Адмирал Емил Ефтимов: Членството ни в Алианса и сътрудничеството с държавите членки е основен двигател за модернизацията на Въоръжените ни сили

Pan.bg 30 май 2024 | 18:46 views (712) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на Пресцентъра на МО
„Членството ни в Алианса и сътрудничеството в областта на отбраната с всички държави членки е основен двигател за модернизацията на Въоръжените ни сили и гаранция за адекватен отговор на предизвикателствата в глобален и регионален мащаб за защита на националната и колективната сигурност“. Това заяви началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов на 30 май 2024 г. пред националните военни представители на държавите членки в Съюзното командване по операциите на НАТО. Те са на официално посещение в България в периода 30-31 май. Мероприятието се домакинства на ротационен принцип от съюзниците два пъти в годината. Преди да пристигне в София, на 27 и 28 май домакин на делегацията бе Румъния.

Адмирал Емил Ефтимов запозна гостите с процесите на модернизация и трансформация на Въоръжените сили на България в контекста на сложната обстановка по сигурността в Черноморския регион.

По време на визитата командирите на Съвместното командване на силите, Сухопътните войски и Военновъздушните сили изнесоха брифинги за мисиите, задачите и предизвикателствата при синхронизирането на националното и съюзното планиране.

На 31 май 2024 г. националните военни представители на държавите членки на Алианса ще посетят Командването на Военноморските сили във Варна. Там ще им бъде представена актуална информация за текущата обстановка по сигурността в Черно море, анализ на заплахите и дейности по ограничаване рисковете в морския домейн. Гостите ще се запознаят и с приноса на Военноморските сили към общите усилия за гарантиране на сигурността на съюзниците и перспективите за тяхното развитие.

Посещението ще завърши във Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“, където делегатите ще научат повече за историята, структурата и възможностите за обучение, които то предоставя.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Адмирал Емил Ефтимов: Членството ни в Алианса и сътрудничеството с държавите членки е основен двигател за модернизацията на Въоръжените ни сили

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/3 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка