ISW: Руските атаки може да направят „заплашителни успехи“ западно от Бахмут

Pan.bg 16 апр 2024 | 07:43 views (412) commentaries(0)
img
пан.бг
ISW: Руските атаки може да направят „заплашителни успехи“ западно от Бахмут
Олена Ивашкив — вторник, 16 април 2024 г., 05:30 ч.

Украински военни, снимка: Генерален щаб на въоръжените сили на Украйна

Руските атаки биха могли да постигнат значителни и заплашителни печалби, особено на запад от Бахмут, ако САЩ не предоставят помощ на Украйна.

Източник: Институт за изследване на войната (ISW)

Подробности: ISW оцени, че руските сили в момента използват недостига на ресурси на украинската страна, за да постигнат незначителни тактически печалби.

Подобна ситуация възникна в резултат на липсата на помощ от САЩ в областта на сигурността.

Украински официални лица също продължават да предупреждават, че помощта на САЩ за сигурността е жизненоважна за способността на украинските въоръжени сили да се защитават срещу настоящи и бъдещи руски настъпателни операции, които се очаква да започнат в края на пролетта и лятото. Ръководителят на Главната дирекция на военното разузнаване Кирило Буданов каза, че украинските войски се готвят да отблъснат предстоящата голяма руска офанзива, която се очаква в края на май или началото на юни, но отбеляза, че ще бъде "катастрофално трудно" без западните военни помощ.

Украинският министър на отбраната Рустем Умеров каза на 14 април, че настоящата ситуация в Източна Украйна е "напрегната" и че руските сили съсредоточават усилията си западно от Бахмут в посока Часов Яр. Умеров заяви, че украинските войски успешно използват модерна техника срещу по-голям брой руски личен състав.
ВИДЕО НА ДЕНЯ

Говорителят на украинската групировка Хортица, подполковник Назар Волошин, каза на 15 април, че украинските сили по направленията на Бахмут и Авдиев могат да използват от един до пет артилерийски снаряда за всеки 10 артилерийски снаряда, изстреляни от руските сили, но украинската артилерия е по-точна от руската артилерия.

ISW отбелязва, че способността на украинските сили да отблъскват засилените руски настъпателни операции в Източна Украйна се е влошила поради липса на материали и е вероятно да продължи да се влошава в близко бъдеще, ако забавянето на помощта за сигурност от САЩ продължи.

Ключови констатации на ISW за 15 април:

Украински официални лица продължават да предупреждават, че помощта за сигурността на САЩ е жизненоважна за способността на украинските сили да се защитават срещу настоящи и бъдещи руски настъпателни операции, които се очаква да започнат в края на пролетта и лятото.
Високопоставен естонски военен описа засилването на руските настъпателни операции на фронта и ударните кампании дълбоко в тила като насочени към подкопаване на волята на Украйна да се бие и единството на Запада.
Руските сили продължават да адаптират своите тактики за дронове по фронтовата линия като част от офанзивно-отбранителна надпревара във въоръжаването, за да смекчат технологичната адаптация на Украйна и да премахнат руското материално превъзходство по фронтовата линия.
Руските официални лица удвоиха усилията си, за да подкрепят „оправданието“ на Иран за широкомащабните ирански удари срещу Израел на 13 април, които погрешно се приравняват с израелския удар от 1 април, насочен срещу служители на Корпуса на гвардейците на ислямската революция (IRGC) в Дамаск.
Руски вътрешен източник твърди, че руски служители се готвят да пренасочат някои бивши членове на групата на Вагнер, които са служили в Африканския корпус, в района на Белгород.
Ръководителят на окупационната администрация на Крим Сергей Аксьонов прие указ за ограничаване на трудовата миграция в окупирания Крим, подкопавайки усилията на Кремъл да облекчи недостига на работна ръка.
Руските държавни медии подхванаха грузинските протести срещу предложения закон, подобен на руския закон за „чуждестранните агенти“, за който се смята, че е част от усилията на Кремъл да увеличи политическите разногласия в Грузия.
Наскоро, на 15 април, руските сили направиха потвърден напредък близо до Сиверск (североизточно от Бахмут), Авдиевка и западно от Донецк.
Според докладите от есента на 2022 г. в Русия се е увеличил броят на случаите на наказателно преследване на мъже, които избягват задължителната военна служба.източник

Українська правда

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка