ГЩ, Украйна: Вечерта руските войски бяха активирани почти по цялата фронтова линия

Pan.bg 29 май 2024 | 00:21 views (383) commentaries(0)
img
пан.бг
Генерален щаб: Вечерта руските войски бяха активирани почти по цялата фронтова линия
Татяна Олийник — вторник, 28 май 2024 г., 22:00 ч.

Снимка на украински войник от страницата на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна

Към вечерта на 28 май броят на бойните сблъсъци на фронта се увеличи до 108, битките все още продължават в 18 района. Най-напрегната остава обстановката в Покровското направление.

Източник: сводка на Генералния щаб към 20.00 ч. на 28 май

Буквално: „От началото на деня руските окупанти шест пъти атакуваха нашите позиции в Харковско направление. Продължават два вражески щурма във Вовчанск. Агресорът не спира да използва управляеми авиационни бомби, вражеската авиация извършва смъртоносни удари от р. на територията на Руската федерация, без да навлизат във въздушното пространство на Украйна, бяха изстреляни още четири зенитни ракети по Вовчанск и три по Бугаевка от посока Шебекино.

В купянското направление противникът 19 пъти се опита да щурмува позициите на Силите за отбрана. 17 завърши неуспешно за врага, две атаки продължават в близост до селищата Петропавливка и Дружелюбивка. Ситуацията е под контрол.

Загубите на противника от началото на денонощието в това направление са: 35 души, унищожена е една артилерийска система, един танк, повредени са противникови автомобили и артилерийска система.

Украинските защитници отблъснаха всичките 16 атаки на руските нашественици в лиманското направление. Загубата на позиции не е разрешена."
ВИДЕО НА ДЕНЯ

Подробности: Също така, според Генералния щаб, в посока Сиверск врагът е активен в района на Белогоривка. Броят на бойните операции тук е нараснал до осем. Защитниците на Украйна са отбили 7 вражески атаки досега, още една е в ход.

На Краматорско направление от началото на деня противникът шест пъти се опита да подобри тактическата си позиция. Всички опити на противника за настъпление от подразделенията на Силите за отбрана бяха успешно отбити. В Дружковка терористите свалиха един КАБ. 10 от 25 битки все още продължават в посока Покровски. Руските нашественици атакуват близо до селищата Новоолександровка и Сокил.

От началото на денонощието в Кураховското направление има девет бойни сблъсъка. Осем са отблъснати, един все още се изпълнява.

Във времевското направление руските нашественици не спират да се опитват да изтласкат нашите части в Старомайорския район. Украинските войници отблъснаха пет атаки на нашествениците, една все още продължава. Силите за отбрана контролират ситуацията.

От началото на деня агресорът упорито се опитва да изтласка нашите части от заетите позиции в Днепърското направление, на предмостията на левия бряг на Днепър. Тук са регистрирани общо 10 бойни сблъсъка. Поредната битка продължава в района на Олешковски писки.

източник

Українська правда

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка