Генерал Сирски: Руснаците искат да превземат Часов Яр до 9 май

Pan.bg 16 апр 2024 | 07:54 views (461) commentaries(0)
img
пан.бг


Сирски: Руснаците искат да превземат Часов Яр до 9 май
Роман Петренко


Главнокомандващият на украинските въоръжени сили Александър Сирски съобщи, че Русия съсредоточава усилията си за пробив на отбраната западно от Бахмут, превземане на селището Часов Яр и създаване на условия за по-нататъшно настъпление към Краматорската агломерация.

Източник: Сирски по време на посещение в една от посоките

Пряката реч на Сирски: „Осъществяването на плановете на противника е възпрепятствано от героичната отбрана на нашите бригади, които буквално се вкопаха в земята, сдържайки ежедневните атаки на противника. Използвайки числено превъзходство и различни мотивационни фактори, включително стрелби, отделни групи от противника пехота се отправиха към квартал "Нови", но бяха унищожени от удари на FPV камикадзе и артилерийски огън.

В същото време заплахата остава актуална, като се вземе предвид фактът, че висшето руско военно ръководство постави задача на своите войски да превземат Часов Яр до 9 май.

Подробности: След двудневно посещение на фронта Сирски заключи, че е необходимо да се подобри качеството на обучението, включително морално-психологическия компонент, както и да се увеличи броят на високотехнологичните безпилотни системи с различно предназначение с обучени оператори, за подобряване на качеството на провеждане на асиметрични операции с цел намаляване на бойния потенциал на противника.източник

Українська правда

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка