ISW: Украйна се нуждае от ПВО, за да защити своята отбранителна индустрия

Pan.bg 13 апр 2024 | 05:27 views (301) commentaries(0)
img
пан.бгISW: Украйна се нуждае от противовъздушна отбрана, за да защити своята отбранителна индустрия
Олена Ивашкив — събота, 13 април 2024 г., 4:16 ч.


ISW изчислява, че развитието на отбранителна индустриална база с течение на времето може да позволи на Украйна да поддържа отбраната си срещу Русия и да посрещне дългосрочните нужди на националната сигурност със значително намаляване на чуждестранната военна помощ. Но сега това изисква противовъздушната отбрана на Запада.

Източник: Институт за изследване на войната (ISW)

Подробности: Украински официални лица изразиха намерения да разширят военния капацитет на Украйна в страната и чужбина от началото на пълномащабната руска инвазия.

Говорителят на Държавния департамент на САЩ Матю Милър каза, че предоставянето на Украйна на западно оборудване за противовъздушна отбрана ще бъде критичен елемент от способността на Украйна да защитава своята отбранителна индустрия, което от своя страна ще намали зависимостта на Украйна от западната помощ и особено от помощта на САЩ за Украйна в дългосрочен план. срок.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски наскоро подчерта, че Украйна не може да смекчи проблема с липсата на достатъчно системи за противовъздушна отбрана и че само системите за противовъздушна отбрана, предоставени от Запада, а именно системите Patriot, ще позволят на Украйна да защити Украйна от засилена ударна кампания на Русия.

ISW продължава да оценява, че САЩ няма да има нужда да изпращат големи пакети за помощ за сигурността на Украйна за неопределено време, ако Украйна може да разшири достатъчно своите отбранителни и индустриални способности. Но предоставянето на системи за противовъздушна отбрана и ракети на Украйна е от решаващо значение за способността на Украйна да защити енергийната си инфраструктура и отбранителната си индустрия от руски удари.
ВИДЕО НА ДЕНЯ

Ключови констатации на ISW за 12 април:

Руският президент Владимир Путин призна, че кампанията на Русия за удари срещу украински енергийни съоръжения е отчасти насочена към унищожаване на отбранителната индустрия на Украйна, потвърждавайки текущата оценка на ISW, че руските удари срещу украинските енергийни съоръжения са насочени към влошаване на отбранителния индустриален капацитет на Украйна.
ISW продължава да оценява, че развитието на отбранителната промишлена база на Украйна (DFB) може с течение на времето да позволи на Украйна да поддържа отбрана срещу Русия и дългосрочни нужди от национална сигурност със значително намаляване на чуждестранната военна помощ.
Руските въоръжени сили произвеждат вътрешно и използват срещу Украйна нова дозвукова крилата ракета въздух-земя, наречена Kh-69, като част от продължаващите усилия за подобряване на ударните системи и проникване в деградиралата система за противовъздушна отбрана на Украйна.
Федералната служба за сигурност на Русия (ФСБ) заяви, че е попречила на група жители на Централна Азия да извършат терористична атака срещу руски военен обект в окупирана Украйна, вероятно като част от усилията за създаване на информационни условия за представяне на бъдещи украински атаки срещу законни руски военни цели в окупирана Украйна като "терористични" атаки.
Руските войски наскоро потвърдиха офанзива близо до Авдиевка и Донецк.
Съобщава се, че Русия изпраща около 2400 военнослужещи от Източния военен окръг (EMD), които в момента са в Русия, да се бият в Украйна, за да компенсират загубата на личен състав на фронта.
Руските окупационни служители продължават да разширяват образователните програми, насочени към обучение на украински деца и унищожаване на тяхната украинска идентичност.
източник

Українська правда

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка