Пентагонът обещава бързо да изпрати оръжия в Украйна след гласуването в Конгреса

Pan.bg 20 апр 2024 | 00:58 views (426) commentaries(0)
img
пан.бг

Пентагонът обещава бързо да изпрати оръжия в Украйна след гласуването в Конгреса
Ирина Кутелева, Евгений Кизилов — петък, 19 април 2024 г., 20:38 ч.

Пат Райдър. Снимка: Getty Images

Пентагонът няма да се бави и е решен бързо да изпрати пакет от военна помощ на Украйна, веднага след съответното гласуване в Конгреса на САЩ.

Източник: Говорителят на Пентагона Пат Райдър, чиито думи цитира журналистът от Гласът на Америка Остап Яриш, съобщава "Европейска правда"

Подробности: Той също така разкри, че пакетът ще включва, наред с други неща, противовъздушна защита.

„Точно както сме правили в миналото, можем да действаме в рамките на дни... Пакетът от помощ вероятно ще включва неща като противовъздушна отбрана и артилерия“, каза Райдър.

Politico съобщи още, че Пентагонът подготвя пакет, който ще включва артилерия и средства за противовъздушна отбрана. Неназованите американски служители казаха, че все още няма окончателно решение за пакета, който може да бъде първият, гласуван от Конгреса.

Служители на Министерството на отбраната работят върху съдържанието на пакета, който може бързо да премине през бюрократичния процес, след като законът бъде приет и подписан от президента, каза един от служителите.


„Те много бързо ще предадат тази препоръка на държавния секретар, а скоро след това тя ще отиде при президента“, каза събеседникът на изданието.

Източникът каза, че много американски оръжия вече са в складове в цяла Европа и могат незабавно да бъдат изпратени в Украйна. Някои видове оръжия могат да бъдат доставени в Украйна за няколко дни, други може да отнеме седмици.

Припомняме: на 19 април Камарата на представителите на САЩ проведе процедурно гласуване на четири законопроекта за чуждестранна помощ, в частност за Украйна, което позволява по-късно да бъдат внесени в Камарата за разглеждане.

Гласуването на пакета от законопроекти в Камарата на представителите се очаква в събота, 20 април.

На този ден членовете на камарата ще разгледат всички поправки, приети от процедурната комисия предния ден, след което ще подложат всеки един законопроект за гласуване.източник

Українська правда

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка