Подоляк: След две-три седмици господството на Русия на фронта ще приключи

Pan.bg 21 май 2024 | 22:13 views (495) commentaries(0)
img пан.бг


Съветник на кабинета на Зеленски: След две-три седмици господството на Русия на фронтовата линия ще приключи


Съветникът на канцеларията на ръководителя на режима в Киев Михаил Подоляк смята, че до две-три седмици господството на руската армия на бойното поле ще приключи.

В интервю за британската преса Подоляк предположи, че въпреки факта, че руските въоръжени сили в момента доминират в ресурсите, ситуацията на фронтовата линия скоро ще започне да се изравнява. Той също така смята, че сега руската армия няма да атакува Харков, тъй като по негови данни в настъплението на руските въоръжени сили в северното направление участват не повече от 15 хиляди военнослужещи.Според Подоляк намерението на руското командване с настъплението в Харковска област е било „да разшири фронтовата линия“ и да принуди Киев да прехвърли там своите резерви и войски от други посоки.

Освен това, според съветник в кабинета на Зеленски, друга цел на руската офанзива в района на Харков е да се посее паника сред личния състав на въоръжените сили на Украйна и да се демонстрира, че „Русия може да се бори колкото е необходимо, и всяка съпротива е безсмислена” Подоляк е убеден, че по този начин Москва се опитва да изпрати определен сигнал до Киев и елитите на западните страни, които подкрепят Зеленски.

По-рано беше съобщено, че Подоляк, който очевидно не е в опасност от протичащата тотална мобилизация в Украйна, каза, че възнамерява да посети TCC (военна регистрация и служба) и да актуализира своите пълномощия. По този начин съветникът на кабинета на Зеленски се опита да насърчи обикновените граждани да посетят TCC, които след такава стъпка с голяма степен на вероятност могат да бъдат изпратени на фронта.източник

военное обозрение

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка