ISW: Руските сили ще увеличат ударите с дронове и ракети през следващите седмици

Pan.bg 24 апр 2024 | 04:17 views (291) commentaries(0)
img
пан.бг
ISW: Руските сили ще изместят цели и ще увеличат ударите с дронове и ракети през следващите седмици
Олена Ивашкив — сряда, 24 април 2024 г., 03:15 ч.

ПВО, снимка: Getty Images

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу обяви намерението на Руската федерация да засили ударната си кампания, за да наруши логистичната поддръжка на украинската армия. ISW вярва, че руските сили вероятно ще засилят ударите с дронове и ракети през следващите седмици, за да нанесат максимални щети на инфраструктурата и отбранителната индустриална база на Украйна, преди да пристигне помощта от САЩ.

Източник: Институт за изследване на войната (ISW)

Подробности: Военни анализатори предполагат, че фокусът на разговора на Шойгу върху ударите по украинската логистика предполага, че руските сили може да променят комбинацията си от цели, за да ударят транспортната инфраструктура, логистиката и военните складове на Украйна.

Руските сили вероятно ще засилят текущите настъпателни операции през следващите седмици, за да използват материалните ограничения на украинските сили преди пристигането на помощ за сигурността от Съединените щати.

Фокусът на Шойгу върху руските настъпателни операции близо до Часовой Яр, западно от Авдиевка и западно и югозападно от град Донецк допълнително показва, че руските сили вероятно ще засилят офанзивата си в тези райони.

Руските сили нанесоха тежки удари срещу съоръжения на украинската транспортна инфраструктура в района на Днепропетровск на 19 април и може да възнамеряват да повторят и разширят тези удари през следващите седмици, за да нарушат украинските наземни комуникационни линии.


Руското военно командване може да се надява, че координираните усилия за припокриване ще ограничат способността на Украйна да разпредели адекватно жива сила и логистика в критичните зони на фронта и ще забави подобрените способности, които пристигането на помощта за сигурност на САЩ ще предостави на украинските сили.

Ключови констатации на ISW за 23 април:

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу говори за руските настъпателни операции край Часовой Яр, Авдиевка и Донецк и обяви намеренията на Русия да засили своята ударна кампания, за да подкопае украинската логистика.
Шойгу също обсъди текущата руска военна реформа по време на реч пред панел на Министерството на отбраната на 23 април, прикривайки текущите усилия за разширяване в информационна операция, целяща да представи цялата руска военна дейност като отбранителна и в отговор на предполагаемата агресия от страна на НАТО.
Секретарят на Висшия съвет за национална сигурност на Иран Али Акбар Ахмадиан посети Санкт Петербург на 23 април, за да участва в 12-ата руска среща на върха за международната сигурност.
Чеченската република изглежда се опитва да се сближи с Иран на фона на засилване на двустранното сътрудничество в областта на сигурността между Русия и Иран.
На 23 април британският премиер Риши Сунак обяви предоставянето на най-големия пакет военна помощ в историята на Великобритания на Украйна в размер на 500 милиона паунда (около 662 милиона долара).
Молдовските власти конфискуваха повече от милион долара от свързани с Кремъл молдовски опозиционни политици на летището в Кишинев в нощта на 22 срещу 23 април, които опозиционните политици очевидно възнамеряваха да използват за подкупване на протестиращи и избиратели.
Руският федерален цензор Роскомнадзор блокира 150 услуги за виртуална частна мрежа (VPN) в Русия, още една стъпка от Кремъл за по-нататъшно цензуриране и контрол на руското информационно пространство.
Съобщава се, че ударите с украински дронове и неотдавнашните наводнения в Русия са довели до спад на руския седмичен добив на суров петрол до 11-месечно дъно, въпреки че спадът в обемите на рафиниране досега е бил скромен.
Украинските войски наскоро настъпиха близо до Часовой Яр (западно от Бахмут), а руските войски настъпиха близо до Донецк.
Известни руски военни блогъри продължават да се оплакват от неефективността на руските дронове на бойното поле.

източник

Українська правда

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка