Правителството прие решения в сферата на отбраната

Pan.bg 20 апр 2024 | 06:08 views (730) commentaries(0)
img пан.бгПоправи Класификатора на длъжностите на военнослужещите

Министерският съвет прие Постановление за изменение и допълнение на Класификатора на длъжностите на военнослужещите в Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия. Промените са във връзка с получаването на ново въоръжение от Военновъздушните и Военноморските сили (самолети, F-16 Block 70 и Многофункционален модулен патрулен кораб), които обуславят реорганизация на съществуващите структурни звена и въвеждане на нови длъжности за осигуряване, обслужване и експлоатиране на новопридобитата техника.

Въвеждат се нови длъжности и се изменят длъжности, необходими за окомплектоване на реорганизиращи се военни формирования от състава Военновъздушните и Военноморските сили през 2024 г., съгласно Плана за развитие на въоръжените сили на Република България до 2026 г. Измененията ще влязат в сила от 01.07.2024 г.

Промени Правилника за прилагане на Закона за отбраната и въоръжените сили

Правителството одобри Постановление на Министерския съвет за изменение и допълнение на Правилника за прилагане на Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България, приет с ПМС № 46 от 2010 г.

В Правилника за прилагане на Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България (чл. 111) се регламентира правото на офицери с военно звание „подполковник“/„капитан II ранг“ и по-високо да кандидатстват за обучение във военни училища, академии и колежи в чужбина по специалности/програми, съответстващи на специалността „Стратегическо ръководство на отбраната и въоръжените сили“.

източник

отбрана

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка