ГЩ, Украйна:Покровско направление изисква от ВСУ „провеждане на маневра“

Pan.bg 22 май 2024 | 04:42 views (405) commentaries(0)
img
пан.бгГенералният щаб: В Покровско направление обстановката в определени райони изисква от Въоръжените сили „провеждане на маневра“
Татяна Олийник — вторник, 21 май 2024 г., 23:43 ч.
13669
Генерален щаб: В Покровско направление обстановката в някои райони налага маневра на Въоръжените сили
Снимка - Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна

Покровското направление остава най-горещото в цялата бойна линия, в някои райони ситуацията "изисква маневра от украинските войски".

Източник: сводка на ГЩ на Въоръжените сили към 22:00 ч. ГЩ на Въоръжените сили

Подробности: Генералният щаб отбелязва, че от началото на денонощието на фронта са се състояли 94 бойни сблъсъка.

През деня врагът е нанесъл три ракетни удара (с три ракети), 35 въздушни удара (в частност с 48 зенитни ракети) и 367 удара с безпилотни самолети-камикадзе по територията на Украйна. Извършил е почти 2800 атаки на позиции на нашите войски и населени места с различни видове оръжие.

Буквално: "На харковското направление руските нашественици 10 пъти се опитаха да изтласкат нашите части от заетите им позиции. Украинските войници отблъснаха шест опита на противника да настъпи в посока на селището Липци, както и щурм в посока на Плетеновка - Вовчанск остава напрегната обстановката в района на Старица, където е отбита една атака от посока Нова Таволжанка (Руска федерация).

На свой ред украинските защитници контраатакуват и предприемат мерки за укрепване на устойчивостта на отбраната.

В купянското направление броят на вражеските атаки е нараснал до 12. Продължават боевете в районите на селищата Синкивка, Ивановка и Новоехоривка. В посока Берестово нашите защитници отблъснаха две вражески атаки. Ситуацията е овладяна, предприемат се мерки за стабилизиране на обстановката“.

Подробности: Военните са информирани, че в посока Сиверск нашите защитници са отбили 10 вражески атаки в районите на Билогоровка, Виимка и Роздоловка. Имаше и 10 атаки в посока Краматорск.

Покровското направление, според Генералния щаб, остава най-горещото в цялата бойна линия.

Буквално: „От началото на деня броят на вражеските атаки се увеличи до 37. Противникът 15 пъти се опита да настъпи от Очеретини по направленията Новоолександровка, Калинови, Прогрес, Евгеневка, продължават тежки боеве. Освен това Руските нашественици не спират да се опитват да пробият нашата отбрана в района на Новоселовка Първа, Северни и Нетайлови.

В някои райони ситуацията налага нашите войски да извършат маневра. Силите за отбрана предприемат мерки за отблъскване на противника и стабилизиране на обстановката“.
източник

Українська правда

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка