"Гласът на Америка": Украйна получи разрешение за удар по руските сили, атакуващи Харковска област

Pan.bg 31 май 2024 | 06:31 views (315) commentaries(0)
img
пан.бг


"Гласът на Америка": Украйна получи разрешение да нанесе удар по руските сили, атакуващи Харковска област
Олена Ивашкив — петък, 31 май 2024 г., 00:13 ч.


Официалният представител на САЩ потвърди, че Джо Байдън е разрешил „използването на предоставените оръжия за целите на борбата с атаките в района на Харков“.

Източник: журналистът от Гласът на Америка Остап Яриш в X

Откровен разговор: „Американски служител потвърди пред Гласа на Америка, че Джо Байдън наскоро е инструктирал своя екип да гарантира, че Украйна може да използва предоставените оръжия за противодействие в района на Харков, така че Украйна да може да отмъсти на руските сили, които ги атакуват.“

Ще напомним:

На 30 май стана известно, че президентът на САЩ Джо Байдън тайно е разрешил на Украйна да нанесе удари с американско оръжие по територията на Руската федерация, но само в близост до границите на Харковска област.
По-рано медиите писаха, че Джо Байдън е склонен да промени позицията си и да даде разрешение на Украйна да нанесе удари по територията на Руската федерация с американско оръжие.
Както знаете, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг настоява, че съюзниците трябва да преразгледат ограниченията върху забраната на Украйна да нанася удари по Руската федерация със западни оръжия на фона на граничните боеве в района на Харков.
Някои европейски държави вече открито заявиха, че подкрепят подобна позиция.източник

Українська правда

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка