на Силите за отбрана в района на Глибоки и западно от Тичи. В момента се водят боеве край Вовчанск. В същото време руските терористи продължават да унищожават украински села и градове с въздушни удари от тяхна територия. Следобед от района на Белгород (РФ) агресорът нанесе пет удара с девет зенитни ракети по Вовчанск, а с осем зенитни ракети противникът удари и Вовчански хутор.

В посока Купян нашите защитници отблъснаха две вражески атаки. Все още има толкова много сблъсъци. В района на Петропавловка вражеската авиация атакува с единадесет противовъздушни ракети, агресорът удари Табаевка с още седем неуправляеми въздушни ракети.


В Лиманското направление украинските войници успешно отблъснаха три щурма на окупаторите. Продължават боевете край Грековка и Невски.

Шест опита на противника да изтласка нашите части от заетите им позиции се провалиха в посока Краматорск. Все още продължават две атаки край Нови и Андриевка.

Продължават боевете в посока Курахов при Красногоровка, Георгиевка и Парасковиевка. Общият брой на атаките тук нарасна до 16. Нашите защитници успешно отблъснаха 10 атаки на руските нашественици. Продължават още шест военни сблъсъка.

Вражеските самолети се активизираха в посока Времивск. Старомайорско е ударено от НАР за първи път, окупаторите разбиват КАБ в Сторожово, Велика Новосилка и Богоявленка.

По останалите направления обстановката не претърпява съществена промяна.

Буквално: „По цялата линия на фронта украинските защитници пречат на опитите на руските окупатори да пробият нашата отбрана и да им нанесат загуби“.


източник

Українська правда

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка