ГЩ, Украйна: Руснаците обстрелват пограничните райони на Черниговска и Сумска област

Pan.bg 10 юни 2024 | 16:25 views (233) commentaries(0)
img
пан.бгРуснаците обстрелват пограничните райони на Черниговска и Сумска област - отчет на Генщаба
Евгений Кизилов — понеделник, 10 юни 2024 г., 16:04 ч.

илюстративна снимка от Getty Images

Граничните райони на Черниговска и Сумска области продължават да страдат от артилерийски обстрел от руска територия.

Източник: доклад на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна в социалните мрежи

Подробности: Съобщава се, че Покровка и Новодмитровка - от посока Вязовое (РФ), Стариково - от посока Козино (РФ) и Сохана - от Тьоткино (РФ) са били обстрелвани от руска артилерия от началото на деня.

От началото на деня бойните сблъсъци по цялата линия на фронта са нараснали до 47. Най-активни са окупаторите в Покровското направление. Защитните сили възпират вражеските атаки.

Също така руският агресор продължава да бомбардира Харковска област с управляеми авиационни бомби от своя територия. Например от страната на Шебекино (РФ) врагът нанесе два удара с четири зенитни ракети по Вовчанск, изстреля още четири зенитни ракети по село Тих, Старица и Липци бяха ударени с по една бомба. Във Вовчанска област руските окупатори неуспешно се опитват да извършат щурм.

В купянското направление противникът атакува с подкрепата на авиацията. Руските терористи атакуваха град Синковка с шестнадесет НАР. От началото на деня сблъсъците по това направление са вече седем. Продължават боевете в районите на Степова Новоселевка, Писчани и Берестово.

В лиманското направление агресорът атакува седем пъти край Торски, Терни, Грековка и Невски. Боят продължава в района на Серебрянската гора. Там противникът нанесе удар с шест противотанкови ракети.

В Сиверско направление руският агресор се опитва да изтласка нашите части от заетите позиции в района на Спирни, Ивано-Дариевка и Верхнокамянски. Една атака на украински войници е успешно отблъсната, две все още продължават.

В Краматорско направление украинските военни са отбили две атаки на окупаторите в районите на Клищиевка и Андриевка.

В Покровското направление руският агресор поддържа висока интензивност на щурмовите действия. От началото на деня окупаторите вече 15 пъти са се опитали да подобрят тактическата позиция при Новоолександровка, Евгеневка, Сокол, Новопокровски, Карловка и Яснобродивка. Украинските войници успешно отразиха шест вражески атаки, девет продължават.

В Кураховското направление Силите за отбрана вече са отбили девет настъпателни действия на руските войски при Парасковиевка, Красногоровка, Георгиевка и Константиновка. Още една битка продължава.

По останалите направления обстановката не претърпява съществена промяна.

Ще припомним: През изминалия ден повечето от вражеските атаки бяха извършени в Покровско направление, Генералният щаб на въоръжените сили нарече обстановката напрегната.източник

Українська правда

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка